maanantai 3. joulukuuta 2012

Mikä ilostuttaa tänään

Tunnustan: olen huono sietämään keskeneräisyyttä sekä epäjärjestystä. Saatan siivota ihan viimeisillä voimillani silloin kun oikeasti pitäisi vain sytyttää kynttilät ja levätä. Typerää.

Meillä hajosi lopullisesti jo aiemmin reistaillut astianpesukone viime viikolla. Se ei tietysti ole sinänsä mikään kiva juttu, mutta uutta tiskikonetta odotellessa (asentajamiesten pitäisi saapua vielä tänään) olen jotenkin osannut ottaa hiukan rennommin. Mitä sitä imuroimaan tai pesemään lattioita, kun koneen asennuksesta ja vanhan poisviennistä tulee kuitenkin likaa ja joutuisi luuttuamaan uudelleen. Tiskivuorikin saa rauhassa kasvaa altaassa, pyöräytän ne sitten puhtaaksi kun uusi kone on paikallaan.

Joskus jonkun tällaisen pienen asian pitää olla vähän rempaallaan, että osaa antaa muidenkin asioiden jäädä omaan arvoonsa. Nauttia hiukan enemmän, elää hiukan hitaammin. Tässä joulun alla ihmiset suorittavat aika paljon kaikkea ja kivoistakin asioista kuten joulukoristeiden laittamisesta tai leipomisesta tulee paineita. Muistetaanhan, että meidän ei tosiaankaan ole mikään pakko koristella kotia viimeisen päälle, tai varsinkaan pestä mitään kaappeja joulua varten. Eikä sinne kauneimpiin joululauluihinkaan ole pakko lähteä jos väsyttää, ja piparkakut saa tehdä valmiista taikinasta (kuten me eilen).


Miten kaunista nyt onkaan ulkona, niin paljon lunta ja aurinkokin pilkistää. T on päiväunilla omassa sängyssään, odottelen vielä hetken pakkasasteiden laskua ennen kuin lähdetään ulkosalle. Olen ihan mielettömän iloinen, että meidän arki on tasaantunut niin paljon kun T:n masuvaivat ovat helpottaneet. Meillä on nykyään jopa ihan oikea hieno päivärytmi, sellainen kuin muillakin vauvaperheillä. Poju on niin ison pojan oloinen yhtäkkiä, vetää huikealla ruokahalulla soseita ja osaa nukahtaa hienosti yksin omaan sänkyyn - iltaunille etenkin, mutta satunnaisesti, kuten tänään, myös päikkäreille. Yölläkin meillä jo pääsääntöisesti nukutaan! Minä olen välillä ihan naurettavan ylpeä "uudesta vauvastani". Tekisi mieli esitellä vastaantulijoille, että katsokaa miten tyytyväisenä minun pikkuiseni täällä rattaissaan hymyilee ja päivittää facebookiin kaikelle kansalle miten hienosti hän nukkui päiväunensa.

 

Vaihdoin muuten puhtaat lakanat tuossa joku päivä ja ne tuoksuivat ihan mielettömän hyvältä, kesätuulelta ja auringolta. Muistin, että ne olivat tosiaan viimeksi käytössä joskus loppukesästä ja saivat pesun jälkeen kuivua ulkona narulla. Ei tällaisia asioita huomaisi, jos välillä ei olisi pimeää, kylmää ja talvista.
 
Mistä asioista te olette iloisia tänään?

2 kommenttia:

 1. Tosi tosi kiva kuulla, että teidän poika voi paremmin ja arki sujuu mukavammin! :)

  En kyllä itse ainakaan olisi ikinä ennen oman lapsen saamista osannut kuvitella, miten paljon sellaiset perusasiat kuin nukkuminen ja syömiset voi aiheuttaa ongelmia ja miten ankeaa se voi arjesta tehdä. Valitettavasti nykyään tiedän vähän turhankin hyvin ja sympatiat on kyllä kaikkien samoja kokeneiden puolella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anki. Kyllä se niin on lapsilla (ja aika usein aikuisillakin), että uni ja syöminen määrittää aika pitkälti hyvinvointia. Ihanaa nähdä miten T on nyt paremmalla tuulella hereilläkin ollessaan kun nukkuu paremmin eikä mahaa väännä koko ajan. Mutta ei tätä kaikkea säätöä tosiaan olisi osannut etukäteen aavistaa! Meillä on edelleen kyllä vaihtelevaa, viime yönä taisin nukkua 5 tuntia, tosin siksi kun en saanut unta kovin aikaisin ja T päätti olla kunnon aamuvirkku itsenäisyyspäivän kunniaksi. Voimia myös sinne päin.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!