maanantai 16. heinäkuuta 2012

Minimi

Kävimme toukokuussa Designtori-tapahtumassa, jossa mieheni tykästyi kovin puuseppä Arto Halmetojan töihin, erityisesti Minimi-jakkaroihin. Päätinkin antaa hänelle hääpäivälahjaksi "lahjakortin", joka oikeutti jakkaranhakumatkaan Orivedelle. Viime viikolla reissu päätettiin viimein toteuttaa kun huomasin, että Taidekeskus Purnussa oli SuviDesign-tapahtuma, jossa myös Arto Halmetoja oli mukana. Paikalla oli muitakin mielenkiintoisia käsityöläisiä, mm. Terraviiva-yrityksen Minna Komulainen - hänen laattojaan laittaisin ehdottomasti tehosteeksi, jos olisin nyt tekemässä kylpyhuone- tai keittiöremonttia!

Joka tapauksessa Purnuun ajeltiin ja sepäs vasta olikin suloinen paikka järven rannalla sijaitsevine hirsirakennuksineen ja näyttelytaloineen. Pari kertaa viikossa näyttelylipun hintaan sisältyy kuulemma myös savusauna! Itse esillä olevat työt olivat aika jänniä, ehkä eivät juuri omaan makuuni, mutta miljöö oli kokemisen arvoinen ja kesäretken päätarkoitus saavutettiin, meillä on nyt oma Minimi-jakkara.

Taidekeskus Purnu sijaitsee kauniissa järvimaisemissa
Näyttelytilat on sijoitettu erillisiin rakennuksiin, erikoinen ja inspiroiva ratkaisu.
Esillä oli modernia taidetta.
Melko suloinen matkamuistomyymälä, vai mitä?

Ja itse Minimihän on todella kaunis, taidokasta puusepäntyötä ja niin yksinkertaisen tyylikäs kertakaikkiaan! Mieheni valitsi materiaaliksi tammen, erittäin paljon minunkin mieleeni ja sopii meidän valkotammilattian kanssa paremmin kuin hyvin yhteen. Tässä jakkarassa on muuten erittäin hyvä istua, asento muistuttaa hieman satulatuolia. Yritän ottaa siitä vielä parempia kuvia myöhemmin tänne blogiinkin.4 kommenttia:

 1. Kiva jakkara! On aina mukava kannattaa kotimaista käsityötä! Onko teillä jo selkeä paikka jakkaralle? Musta tuntuu, että sellaisten päälle vaan kertyy helposti tavarakasoja, jolloin ei tule istuttua jakkaroilla ollenkaan... mutta teilläpä onkin paljon siivompi ja varmaan kasattomampi koti kuin meillä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan selkeää paikkaa ei vielä ole, tällä hetkellä jakkara on eteisessä. Kyllä tässä vauva-arjessa kertyy niitä kasoja joka puolelle, vaikka ehkä muuten mulla ei niin helposti kävisikään... ;)

   Poista
 2. En malta olla kommentoimatta. Niin onkin kiva jakkara, mutta kaikki jotka enemmän ovat muotoilua seuranneet tietävät, että tämä tuoli muistuttaa paljon Mikko Mertzin 90-luvun alussa palkittua tuolia, jota valmistaa Koivusipilä Fiskarsisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muistuttaakin, ihan totta. Mutta kaunis se on silti ja itseäni viehättää jotenkin tämä Minimi kuitenkin enemmän.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!