tiistai 17. heinäkuuta 2012

Sisustusvieraissa: Tunnelmallinen vierashuone ja wc

Loin uuden tunnisteen nimeltään sisustusvieraissa. Tarkoituksenani on silloin tällöin esitellä myös ystävieni kauniita koteja ja sisustuksia, mikäli he antavat luvan. Ensimmäisenä vuorossa on 1950-luvun talon yläkerrassa sijaitseva suloinen makuuhuone, joka toimii nykyään vierashuoneena. Huone on juuri kokenut pienen pintaremontin, mutta valitettavasti minulla ei ole ennen-kuvia. 

Tässä huoneessa yhdistyvät kivasti uusi ja vanha. Alkuperäiset vaatekomerot ovat epäkäytännölliset pienen syvyytensä vuoksi, mutta niin viehättävät, niitä ei kannata mielestäni missään nimessä uusia! Muuten vaaleassa ja viileässä värimaailmassa lämpöä tuovat tumma puulattia ja vanha kampauspöytä.


Seinälle kiinnitetty peili ja  sen alapuolella yöpöytänä toimiva laatikko ovat oikeasti kylpyhuonekalusteita, jääneet yli wc-remontista. Sopivat tuohon oikein hyvin tuoden ripauksen modernimpaa ilmettä.


Tässä talossa on säilytetty alkuperäiset ovet ja ilmeikkäät vetimet. Makuuhuoneen vieressä on myös pieni wc, joka on myöskin juuri remontoitu. Kokonaisuudesta piti kuulemma tulla tyylikäs ja pelkistetty, mutta siitä tulikin kauhean söpö. Ehkä vaaleanpunainen wc-pönttö ei muuta voi ollakaan! Toisaalta vessan ilmettä saa muutettua vähemmän pinkiksi verhoilla, sillä seinät ovat oikeasti neutraalin vaaleanharmaat, vaaleanpunaisuus tulee valon suodattuessa Marimekon verhojen läpi.

Vanhemmissa taloissa seinäpinnat ovat helposti epätasaiset. Seinään jäänyt epäsiisti kohta naamioitiin piiloon maalaamalla siihen kuvio sabluunalla. Hanan taakse puolestaan laitettiin kaakeloinnin sijaan vain yksi iso laatta suojaamaan seinää vesiroiskeilta. Hyviä ja edullisia ideoita!


Kyllä täällä kelpaa vierailla, vai mitä?


P.S. Löysin asetuksen, josta pystyi poistamaan tuon "todista, ettet ole robotti" -kohdan kommentoinnista. Kommentin jättäminen on siis nyt vaivattomampaa ja toivottavasti innostuttekin kommentoimaan enemmän. :)

2 kommenttia:

  1. Näyttää oikein kivalta! Olet ottanut hyviä kuvia, kuin sisustuslehdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, helppo ottaa kuvia nätistä huoneista!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!