tiistai 26. maaliskuuta 2013

Pitsiä pikkuhuoneeseen


Meillä kävi sunnuntaina isovanhempia kyläilemässä - eikä nyt pelkästään T:n isovanhempia vaan myös minun 90-vuotias mummini! Hän on ollut viime aikoina hieman huonommassa kunnossa, mutta nyt taas virtaa ja virkeyttä riittää vaikka muille jakaa. Reilun 100 kilometrin ajomatka edestakaisin sekä monen tunnin vierailu syömisineen, keskusteluineen ja leikkeineen ei siis tuntunut missään. Mummini on erittäin taitava käsityöihminen, etenkin virkkaaja. En oikein osaa käyttää pitsiliinoja sisustuksessa (ainakaan vielä tässä iässä), mutta mummin tekemät liinat tulevat aina olemaan todella tärkeitä ja rakkaita, ja ovathan ne myös superkauniita. Tällä kertaa saimme tuliaisiksi sinisen virkatun pikkutyynyn T:lle sekä sydämenmuotoisen keltaisen pitsiliinan. Tuo liina on aivan hurmaava, tykkään väristä kovasti.


Muotonsa puolesta liina sopisi erinomaisesti vaikka keltaisten kukkien täyttämän Aalto-maljakon alle, mutta koska meillä tällä hetkellä ei pahemmin moisia asetelmia tehdä ainakaan kovin matalille tasoille, niin liina pääsi Milk-valaisimen seuraksi pikkuhuoneeseen. 


Pikkutyyny somistaa puolestaan pinnasänkyä. Värikäs autopeitto on äitiyspakkauksen peitto Uinua-verkkokaupasta tilatun pussilakanan kera. Se toimii tällä hetkellä T:n päiväpeittona. Tuo peitto kun alkoi käydä hieman pieneksi, niin hankin suuremman ja muutenkin muhkeamman peiton unikäyttöön.


Mummini on aina ollut innokas värien yhdistelijä ja sommittelija eikä hän varmasti valinnut liinan ja tyynyn sävyjä sattumalta matchaamaan juuri täydellisesti aiemmin virkkaamaansa vauvan torkkupeittoon. Omia suosikkivärejäni lastenhuoneeseen ovat juuri punainen ja keltainen (mustavalkoisen ohella) ja toki pojan huoneessa saa sinistäkin olla.


Hei, onkos teillä muilla Bloggerin käyttäjillä tökkinyt kuvien lisääminen viime aikoina? Minulla on ollut noin viikon verran vaikeaa - kuvien lataaminen kestää kauan, jatkuvasti tulee joku virheilmoitus ja välillä ladatut kuvat myös vääristyvät muodoltaan ihmeelliseksi ja joudun lisäämään ne uudelleen. Vai veteleekö tämä tietokoneeni niin viimeisiään?

12 kommenttia:

 1. Mummi on niin taitava! Pitääpä kaivaa pääsiäiseen mätsäävät pitsiliinat esiin narsissien alle! Mummin virkkaama koristetyyny on tarkoin varjelemani esine. Nostan sen aina huolellisesti pois sängyltä yön ajaksi ja katson, ettei sitä vahingossa kohdella kaltoin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä mummin tekemät jutut ovat tosi aarteita, iiihan eri juttu kuin jotkut kaupasta ostetut. :)

   Poista
 2. Kauniita mummin tekemiä aarteita! Mä oon ihastellut tuota teidän torkkupeittoa kuvissa ja hyvinhän pikkutyyny sopii joukkoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa mieltä. Vaikka en ehkä itse valitsisi mitään noin romanttista, niin kuitenkin tuo sopii pojun huoneeseen ihan loistavasti!

   Poista
 3. Todella ihania ja kauniita, aarteita kertakaikkiaan! Teidän mummi on kyllä ihana ja kiva kuulla, että on edelleen voi hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi. Mummi aina välillä on kysellytkin sinun kuulumisiasi ja etenkin se toinen "lähi-mummu". :)

   Poista
  2. Teidän mummuun olenkin muutaman kerran bussissa törmännyt. ;)

   Poista
 4. Hih, teidän mummi on tarkkaan mätsättyine väreineen sitten aivan eri maata kuin mun rakas mummoni, jonka kutomiset on muuten aina hyviä, mutta usein joku lanka loppuu ja mummo on sitten tyynesti jatkanut kutomuksen loppuun hiukan eri sävyllä, koska ei se nyt oo niin justiinsa;) yhtä rakkaita silti.

  Tuosta bloggerin kuvien tökkimisestä piti sanoa, että mulla alkoi tehdä tuota kun kuvatila joko bloggerissa tai picasa-verkkoalbumissa (johon kuvat ymmärtääkseni tallentuu automaattisesti) alkoi loppumaan. Nykyäänhän lisään kuvat flickr- tilin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mummot ovat kyllä säästäväisiä - meillä olisi paljon opittavaa...

   Mun kuvatilan ei pitäisi olla lopussa. Picasaweb väittää, että sitä olisi vasta n. 15 % käytetty! Voikohan tuohon luottaa...? Ja onko se flickr-tilin kautta lisääminen helppoa?

   Poista
  2. Sitten ongelma ei varmaan liity tilan loppumiseen, tökkiihän se muutenkin aina joskus. Mutta flickr:n käyttö on superhelppoa: bloggerin html- kenttään kopioidaan sieltä flickr:stä yksi valmis koodipätkä, helppoa kuin heinänteko. Ainakin toistaiseksi on toiminut luotettavasti, vaikka olen hiukan skeptikko noiden pilvipalveluiden suhteen...

   Poista
  3. Okei, täytyy tutustua tuohon flickr:iin jos tämä tökkiminen jatkuu. Nimittäin tosi ärsyttävää, jos kuvia ei saa lisättyä sujuvasti. Kiitos avusta! :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!