sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Bleiseri x 2

En oikeastaan ole ollenkaan bleiserityyppiä. Tykkään kyllä käyttää suoria housuja ja siistimpiä mekkoja sekä hameita silloin tällöin, mutta yläosana on aina neule tai joku rento paita. Trikoopuseroita ja farkkuja tulee pidettyä usein. Olen pienikokoinen - 155 cm pitkä ja käytän pääosin vaatekokoa 32, joten näytän helposti ikäistäni nuoremmalta. Joskus tyttömäisyyttä tekisi vähän mieli vähentää ja yleensä kaikissa "näin pukeudut"-oppaissa neuvotaan pieniä naisia luottamaan yhteen vaatekappaleeseen, bleiseriin.


Nyt vaatekaapissani on kaksi uutta bleiseriä, jotka molemmat poikkeavat hieman siitä kaikkein perinteisimmästä mallista. Vasemmanpuoleinen harmaa on Seppälästä (49 euroa) ja sitä olen käyttänyt niin, että käännän hihat vajaamittaisiksi. Vetoketjulliset taskut ovat paitsi hauskannäköiset, niin myös käytännölliset kun sinne voi sujauttaa vaikka työpaikan kulkukortin.  Harmaa jakku sopii hyvin vaikka lyhyen mustan mekkosen kanssa pidettäväksi, valkoisen paidan ja farkkujen kanssa fiilis on keväisempi ja raikas.

Oikeanpuoleinen bleiseri on eilen tehty hankinta. Olin katsellut tätä ruskeaa chanel-henkistä jakkua jo normaalihintaisena Sokoksella (299 euroa), mutta hinta oli sen verran järkyttävä, että vasta roima ale sai minut kotiuttamaan tämän. Merkki on Morris ja maksettavaa jäi n. 125 euroa eli edelleenkin melko paljon, mutta toivon, että laatu on hyvä. Tämä jakku sopii mielestäni tummansinisten farkkujen ja punosvyön kanssa pidettäväksi, ja jalkaan rennot ruskeat nilkkurit tai saapikkaat.

Vielä kun saisi asukuvia otettua näiden kanssa... tai ylipäätään uskaltaisi jättää ne trikoopuserot ja neuletakit kaappiin ja pukeutua rohkeasti uusiin särmikkäisiin jakkuihin. Ehkä jo huomenna...?

7 kommenttia:

  1. Joko uskaltauduit? Musta mikään ei vedä vertoja hyvälle bleiserille :) Mitä haastavampi päivä, sen suurempi merkitys hyvällä jakulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No blaah, en... tänään melkein laitoin harmaan jakun päälle ja vaihdoin sen viime hetkessä neuletakkiin. Apua mua...

      Poista
  2. Harmaa jakku kolahti mulle, joka en yleensä jakuista välitä. Onko tuo jakku Seppälän kevään mallistoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se taisi olla kevään uutuuksia. Verkkokaupassa ainakin oli saatavilla vielä!

      Poista
  3. Täytyy siis suunnata verkkokauppaan. :)

    VastaaPoista
  4. Kivannäköiset jakut, eivät yhtään liian virallisen oloiset :) Tuollainen bleiseri on kiva erityisesti keväällä (ja syksyllä), menee helposti takin asemasta. Itse olen totutellut bleisereihin käyttämällä niiden kanssa erilaisia, muhkeita mutta ilmavia huiveja. Huivi hieman pehmentää sitä virallista vaikutelmaa, joka bleiserista saattaa itselle helposti tulla, jos ei ole tottunut käyttämään niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takin korvikkeena tosiaan onkin hyvä idea! Ja huivi myös, pitääpäs yrittää löytää kevääksi joku tuollainen muhkea, mutta ilmava.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!