maanantai 10. marraskuuta 2014

Graafinen ripaus joulua

Joulu, se tuntuu olevan viimeistään nyt kaikkien huulilla. Suunnitelmat, reissut, pikkujoulut, ruokailut, lahjat... ja tietysti jouluinen koti. Meidän joulu tulee olemaan jälleen reissujoulu, Porin seudulla varmasti vietetään aikaa perheen ja sukulaisten kanssa.

Tykkään koristella kotia aika maltillisesti. Kynttilät ja valosarjat ovat tärkeitä, mutta miellän ne enemmän kauden koristeiksi kuin jouluun liittyviksi.  Haluaisin tälle kaudelle ehkä jonkun uuden valotähden. Varsinaisia joulukoristeita laitan yleensä todella vähän esille. Nyt meillä olisi ihan hyvin tilaa joulukuuselle, mutta ehkä jätän sen kuitenkin väliin... tai no, saa nähdä, ei sitä tiedä vaikka innostuisin vielä lähempänä. Joka tapauksessa pieniä ripauksia jouluisia asioita on jo saapunut meidänkin sisustukseen.



Mustavalkoinen, graafinen printtipeitto on oikeasti huivi, ostin sen Zarasta Espanjan reissulta. Mutta se on valtava! En ehkä osaa kuitenkaan käyttää ihan niin suurta huivia. Luin jostain, että tänä talvena trendikästä on heittää suuri vilttimäinen huivi hartioiden yli, esimerkiksi villakangastakin päälle ja kuroa se vyöllä kiinni. Veikkaan, että tämä on tarkoitettu juuri sellaiseen käyttöön, kaulalle kiedottuna se on nimittäin todella massiivinen. Huivi saa palvella toistaiseksi torkkupeittona, se on ohutta villaa ja juuri sopiva siihen tarkoitukseen. Tai sitten vien sen toimistolle viluisia hetkiä varten. Siis jos raaskin, se nimittäin sopii meille kotiin aika kivasti, vai mitä?


Marimekon viime joulun hittikuosi Kuusikossa kolahtaa yhä. Mustavalkoisena ja graafisena printtinä se ei ole liian jouluinen vaan menee koko talvikauden. Minusta tuo tyynynpäällinen on ihana ja tosi raikas tummaa nojatuolia vasten. Huomasin, että Marimekon valikoimissa ei enää ole Kuusikossa-sarjasta kuin kangas. Tosi harmi, olisin halunnut patakintaan ja mustavalkoisen keittiöpyyhkeen täksi jouluksi!


Sekä minun että mieheni vanhemmat kävivät viikonloppuna syömässä isänpäivän kunniaksi. Äidilläni oli ihania tuliaisia, kuten yleensäkin. Tämä mainio, moderni himmeli on hänen työkaverinsa tekemä ja koottu mustista pilleistä. Tosi upea! Se pääsi nyt roikkumaan valaisinkoukkuun, ehkä vähän hassu tuossa ihan keskellä huonetta, mutta tavallaan sopii ihan hyvinkin. Täytyy  vähän miettiä, löytyisikö sille parempi paikka jostain.


Joko te olette sisustaneet joulua kotiin? Kaikki kerralla esille vai pikku hiljaa ripotellen?

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo pikkuinen himmeli, ja nerokasta tehdä se pilleistä!

    Minä laitan joulukamaa pikkuhiljaa; Äitini kerää joulu"krääsää", ja hän laittoi aina kaikki kerralla esille niin tuli hieman ähky. Sen vuoksi itse laitan vähän pikkuhiljaa... Ensin ikkunoille jotain pientä, juuri ennen adventtia adventtikynttelikön... Siinä ne sitten taitaa ollakin :) Me ei muutenkaan jäädä kotiin jouluksi, niin mitään hirveän överiä joulua en edes viitsi laittaa. Äidin luokse mennään ja tiedän että siellä on varmasti kunnon amerikkalainen joulu laulavine joulupukkifiguureineen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo himmeli on tosi ihana. Äiti aina tietää, mistä tykkään. :) Minulla sama, että vanhempieni luona kuitenkin se joulu vietetään pääsääntöisesti, niin kotiin ei kauheasti kaipaa koristuksia. Ehkä olisi eri asia, jos viettäisi aaton kotosalla...? Kenties joskus niinkin!

      Poista
  2. Hei, löysin vasta blogisi enkä ole ehtinyt selaailla aiempia julkaisujasi. Mistä olette hankkineet tuon ihanan harmaan nojatuolin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mervi! Nojatuoli on Askosta, Helena-niminen. Se on ollut tosi hyvä ostos.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!