tiistai 7. huhtikuuta 2015

Vihdoinkin välikausi

Olisikohan tänään se päivä kun pesen lapsen toppahaalarin säilytystä/jälleenmyyntiä varten, eikä sitä enää oikeasti tarvitse ottaa käyttöön? Toppahaalarikausi on taas jatkunut ikuisuuden. Onneksi olen tykännyt T:n turkoosista Molo Kids Polaris-haalarista tosi paljon, enkä ole oikeastaan ollenkaan kyllästynyt siihen. Ajattelin hankkia Moloa ensi talveksikin, niin kiva tuo haalari on ollut. Lämmin muttei paksu, kapea malli joka istuu sirolle lapselle hyvin, kivat värit ja neutraali ulkomuoto, johon ei kyllästy. No joo, mutta se siitä talvihaalarista, tarkoitushan oli postata kevään välikausikamppeista!

Tämä välikausipostaus on jo melkein perinne, aiemmat postaukseni aiheesta voit lukea täältä, täältä ja täältä. Tänä keväänä jatkoin tutulla linjalla, eli pojulle on sekä kaksiosainen puku että haalari. Mielestäni molempia tarvitaan. Tämän kevään välikausivaatteiden paras juttu on se, että ihan kaikki on hankittu hyvistä aleista tai käytettynä edullisesti. Meidän liikkuvaisen pojan käytössä ulkovaatteet todellakin kuluvat, joten en kovin paljon luota niiden jälleenmyyntiarvoon. Niinpä en halua myöskään panostaa satasia kamppeisiin, vaikka niiden toki hyvät ja laadukkaat tuleekin olla.


Kaksiosainen puku koostuu Po.Pin kuoritakista ja Remun housuista sekä hanskoista. Takki on kiva, koska se menee neutraalin ulkomuotonsa ansiosta myös ns. parempana takkina. Marimekon pipo on ihana ja pikku-T tykkää siitä tosi paljon, onhan se punainen eli paloauton värinen. Hän toivoisi jotain muutakin punaista vaatetta, joten seuraavaksi metsästän vaikkapa punaisen takin. :)


Raidallinen Ciraf sadetakki on superhyvä alelöytö Prismasta, samoin kuin nuo Remun housut, hanskat ja kengätkin. Olen viime aikoina tehnyt tosi hyviä lastenvaateostoksia kauppareissun yhteydessä. Meillä on muuten toki parit kurahousut ja kumisaappaatkin poitsulle, mutta ne jäivät kuvista pois.


Haalarin suhteen päädyin KappAhlin Kaxs-haalariin tällä kertaa. Heidän ulkovaatteitaan meillä ei olekaan vielä ollut, mutta olen kuullut niistä paljon hyvää ja kivan alennuksen myötä ajattelin testata. Poitsun mielestä tämä haalari on tosi hieno "työmiehen haalari". Siinä on myös kivasti kasvuvaraa syksylle. Kaksiosaisesta puvusta en mene takuuseen, että mahtuisi vielä syksyllä, mutta tämä mahtuu varmasti.


Vikingin Gore-Tex-kengät on meillä aiemmin hyviksi todettu, joten niihin oli helppo päätyä tälläkin kertaa. Pidän näiden raikkaasta värityksestäkin kovin.


Vielä on keväälle ostoslistalla jotkut kevyemmät nahkakengät, jotka sitten menisivät myös sellaisina hieman parempina ja siistimpinä kenkinä farkkujen tai chinojen kanssa. Nyt kuitenkin mennään vielä pitkät pätkät näillä tukevammilla popoilla. Vaikka niinhän se aina tuntuu olevan, että kevät tulee yllättävän nopeasti ja välikausivaatteiden aika jää lopulta lyhyeksi. Toivottavasti tänäkin vuonna, minä olisin ainakin jo valmis kesäisiin keleihin!

Millaisia välikausikamppeita teidän lapsilla on? Entäs itsellänne? Tajusin tätä kirjoittaessa, että mullahan on itselläni uusi takki, juoksukengät ja laukku kevääseen, pitää ihan selkeästi tehdä vielä välikausipostaus vol 2. :)

7 kommenttia:

  1. Tytölle hankittiin haalari, mutta hiukan himoitsen vielä "hienostelutakkia". En tosin tiedä tulisiko sellaiselle vielä käyttöä, kun syksyllä tyttö ei (siis mitä luultavimmin) ihan ole kävelyiässä -jotenkin minusta tuntuu että kaksiosaiset toimii sitten paremmin. En silti tiedä, voi olla että olen ihan hakoteillä..?

    Itselleni hankin syksyllä parit uudet kengät, joten omat välikausikamppeeni on nyt kunnossa. Tai uudet lenkkihousut oikeastaan kyllä tarvitsisin, sillä onnistuin kuukausi repäisemään vanhojen lahkeeseen palkeenkielen icebugin nastalla (great....). Odotan innolla postausta sun uusista kamppeista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi vaihtoehto tuollaiselle hienostelutakille voisi olla ihan fleece, esim. PoPin windfleece. Kivan näköinen ja monikäyttöinen. Mutta kyllähän pienille tytöille on vaikka mitä ihania hienostelutakkejakin tarjolla.

      Harmi homma nuo sun lenkkihousut.

      Poista
    2. Tuosta PoPin windfleecestä olen kuullut tosi paljon hyvää ja luulen että semmoinen hankitaan viimeistään siinä vaiheessa kun tyttö alkaa itse ulkoilla vaunujen/rattaiden "ulkopuolella" enemmän. Ehkä ensi keväänä siis: pohdin sitä jo tälle kesälle kun haalariasioita mietin, mutta sitten ajattelin että se on ehkä kuitenkin hiukan liiankin lämmin ihan vain tuulisille kesäkeleille. Nyt ajattelin siis jotain tosi epäkäytännöllistä ja nättiä söpöstelytakkia :D Himoitsen oikeastaan Mini Rodinin Pico -takkia, mutta se on kyllä aivan poskettoman hintainen- etenkin siis takiksi jota ei varsinaisesti "tarvita". Pidän silti silmällä paria fb -kirpparia, josko osuisi käytettynä ihanuus eteen.... ketjuliikkeistäkin löytyy kyllä edullisesti kivan näköisiä takkeja, jos ja kun tekniset ominaisuudet ei tämän takin kohdalla olisi ykköshuolenaihe (haalari on Ticketin mahdollisimman tuulta- ja kulutusta kestävä sekä hengittävä, joten käyttökäyttötarpeet on sillä katettu). Voi olla että odottelen kesäaleja, kun sitten on tuo kokoasiakin paremmin hanskassa: nyt eletään just sitä vaihetta kun pituuskasvu (ainakin ehkä?) hiukan rauhoittuu, joten koon ennustettavuus toivottavasti kasvaa tässä lähiaikoina. Mutta joo: tää on hankalaa :) Kaivoin muuten kaikki sunkin vanhat välikausipostaukset uudestaan esiin näitä miettiessäni ;D

      Poista
    3. Ainiin vielä: tuo mustavalkoraitainen sadetakki on ihan törkeän hieno! Superlöytö :)

      Poista
    4. Mustavalkoinen takki on kiva. Meillä on sen pariksi yhdet mustat ja toiset vihreät kurikset, kiva kokonaisuus tulee niistä. Tuo Mini Rodinin Pico on ihana, mutta en ole myöskään sitä raaskinut hankkia. Ehkä joskus kun pikku-T on vielä vähän isompi. Varmasti löydät teidän typylle jonkun ihanan takin vielä!

      Poista
  2. Meillä on pikkutytöllä isosiskon Kaxs-kaksiosainen puku, joka on hyvässä kunnossa edelleen. Se on ollut hyvä ostos ja oon tykännyt punainen takki + mustat housut yhdistelmästä. Isosiskolla oli tänä talvena myös KappAhlin toppapuku, hyväsekin, mutta nyt keväällä vaan housut ovat kärsineet hiekassa ja kurassa. Minusta näissä KappAhlin kamppeissa on ollut hyvä hinta-laatu-suhde, kun niihin voi vielä käyttää alekuponkeja/viestejä, joita KappAhlista tulee jatkuvasti.

    Pikkutytöllä on lisäksi viime syksynä ostettu Accross 4- merkkinen haalari, joka on ollut myös hyvä. Isosiskolla on viime syksynä ostettu Mikk-linen kaksiosainen puku, joka varapuku tarvisisi vielä varmaan hankkia. Tutulta saatiin Merrellin välikausilenkkarit ja pienemmällä on siskon vanhat Superfitit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin tämän haalarin kans kun oli 20 % ale kaikista lastenvaatteista. KappAhlissa on tosiaan usein koodeja ja heidän lastenvaatteet ovat mun mielestä kivoja. Kiva kuulla, että te olette olleet tyytyväisiä. Ihan uusia merkkejä muuten mulle nuo Accross 4 ja Mikk-line.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!