keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Ii, ii, Iittala

Monessa blogissa on viime aikoina pyörinyt haaste (aloittajana taisi olla Image Black and White), jossa esitellään kotoa löytyviä Iittalan tuotteita sekä toiveissa olevia sellaisia. Päätinpä minäkin osallistua, koska tietenkin kaapeista löytyy melkoinen määrä näitä klassikoita.

Eräs ulkomaalainen tuttava joskus ihmetteli, miten suomalaisilla voikin olla niin paljon identtisiä tuotteita. Aalto-maljakot ja Mariskoolit ovat oikeastaan standardivarustus missä tahansa suomalaiskodissa - miten voimmekin olla maultamme niin yhteneväistä kansaa? En tosiaankaan tiedä, mutta niin vain meiltäkin nämä tuotteet löytyvät. Omia suosikkejani ovat Kivi-tuikut ja päivittäisessä käytössä oleva valkoinen Teema-astiasto, joka muuten täytti tänä vuonna 50 vuotta ja näyttää edelleen raikkaan modernilta! Mariskooleista en taas niinkään välitä, mutta niitä on tullut saatua lahjaksi useissa väreissä.


Millä tuotteilla sitten haluaisin kokoelmaani kartuttaa? Musta Teema houkuttelisi kovasti, mustat astiat tuovat usein ruuan herkulliset värit hienosti esiin ja jo olemassa olevan valkoisen astiaston kanssa yhdistelmästä tulisi yksinkertaisen tyylikäs kokonaisuus erilaisiin kattauksiin. Teemaa on myös tuo symppis pieni kaadin, joka sopisi kermakoksi tai vaikka salaatinkastikkeelle. Kastehelmi-sarjan uutuuksista bongasin puolestaan kivan kokoisen tarjoilukulhon, joka sopisi salaateille, jälkiruoille ja miksei myös kauniiksi esineeksi ihan sellaisenaan. Voisin heittää haasteen eteenpäin vaikka Scarlet's memories -blogin Scarletille!
Veikkaan, ettei sieltä suunnasta löydy ainakaan ihan samanlaista kokoelmaa...

Kuvat Iittalan verkkokaupasta

4 kommenttia:

 1. Onhan nämä niin klassisen kivoja. Meillä on tummansinistä ja valkoista Teemaa, ruokalautasten pitää olla valkoiset ;), mukit on sinisiä ja kahviastioissa on sekä että. Mä käytän niitä sekaisin, valkoinen kuppi, sininen tassi ja valkoinen kakkulautanen. :) Kiva-tuikkuja on muutamia (lähinnä sinisiä) ja Kastehelmiä tulen perimään äidiltä. kastehelmen tuikkukippo olisi kyllä kiva, niitä katselin jo viime talvena. Ja tuo Teeman kaadin olisi aika kiva kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan noin yhdisteltynä Teema onkin kiva! Musta + valkoinen toimisi juuri tuolla tavalla hyvin.

   Poista
 2. Kiitos haasteeta! Laitan tämän postattavien asioiden listalle :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!