torstai 13. kesäkuuta 2013

Talo Espanjassa

Nyt viimein niihin Espanjan tunnelmiin, säiden hieman viilennyttyä täällä Suomessa onkin aika mukava palata lomakuvien pariin. En kirjoita nyt mitään kaikenkattavaa reissupostausta vinkkeineen, mutta ehkä tästä hieman fiilistä saa siitä, millainen lomamme oli ja mielelläni vastaan kysymyksiin, mikäli niitä herää.

Matkassa olimme ystäväperheemme kanssa, joten kokoonpano oli 4 aikuista ja kaksi lasta, iältään meidän T tasan 1-vuotias ja kavereiden poitsu hieman vajaa 8 kk. Lensimme Ryanairilla Pirkkalasta Alicanteen, jossa meitä odottivat jo kentällä vuokra-autot. Niillä huristeltiin määränpäähämme, vuokrahuvilalle Calpe-nimiseen viehättävään ja rauhalliseen pikkukaupunkiin. Huvilamme oli tilava ja hyvin varusteltu. Molemmille perheille oli omat makuuhuoneet ja kylpyhuoneet sekä käytössämme olivat myös pyykinpesukone ja astianpesukone - ihan loistojutut lasten kanssa reissatessa! Aika usein kävimme lounaalla ravintolassa ja illallisen kokkasimme kotona - välillä toisinkin päin toki. Ja täytyy sanoa, että vietimme kyllä aika aktiivista elämää! Yhtäkään kokonaista päivää ei oltu "kotosalla" vaan kaikenlaista pientä aktiviteettia ja tekemistä keksittiin. Päiväretkiä, shoppailua, rannalla hengailua, hyvää ruokaa, kuntoilua (BodyPump espanjaksi oli hauska kokemus)...

Joka puolella oli todella siistiä, ystävällinen palvelu, edullinen hintataso ja lapset otettiin ilolla vastaan minne menimmekin. Tämä oli ensimmäinen rantalomani manner-Espanjassa, mutta ei takuulla viimeinen! Ihastuin aivan täysin myös mahtavaan espanjan kieleen, jota tuolla Costa Blancalla lausuttiin mukavan selkeästi ja pehmeästi. Sanoinkin, että heti kun telkkarissa alkaa pyöriä Talo Espanjassa -ohjelma, niin minä haen mukaan!

Varoitus: Nyt seuraa paljon kuvia.

Calpen maamerkki on merestä nouseva Ifachin vuori

Reissumme oli täynnä henkeäsalpaavan hyvää ruokaa, etenkin kalaherkut olivat omaan mieleeni!

Kotipihassa oli helppo hengailla ja tehdä kotoisia juttuja - kuten pyykkihommia

Tältä talomme näytti upeine kukkineeen

Joka puolella oli niin vehreää

Härkäcarpacciota parmesanjäätelöllä (!), nami nami!


Calpen viehättävää vanhaa kaupunkia

Ihania yksityiskohtia - parvekkeiden alapuolet oli usein koristeltu näin kauniisti ilahduttamaan kadulla kulkijaa

Pikku-T ihailee maisemia ravintolan terassilta käsin
Yksi reissumme kohokohdista oli vierailu pienissä vuoristokylissä ja Quadalestin keskiaikaisessa linnassa. Kuva ei ihan tee oikeutta paikalle, tuo järvivesi oli henkeäsalpaavan vihreää ja linna muutenkin ihan mieletön.
Ja jo itse ajomatka rannikolta linnalle on kokemisen arvoinen!

Meidän viihtyisää pihapiiriä

Kantoreppu oli kätsy olla mukana kun kiivettiin Ifachin vuorelle. Pikkuisen kanssa en tosin voinut mennä ihan huipulle saakka vaarallisen polun vuoksi.
Mieheni sen sijaan jatkoi aina viimeiselle kivelle saakka ja kuulemma maisemat olivat iiihan uskomattomat.


Tässä voisi olla jollekin kiipeilyä enemmänkin harrastaneelle haastetta?

Pikku-T jaksoi ihmetellä vaikuttuneena merta, vaikka uimaan ei uskaltanutkaan aaltojen vuoksi.

Onneksi kotona oli uima-allas, jossa ei ollut isoja pelottavia aaltoja...

... ja tässä ahkeran polskuttelun tulos, pienet ryppyiset varpaat.
Perhe reisuussa <3

Vietimme päivän Valenciassa, joka oli aivan mielettömän kaunis kaupunki!
 
Oi sitä merenelävien tuoreutta!

Tällaisen annoksen alkuruokineen, viineineen ja jälkkäreineen sai 10 eurolla. :)

Myös Alicantessa piti päästä linnan muureille tsekkailemaan

Alicantessa oli tosi rento ja nuorekas tunnelma. Loistava kohde yhdistää kaupunki- sekä rantalomailu.
Syötiinköhän me nyt varmasti tarpeeksi niitä tuoreita kalaherkkuja?

Olisihan näitä bulevardeja voinut kauemminkin tallustella...

Oih, kyllä tulee niin ikävä takaisin kun tällaisia postauksia kirjoittelee. Onneksi Rynkky lentää tuosta ihan vierestä suoraan kohteeseen, joten en näkisi ollenkaan mahdottomana, että menisimme uudelleenkin Costa Blancalle. Ja tämä on jo paljon sanottu, sillä meillä ei ole ollut tapana suunnata samaan paikkaan kahta kertaa, onhan maailmassa niin paljon nähtävää. Onko joku teistä lukijoista matkustellut tuolla suunnalla?

 P.S. Tulossa vielä yksi matka-aiheinen blogikirjoitus, joka käsittelee lapsen kanssa reissaamista Espanjassa.

10 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia, olisipa ihana päästä paikan päälle! :) Espanjassa ei tule tullut käytyä. Hienolta näyttää tuo teidän talokin. Oliko talon vuokra kuinka kallis (vai haluatko olla kertomatta)? :)

    Onpa T:lla jo kunnon tukka, hatun alta kun vilahteli. Meillä on vielä hento vauvatukka, vaikka hiukan on jo takatukkaa, punertavaa ja kihartuvaa. :)

    Ihanat ryppyvarpaset. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talomme vuokra oli näin sesongin alkaessa n. 500 euroa/viikko eli ei mikään paha! Tosin sitten heti kesäkuun puolella hinnat olisivat nousseet melkoisesti.

      T:llä on kyllä tosi paksu ja jo aika pitkäkin tukka. Ollaan mietitty, että pitäisiköhän hänet viedä parturiin jo piakkoin...

      Poista
  2. Olipas tutun näköisiä maisemia. Mekin rakastuttiin Valenciaan! Ihana paikka, ja olisi viihtynyt pidempäänkin kuin vain yhden päivän.

    VastaaPoista
  3. Oi mitä kuvia! Ei kyllä auttanut kovaan matkakuumeeseen näiden katselu :D

    VastaaPoista
  4. Voi, miten kivoja kuvia, ihana talo teillä ollut loman ajan ja suloinen pikku-polskija ruttuvarpaineen! :)

    VastaaPoista
  5. Vitsit tosiaan mitä kuvia! Upeita maisemia ja jotenkin nuo herkut vaan kiinnittivät huomion myös ;) ai että... Ja pikkuruiset ryppyvarpaat on kyllä aika herttaiset <3 itse olen käynyt vain Barcelonassa, mutta tykästyin Espanjaan kyllä kovin. Eipä ollut tuo huvila pahan hintainen tosiaan ja pienten lasten kanssa varmaan ihan tosi toimiva ratkaisu. Äh, matkakuumeen tartutit ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olin aiemmin käynyt vain Barcelonassa sekä Kanariansaarilla, joten oli tosi kivaa nähdä vähän muutakin Espanjaa ja tykästyin tosiaan kovin! Huvilan vuokrat tosiaan vaihtelevat ihan hurjasti ajankohdan mukaan, toukokuu tuntui olevan kaikkein edullisin ja elokuu kallein ajankohta. Ja tietysti riippuu paljon maastakin varmaan, me keskityttiin vain tuohon Espanjan valikoimaan.

      Niin ja kiva, jos tykkäsit kuvista! Niitä tuli otettua reissussa satoja, oli aika vaikeaa valita vain muutamia tänne. ;)

      Poista

Ilahdun kommentistasi!