tiistai 2. huhtikuuta 2013

Reissusuunnitelmia & matkakuumetta

Naputtelin joitakin viikkoja sitten päivähoitohakemuksen pikku-T:lle eli jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin syksyllä hän menee päiväkotiin ja minä palailen töihin. Haikeaa, mutta ihan mukavaakin. :) Sitä ennen on kuitenkin edessä vielä ihana kesä lomineen. Meillä on aika luksustilanne, koska myös mieheni saa viettää koko kesän vapaalla alkaen toukokuun puolesta välistä. Kaikenlaisia pieniä lomasuunnitelmia onkin jo tehty. Kotimaan matkailuahan me harrastetaan aika paljon ympäri vuoden, mutta kesällä sekin tahti varmasti kiihtyy. Kavereiden mökkejä, kivoja kesätapahtumia, kauniita kesäkaupunkeja, rantoja, terasseja... niitä kaikkia löytyy täältä koti-Suomesta yllin kyllin. Viime kesä meni ehkä vähän "ohi" kun poika oli ihan mini (eivätkä ne kelitkään ehkä ihan suosineet), mutta nyt taaperoikäisen kanssa pystyy varmaan jo ihan eri tavalla kesäilemään.

Pientä ulkomaanmatkaakin on kuitenkin varailtu ja sitä odotellaankin jo innolla! Heti loman alkajaisiksi suuntaamme nimittäin Espanjaan, Calpeen, ystäväpariskunnan ja heidän pienen poikansa kanssa. Meillä on vuokrattuna huvila, josta pitäisi löytyä kaikki mukavuudet astianpesukoneista, pyykinpesukoneista ja grilleistä omaan pihaan ja uima-altaaseen saakka. Olemme kaksi viikkoa tässä tukikohdassamme, mistä sitten teemme myös jonkin verran päiväretkiä ympäristöön, sillä meillä on vuokra-autot käytössämme koko loman ajan. Calpehan sijaitsee suunnilleen Alicanten ja Valencian puolessa välissä Costa Blancan rannikolla, joten varmaan näissä molemmissa kiinnostavissa kaupungeissa tulee vierailtua. Mutta tietysti täytyy mennä matkassa mukana olevien minimiesten jaksamisen mukaan. Veikkaan, että T tulee ainakin olemaan aivan riemuissaan pelkästä uima-altaassa lillumisesta!

Kuvat Calpe, Alicante, Valencia / Googlen kuvahaku

Yleensäkin reissun suunnittelu ja etukäteisfiilistely on tärkeä osa kokonaisuutta, mutta nyt ensimmäistä kertaa lapsen kanssa ulkomaille suunnatessa se on oikeastaan välttämätöntä. Pitää miettiä minkä verran vauvanruokia otetaan täältä kotoa käsin mukaan, millainen matka-apteekki on tarpeen, miten lapsi suojataan uv-säteilyltä parhaiten, kuinka paljon vaatetta pieni mies tarvitsee, entäs vaippoja... Ja tietysti T:lle pitää hakea myös passi sekä varhaistimme hieman 1-vuotisrokotteita ja hän sai ne jo nyt 10 kk iässä, jotta suoja on voimassa jo toukokuussa. Matkaratasasia on vielä vähän mietinnän alla. Emme halua ottaa Emmaljungan rattaita mukaan, ne ovat kuitenkin sen verran kookkaat, mutta toisaalta matkarattaiden ostaminenkin tuntuu vähän hölmöltä... Joka tapauksessa palailen näihin matkavalmisteluihin varmaan vielä jossain vaiheessa täällä bloginkin puolella. Ja otan mielelläni vastaan kaikki noin 1-vuotiaan kanssa reissaamiseen liittyvät vinkit!

Matkailuhan on siitä epäreilua, että mitä enemmän sitä harrastaa, sitä varmemmin kamala matkakuume vaivaa koko ajan. Minun mielestäni reissaaminen on mitä parhain tapa päästä eroon arkikuvioista ja rutiineista - nauttia ja kokea uusia, mieleenpainuvia asioita. Lomamuistoihin on mukava palata pimeinä talvi-iltoina selailemalla kuvia ja muistelemalla hauskoja ja jänniä hetkiä. Alla olevat kollaasit muutaman viime vuoden aikaisista reissuistani olen julkaissut jo aiemmin täällä blogissa, mutta antaa mennä uudelleen. Aina on tilaa mukaville matkamuistoille, eikös?


Tykkään niin kaupunki- kuin rantalomakohteistakin, mieluiten jonkinasteisena yhdistelmänä. Esimerkiksi Singaporen reissuun yhdistimme rantalomailua Indonesian puolella ja Thaimaan rennon saariseikkailun lopuksi vietimme muutaman päivän hektisessä Bangkokissa. Toimii. :)

Näin keväisin matkailusta puhutaan vähän joka puolella. Monissa blogeissa on ollut matkailu nyt vahvasti esillä ja toki reissuvinkkejä löytyy niin lehdistä kuin verkkosivuilta, esimerkiksi täältä. Listauksia tämän hetken kuumimmista matkakohteista tehdään ja reissuhaaveita vertaillaan. Mitäköhän lentotarjouksia tämän vuoden Hulluilla päivillä mahtaa olla...? Kohotin entisestään omaa matkakuumetta listaamalla tämän hetken TOP 5 haavekohteeni:

1. Azorit
2. New York
3. Sri Lanka
4. Islanti
5. Japani

Saa nähdä kuinka nopeasti nämä haaveet pääsevät toteutukseen saakka.

Onko teillä lukijoilla matkasuunnitelmia tulevalle lomakaudelle?
Ja miltä sinun TOP 5 haavelistasi näyttää?

8 kommenttia:

  1. Minulla on jatkuva matkakuume! Ja varsinkin näin keväällä se nostaa päätään! Suurkaupungeista haaveilen tällä kertaa :)
    xx J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika krooninen tauti on minullakin tämä matkakuume. ;) Toivottavasti toiveesi toteutuu ja pääset johonkin hienoon suurkaupunkiin tänä kesänä!

      Poista
  2. Oih, juuri tuollaista huvilan vuokrausta olemme ystäväperheen kanssa suunnitelleet! Saako udella mitä kautta vuokrasitte? Mikä oli hintaluokka? Minne lennätte ja millä yhtiöllä? JA lienee turha mainita, että krooninen matkakuume löytyy täältäkin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me vuokrattiin sellaiselta kuin Abahana villas. En toki osaa vielä kertoa mitään kokemuksia kun reissu on vasta edessä, mutta toistaiseksi ollaan ainakin saatu oikein hyvää palvelua. Toukokuu vaikutti olevan tosi edullista aikaa tuolla Espanjassa, meidän huvila maksaa kokonaisuudessaan noin 1000 euroa kahdelta viikolta (3 mh). Esim. elokuussa sama taisi olla tupla- tai triplahintainen. Me lennetään Alicanteen Ryanairilla tästä lähikentältä Pirkkalasta.

      Voin sitten loman jälkeen kertoilla enemmän, että miten meni. Tämä on meille eka kerta kun vuokraamme talon, aiemmin ollaan omatoimimatkailtu paljonkin, mutta yövytty aina hotelleissa/hostelleissa.

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi! Kuulostaapa hyvältä, täytyykin katsella ensi kevääksi reissua. Keväällä voi nuo lämpötilatkin olla siedettävämpiä albiino-lapselle (ja äidille). :) Mekään ei olla koskaan vuokrattu taloa mutta nyt lapsen kanssa se voisi olla melko kätevää. Matkareportaasia siis innolla odottelen!

      Poista
    3. Kyllä varmasti talo on kätevämpi vaihtoehto lapsen kanssa. Esim. kun lapsukaiset nukkuvat päikkäreitä, niin vanhemmat voivat olla uima-altaalla ja illalla lasten mentyä nukkumaan grillailla terassilla. Ja pyykinpesukone on hyvä kans, ei tarvitse pakata niin järkkyä vaatevarastoa mukaan.

      Poista
  3. OI miten kivalta kuullostaa! Ihana kesä teillä tulossa :) Hmmm...mun TOP 5: 1. Japani (ainakin Tokio + Kioto) 2. New York 3. Madrid 4. Kööpenhamina 5. rantaloma? Tämä viimeinen kohta selittyy sillä, että mä en tosiaan koskaan ole ollut rantalomalla. Kai sellaiselle joskus pitäisi päästä ;) En vain oikein tiedä mistä edes aloittaa kohteen miettimisen... Ja kestohimotuksen kohde mulla on Sveitsi, jossa olen ollut vaihdossa ja vieraillut monta kertaa jälkeenkinpäin, mutta en vain koskaan saa siitä maasta ja niistä ihmisistä tarpeekseni :)

    Suunnitelmia ei ikävä kyllä juuri nyt ole aivan toteutusetäisyydellä, mutta toivottavasti melko pian kuitenkin toteutuisi edes jokin näistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon kans, että on ihana kesä tulossa, odotan jo niin kovasti tuota toukokuun puoltaväliä. Ja toisaalta en odota, aika menee muutenkin liian nopeesti, heh..

      Ihania himotuksia sulla reissukohteiden suhteen. Madrid olisi myös kiinnostava ja Köpiksestä mies on puhunut moneen otteeseen, että haluaisi lähteä sinne pitkästä aikaa. Olen pari kertaa itse siellä käynyt, mutta kauan sitten.

      Rantalomat ovat kyllä ihania, vaikka en itse ole mikään varsinainen auringossa makaaja. Mutta tykkään silti, ovat ihanan rentoja. Kirkkaasti paras rantalomakohde tähän mennessä on ollut Thaimaa, en yhtään ihmettele sen suurta suosiota!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!