keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Pakohetkiä arkeen lomaa odotellessa

Onko kellään muulla vielä viikkokausia kesälomaan, mutta fiilis olisi jo aika lomakypsä? Olen pitänyt viimeksi vähintään viikon mittaisen loman viime lokakuun alussa, joten ehkä tämä on ihan ymmärrettäväkin fiilis. Aika kiireinen ja vaiheikas kevät takana, onneksi se ansaittu loma jo siellä häämöttää.

Onneksi arki tarjoilee pieniä pakokeinoja perusrutiineista. Eilen pääsin vierailemaan juuri kunnostetussa, upeassa Näsilinnassa ja Museo Milavidassa. Suosittelen todella lämpimästi tutustumaan tähän upeaan paikkaan. Näsilinnassa on myös kahvila ja ravintola, jonka herkkuja pääsin maistelemaan - todella yksinkertaisia ja erinomaisen maukkaita makuja. He tarjoilevat sunnuntaisin brunssia, se on ihan pakko kokeilla kesän aikana jonain aurinkoisena päivänä, ravintolalla on kaunis terassikin. 

Museossa on pysyvänä näyttelynä Nottbeckien traagisesta elämästä kertova näyttely ja museo esittelee heidän asuintiloikseen rakennettuja huoneita.

Tarina alkaa kun kolme pietarilaista liikemiestä ostaa 1836 Tampereelta pienen puuvillakehräämön. Tehtaan johtamista opettelemaan lähetetään 20-vuotias Wilhelm von Nottbeck.

Näyttely seuraa Wilhelmin ja hänen perheensä loisteliasta ja kansainvälistä elämää Tampereella aina siihen saakka kunnes suvun viimeisetkin jäsenet jättävät Tampereen 1900-luvun alussa.
Vaihtuvassa näyttelytilassa on tämän vuoden ajan Salvatore Ferragamon upeaa kenkätaidetta. Oli aika uskomatonta huomata, miten monet nykyajankin kenkätrendit olivat siellä esillä, esimerkiksi Minna Parikka on selvästi saanut Ferragamolta vaikutteita. Ja onpa tämä herra keksinyt alun perin tänäkin kesänä niin ajankohtaiset korkkipohjaiset kiilakorkosandaalit.

Museeon ja ravintolaan voi tutustua enemmän osoitteessa museomilavida.fi

Vinkkinä lapsiperheille, että ihan Näsilinnan vieressä on kiva leikkipuisto, Tiitiäisen Satupuisto. Ja onhan Särkänniemikin lähellä.


Ai niin, pakohetkiä arkeen on kyllä luvassa enemmänkin. Nimittäin miniloma kahdestaan miehen kanssa Budapestissa lähestyy... olen ihan täpinöissäni! Mietittiin juuri, että ollaan oltu viimeksi kahdestaan reissussa Singaporessa tammikuussa 2012 kun odotin pikku-T:tä.

Kuvituksena nyt kiireen takia vain tuttuja kotikuvia, näin kollaasin muodossa pitkästä aikaa. Nyt aamutoimiin ja töiden kimppuun, onneksi näyttäisi tulevan aurinkoinen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!