torstai 10. lokakuuta 2013

Lapsi antaa aikaa

Pienten lasten työssäkäyvät vanhemmat, kuten minä, ovat usein aika kiireisiä. Valitellaan jatkuvaa hektisyyttä, arjen rutiinien toistuvuutta, vähäistä omaa aikaa. Totta varmasti onkin, että monesti tässä elämänvaiheessa on aiempaa vähemmän aikaa omille harrastuksille tai lepäämiselle. Kokopäivätyö ja kodin askareet täyttävät kalenterin tehokkaasti, ei siihen paljon ylimääräistä vaadita - etenkin kun meillä ei ole isovanhempien apua lähellä. Uskallan kuitenkin väittää, että lapsi ei vain vie aikaa. Lapsi myös antaa sitä.


Lapsen kanssa minulla on aikaa pysähtyä hetkeen. Ihmetellä tuulessa leijailevaa lehteä, roiskia vettä lätäkössä, seisoa kaatosateessa. Katsella syystaivasta anivarhain viikonloppuaamuna. Istua pitkään potan vierellä. Taputtaa uudelleen ja uudelleen kun lapsi osaa näyttää possun kirjan sivulta. Laittaa ruokaa tavallisena arkipäivänä, halata pitkään aamuisin, leikkiä piilosta työpäivän jälkeen. Ja ennen kaikkea, lähteä töistä ajoissa kotiin.


Toivoisin, että perheemme arjen pyörityksen keskellä onnistuisimme säilyttämään jokaisessa päivässä ison annoksen kiireettömyyden tunnetta. Tartutaan pieniin hetkiin, katsotaan toisiamme silmiin, ollaan sylikkäin. Otetaan oppia lapsista.

P.S. Viikonloppuna on Lastenmessut Tampereen messukeskuksessa. Itse vietän siellä kaksi takuulla mahtavaa päivää työn merkeissä, paikalle odotetaan huikeat 20 000 messukävijää. Tulkaa ihmeessä juttelemaan, jos bongaatte! :)

8 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän suloinen tuo kuva poitsusta katsomassa telkkaria (?), mieletön tuo jalkojen asento. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuo asennot on välillä ihan uskomattoman hellyyttäviä. :)

   Poista
 2. Kivasti kirjoitit. Tallennan tämän takaraivooni töihin paluuta varten. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Työarjelle saa kyllä upeaa vastapainoa kun kotona on tällainen pieni hymypoika, joka haluaa syliin ja on niin innoissan kaikesta.

   Poista
 3. Minunkin suosikkini on tuo poika sohvalla -kuva, ihana. Mukavaa meissuilua!
  betty

  VastaaPoista
 4. Kivasti kirjoitettu! Ihastuttavat kuvat ja ihan totta. Ei pienen lapsen kanssa saakaan kiirehtiä, vaan ottaa hetkestä kiinni ja rakastaa. Halaus pikkumiehelle ja itsellesikin!

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!