keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

4 x unelmavalaisin

Selailin eilen vähän Finnish Design Shopin sivuja, koska mulla on vieläkin joululahjaksi saamani lahjakortti käyttämättä. Vaikka nyt just ei meille tarvita mitään uusia valaisimia, niin niitähän tietysti eksyin katselemaan... Mulla on jo pitkään pyörinyt pari haavevalaisinta mielessä ja tästä kollaasista ne(kin) löytyvät. Kaikki kuvat ja hinnat FDS:stä.




Artekin A 331 "Mehiläispesä" (795 euroa) juuri tuossa valko-messinki-väriyhdistelmässä on ykkösvalaisinhaaveeni tällä hetkellä. Niin tyylikäs, niin ajaton - ja antaa tosi kauniin valon ympärilleen.  

Suomalaisen Eelovin Lintukoto-valaisin (99 euroa) on minusta tosi hauska ja sopisi hyvin eteiseen tai lastenhuoneeseen. Kiva myös valkoisena ja keltaisena.

Jos (ja kun) joskus meillä on järkevä työpiste, niin siihen tarvitaan tietysti myös kunnon valaisin, ehdottomasti perinteinen arkkitehtimalli! Tämä Luxon L-1 Arkkitehtivalaisin (189 euroa) on oma lempparini, tosi klassinen ja hyvännäköinen.

Louis Poulsenin PH5 riippuvalaisin (612 euroa) on suunniteltu roikkumaan matalalla, esim. sohvapöydän yllä ja antamaan hajavaloa ympäristöönsä. Se toimisi varmaan hyvin myös ruokapöydän valaisimena! Tässä on tosi kaunis muotoilu ja Poulsenin valaisimethan on suunniteltu viimeistä piirtoa myöten toimiviksi. Itse en ko. merkin muotokielestä läheskään kaikkien tuotteiden kohdalla niin välitä, mutta tämä valaisin on kyllä todellinen kaunotar, unelmavalaisinlistalla ehdottomasti.


Valaisimista haaveilen varmaan aina ja ikuisesti, aina kun yksi haave on toteutettu, niin toinen odottaa nurkan takana pahaa aavistamatonta lamppufriikkiä. Onneksi muuten toteutin syksyllä haaveeni &Traditionin Milk-valaisimesta, sillä näköjään sen hinta on noussut roimasti ollen nyt 160 euroa, jaiks. Tällä kertaa lahjakortin aion kuitenkin käyttää Artekin jakkaraan, oi koittakaapas siellä FDS:llä laittaa joku kiva alekamppis tulemaan pitkästä aikaa...

10 kommenttia:

  1. Kiva blogi sinulla! Jäin heti lukijaksi! Meillä on tuo PH5 ruokapöydän päällä, se on ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kuulla, uudet lukijat ovat aina erittäin tervetulleita. :) Oi, PH5 on varmasti tosi hyvä just ruokapöydän yllä, tulenpas vastavierailulle blogiisi kurkkimaan sitä ja haaveilemaan...

      Poista
  2. Toiveesi on kuultu, sillä nyt on -20% kampanja FDS:ssa. :)

    VastaaPoista
  3. Oi, tuo Mehiläispesä on niin hieno! Ihastelen sitä aina kun se tulee jossain vastaan. Osaatko sanoa, millaiseen tilaan / kohtaan sijoittaisit sen? Meillä on yksi valaisinostos suunnitteilla, saapi nähdä pääseekö toteutukseen asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kaunis ja klassinen ja ilmeisesti tulossa Hullareille jonkinsortin tarjoukseen ensi viikolla. :) Minusta valaisin sopisi hyvin olohuoneeseen tai vaikka vähän luksustunnelmaiseen makuuhuoneeseenkin. Tässä kuvassa esim. olkkarissa: http://files.kotisivukone.com/files/karima.palvelee.fi/.album/1338175306143_1_large.jpg

      Millaiseen tilaan te etsitte valaisinta?

      Poista
    2. Tuossa kuvassa näyttää hyvältä kyllä! Ollaan mietitty K-tuolin viereen, sivupöydän päälle sitä Artemiden valaisinta

      https://stockmann.com/p/fi/Artemide-Tolomeo-Basculante-Tavolo-poytavalaisin/182945/61212/61212?cm_vc=10102_61212&catalogIdForEntries=10102?itemId=182946

      Tällä hetkellä siinä on Pentikin lamppu joka ei kyllä valaise tarpeeksi. Toisaalta kesällä on paljon luonnonvaloa, joten valaisimelle ei sinänsä akuuttia tarvetta ole, joten ehkäpä syksyllä sitten :)

      Poista
    3. Artemiden Tolomeo-sarja on kyllä hieno, olisin voinut ihan hyvin listata jonkun niistäkin tuohon valaisinhaaveiden joukkoon.

      Poista
  4. Ja vink vink Hullarit ja mehiläispesä ke ;) aika hyvin ajoitettu toive, täytyy sanoa! Toivoisitko mulle lottovoittoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi olla totta!! Mulla ei ole vielä hajuakaan Hullaritarjouksista kun en ole missään postituslistoilla... mutta siis wtf, todellakin olisi pitänyt postata eilen jostain lottovoittohaaveista eikä valaisinunelmista. :D

      Poista

Ilahdun kommentistasi!