torstai 3. joulukuuta 2015

Mega Dot vierashuoneessa

En enää muista, milloin ihastuin Hayn Mega Dot -päiväpeittoon alun perin, mutta olin siinä vaiheessa etsinyt kivaa päiväpeittoa meille jo pitkään. Mega Dotissa tuntui kohtaavan kaikki toiveeni: mielenkiintoinen pinta, käännettävä ja eri sävy kummallakin puolella, puuvilla materiaalina. Ostin jo muutama vuosi sitten meidän parisänkyyn tummanharmaan Mega Dot -peiton isommassa koossa ja olen ollut siihen supertyytyväinen. Laadukas ja ihana.


Kun muutimme tähän nykyiseen kotiin ja meille saapui 120 cm leveä vierassänky, Mega Dot oli tietysti ensimmäisenä mielessä. Silloin tarjolla oli kuitenkin vain varsin kirkkaita värejä, halusin vierashuoneeseen jotain vaaleaa ja rauhallisempaa. Niinpä päädyin ostamaan Prismasta valkoisen tikatun puuvillapäiväpeiton, joka olikin muuten ihan kiva, mutta juuri ja juuri sopiva kooltaan, tai rehellisesti sanottuna hiukan nafti. Ja sittenhän onnistuin sotkemaan sen kunnolla kun jätin huulipunani sängylle ja peitto kutistui pesussa reilusti. Jep, ei mennyt ihan putkeen.

Katselin liian pientä päiväpeittoa huoneessa aika pitkään. Yritin oikoa peittoa ohi kulkiessani, ikään kuin se olisi siitä venynyt... Tiedättehän, miten tällaiset asiat alkavat ottaa silmään ja ärsyttää ihan kunnolla? 

Tässä välissä Mega Dotista oli tullut uusia sävyjä, vaaleampia ja hillitympiä. Päädyin lopulta siihen alkuperäiseen vaihtoehtoon (joka muuten yleensä on se paras ja tulee pitkässä juoksussa halvimmaksi, ihan note to self vaan) ja tilasin Mega Dotin vaaleanharmaassa sävyssä. Ja onhan se nyt täydellinen!


Tykkään siitä, että sama peitto on molemmissa sängyissä, yläkerrassa kun nämä huoneet ovat kuitenkin tosi lähellä toisiaan. Näissä kuvissa on esillä peiton tummempi puoli, toiselta puolelta sävy on vielä vaaleampi, lähes valkoinen. Tykkään sävystä tosi paljon! Tässä 120 cm leveässä sängyssä on Mega Dotin pienempi koko (195x245) ja se on mun mielestä juuri sopiva.

Olen myös vähän friikahtanut "muotopareihin", erimerkiksi tämä pallonaulakko näyttää ihan superkivalta päiväpeiton pallojen kaverina.


Tähän Mega Dotiin liittyy yksi tosi ärsyttävä juttu. Nimittäin tästä päiväpeitosta ei löydy kauheasti kuvia, jostain syystä Hay ei ole julkaissut tästä hyviä kuvia, ei myöskään kukaan jälleenmyyjä. Mutta hei, bloggaajathan kuvaavat kotiaan nettiin, mikä näppärä ratkaisu! Ööh... ei ehkä kuitenkaan.

Formverk-niminen design-sisustusta myyvä liike on pitänyt verkkosivuillaan minun ottamaani Mega Dot -kuvaa jo pitkään. Kuva on meidän vanhasta kodista ja vieläpä aika huono laadultaan. Missään ei ole mainittu kuvan alkuperää, eikä minulta ole sen käyttöön kysytty lupaa. Olen laittanut asiasta kaksi kertaa viestiä kyseiseen myymälään. Ensimmäisellä kerralla melko ystävällisesti ja toisella ei-niin-ystävällisesti. En käsitä tällaista toimintaa! Itsekin markkinoinnin alalla työskentelevänä pidän todella, todella käsittämättömänä tällaista kuvien luvatonta käyttöä kaupallisiin tarkoituksiin. Olisin varmasti lähtenyt ihan mielelläni yhteistyöhön heidän kanssaan, jos asiaa olisi kysytty, mutta nyt haluan boikotoida koko myymälää. On järkyttävän surkeaa palvelua, ettei asiakkaan yhteydenottoihin vastata - vaikka kyseessä sitten olisikin "vain" bloggaaja. Saati sitten, että tosiaan kuva napataan käyttöön ihan pokkana, tuosta vaan, selvittämättä sen alkuperää.


Noh, se siitä, jään odottelemaan yhteydenottoa... Loppuun totean kaikkien muiden sisustusbloggaajien tavoin, että kyllä tähän vuodenaikaan kuvaaminen (ainakin näillä kuvaustaidoilla) on aika tuhoontuomittua hommaa! Toivottavasti näistä nyt jotain selvää saa. 

Ja pitkien sepustusten jälkeen: Mega Dot on ihana ja täyttänyt kaikki odotukseni. Suosittelen!

6 kommenttia:

 1. Kaunis päiväpeitto - järkyttävän typerää toimintaa Formverkilta!

  VastaaPoista
 2. Päiväpeitto on kaunis, oonkin sitä jo aiemmin ihaillut sun kuvissa. Mä tykkäisin kans, mutta en tiedä raaskinko ikinä sitä ostaa. Uusi päiväpeitto olisi kyllä tarpeen, katsotaan...

  Törkeää tuo kuvien luvaton käyttö! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulpu. Kannattaa kyttäillä alennuksia, nämäkin peitot ostettu sellaisten turvin. Laatu on kyllä hyvää, uskallan suositella. Tosin pesuista ei ole vielä kokemusta.

   Poista
 3. Peitto sopii hyvin vierashuoneeseen ja kuvatkin ovat kivat. Järkyttävää toimintaa Formverkiltä! Tuosta pitäisi saada vähintään anteeksipyyntö ja korvaus kuvan kâytöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kurjaa ettei kaikilla firmoillakaan ole käytöstavat hallussa.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!