torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän iltapalalla

Kierittelin kylmiä lohirullia iltapalaksi, niistä tuli aika hyviä! Kokkailen aina aika suurpiirteisellä tyylillä ja niin nytkin, joten mitään tarkkaa ohjetta näihin ei ole olemassa. Tällaisia rulliahan voi tehdä ihan oman maun ja fiiliksen mukaan, mutta tällä kertaa täytetahna syntyi makeasta sipulista, kylmäsavulohesta, tillistä, raejuustosta ja chilimaustetusta tuorejuustosta. Levittelin tahnan rullarieskojen päälle ja lisäsin sekaan vielä kirsikkatomaatteja, kurkkua ja paprikaa.
 

Meidän itsenäisyyspäivä on ollut oikein mukava. Aamulla heräsin T:n kanssa aikaisin touhuilemaan ja jätettiin iskä nukkumaan. Me ollaan vuoroteltu nyt näiden vapaapäivien aamujen kanssa niin, että aina jompikumpi saa vedellä sikeitä pitkään. Päivällä minä puolestani vetäisin useamman tunnin päiväunet ja sillä aikaa pojat tekivät karjalanpaistin uuniin. Olikin sitten eka kerta kun meillä syötiin kyseistä ruokalajia, herkullista oli. Käytiin vielä ulkoilemassa ja tultiin kirpeästä pakkassäästä lihapadan ja kynttilälyhtyjen ääreen, ei hassumpaa. Ilta on kulunut Linnanjuhlia vilkuillen ja pikku-T:n mentyä yöunille kävimme vielä miehen kanssa saunomassa. 

Tänään on ollut kyllä tosi isänmaallinen fiilis, niin kovin kaunis luminen maisema on kruunannut tämän itsenäisyyspäivän. Äitini ulkomaalaissyntyinen tokaluokkalainen oppilas kuvaili Suomea näin ihanasti:

Suomi on hyvä ja turvallinen maa. 
Lapset voivat leikkiä ulkona ja kävellä koulumatkan, eikä tarvitse pelätä. 
Suomessa on lämpimät kodit ja kodeista pidetään huolta ja niissä on sauna. 
Suomessa on hyvät vaatteet ja kaikki saavat käydä koulua ja oppia englantia. 
Suomessa pidetään lapsista ja vanhuksista huolta.
Suomessa voi elää, vaikka ei käy töissä. 
Suomessa on puhdasta, eikä ole roskia. 
Suomessa on ihanaa asua!


Onnea Suomi!

2 kommenttia:

 1. Vesi herahti kielelle lohirullia katsellessa. Kuulostaa rentouttavalta itsenäisyyspäivältä. Me olimme koko perheen voimin katsomassa ilotulitusta. Tosin jäimme turhan kauaksi siinä pelossa, että tyttö säikkyy poksetta, ja näimme vain ne korkeimmat valoräiskeet. Maamme-laulu keskustorilla oli liikuttava.

  Kiva blogi sinulla. Jään niin ikään seuraamaan ja lisäsin suosittelemieni listallekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Me lähdettiin itse asiassa myös katsomaan ilotulitusta, suunnattiin Hatanpäälle, mutta lumisateen takia sieltä ei pahemmin näkynyt ja myöhästyttiin alustakin kun porukkaa oli niin paljon liikkeellä eli ei ihan putkeen mennyt se reissu. ;)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!