maanantai 21. joulukuuta 2015

Antamisen ilo tuo joulumielen

Joulun aika on mielestäni ainutlaatuista juuri antamisen ilon vuoksi. Tulee kiitettyä ystäviä ja yhteistyötahoja vuoden varrella tapahtuneista asioista, muisteltua upeita hetkiä ja toivotettua kaikkea hyvää - niin halauksin, glögihetkin kuin lahjoin. Vaikka joulumuistamisten miettimisessä on oma hommansa, niin itselleni juuri se tuo joulumielen ja joulun tunnelman, aivan ehdottomasti.

Lahjojen hankkiminen on usein aika hankalaa, koska kaikilla on jo kaikkea. Omalle lapselleni en ole hankkinut mitään. Hänellä on kaikkea mitä pieni mies voi tarvita ja varmasti mummit, papat ja tädit huolehtivat siitä, ettei poika jää ilman pakettia.

Kaikilla lapsilla ei kuitenkaan ole yhtä hyvä tilanne. On paljon perheitä, joissa joulu ei ole niin iloinen asia. Ei ole varaa, eikä ehkä jaksamistakaan laittaa joulua edes lapsille. Päiväkodeissa ja kouluissa lapset lähetetään iloisen odottavaisina joulunviettoon, mutta kaikille pienille joulu ei tarkoita rauhallisia hetkiä tuikkivia kynttilöitä katsellen, pukin riemuisaa odotusta ja lahjakääreiden avaamista.


Pirkanmaalla vähävaraisissa perheissä on kaikkiaan 7000 lasta. Määrä on niin iso, että siitä varmasti riittää jokaiseen kouluun ja kerhoon joku. Aika riipaiseva ajatus, etenkin kun tietää, miten armottomia lapset voivat toisilleen olla. Lahjoja vertaillaan helposti, ei ehkä vielä ihan pienten lasten kohdalla, mutta isompien kyllä.

Jotta jokainen lapsi saisi edes yhden ilahduttavan paketin, ja joulun taika säilyisi, osallistuin tänäkin vuonna Joulupuu-keräykseen, joka keräsikin täällä Tampereen seudulla upeat 5600 lahjaa vähävaraisten perheiden lapsille.


Valitsin lahjan saajaksi oman poikani ikäisen pojan, aika helppo valinta. Lähdin miettimään lahjaa ihan sen perusteella, mikä saisi meidän perheen 3-vuotiaan pähkinöiksi. Autot-sarjan cool talvihuurteinen Ice Racers -kilpa-auto ja teemaan sopivat sukat muodostivat kivan, pienen kokonaisuuden, josta on varmasti iloa pitkään. Sujautin lahjat upeaan Cars-kassiin, joka meillä varmasti päätyisi pienten aarteiden säilytyspussiksi, eikä sitä raaskittaisi heittää pois.


Ihana ajatus aattoiltana, että jossain perheessä saadaan hymy huulille minun, tuntemattoman pikku tontun lahjan ansiosta. <3

P.S. Osallistuin myös toiseen hyväntekeväisyyslahjakeräykseen, nimittäin sympaattiseen Joulukukka vanhukselle -keräykseen. Siinä auttaminen ja ilahduttaminen ei voisi olla helpompaa. Maksoin valitsemani kukan Prismaan ja he hoitavat kauniin joulukukan eeteenpäin yksinäiselle vanhukselle.

4 kommenttia:

 1. Joulumieli on enemmän kuin kirjoitetaan, kuvasit hyvin postauksessa ajatuksia jotka allekirjoitan itsekin. Antamisen ilo ja se tunne, että voi antaa jollekin toiselle edes palan joulua ilahduttaa suunnattomasti. Hyvää joulunaikaa teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi. Ihanaa joulua myös teidän perheelle!

   Poista
 2. Ihana postaus, vaikka vaikeasta aiheesta. Eivätkä useimmat lapset varmastikaan kiusallaan vertaile lahjoja, vaan enemmänkin ymmärtämättömyyttään. Mutta paketti tulee varmasti ilahduttamaan saajaansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aihe ei ole ihan helppo, eivätkä lapset tietenkään kiusallaan mitään vertailua tee. Välillä se vertailu voi olla tosi hellyyttävää ja aikuisen mielestä epäloogistakin. Esimerkiksi oma poikani ihailee ystävänsä kotia tosi paljon, hänen mielestään on niin hienoa kun siellä on vain yksi kerros ja kerrossänky. Vaikka aikuisethan aina haaveilevat lisätilasta ja siitä, että jokaisella lapsella olisi oma huone.

   Toivotaan, että paketti tulee tuomaan hymyn pikkupojan kasvoille!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!