keskiviikko 27. elokuuta 2014

Syyspukeutumisen ostoslistaa

Aina vuodenaikojen vaihtuessa iskee kumma vimma uudistaa ihan kaikki. Tiedättekö tunteen? Meikkipussin sisältö, hiusten sävy ja hoitotuotteet, kengät, laukut ja vaatteet. Etenkin syksyisin syysmuoti on niin upeaa ja ihanaa, että mielellään ostaisi vaikka mitä! Syysmuoti myöskin helpottaa kestämään viilenevän ja pimenevän vuuodenajan paremmin, eikö?

Itse laadin yleensä sesonkeihin jonkinlaista ostoslistaa, jotta ostoksilla pysyy budjetti hallinnassa. Olen aika minimalistisen vaatekaapin kannattaja ja inhoan turhaa tavaraa, joten pyrin siihen, ettei kaapissani olisi esimerkiksi kymmentä mustaa villaneuletakkia kun yhdellä tai kahdella hyvällä pärjää. Ilman ostoslistaa tulee kuitenkin helposti ostettua tosi samantyylisiä vaatteita kuin jo omistaa, joten lista auttaa turhan tavaran välttämisessä. Listalta on tietysti aina sallittua poiketa - sikäli mikäli jotain tooosi upeaa vastaan tulee. ;)

Tämän syksyn ostos- ja tarvelista näyttäisi tässä vaiheessa kutakuinkin tältä.


- Beige neuletakki: oikea vaatekaapin peruspilari, jossa viihdyn hyvin. Omistan useita kappaleita, mutta kaikki ovat keinokuitua ja nukkaantuneet aika karsean näköisiksi, siis kelpaavat lähinnä kotikäyttöön. Tälle syys-talvikaudelle on nyt haussa laadukasta luonnonmateriaalia oleva, klassinen neule. Olen tykännyt merinovillasta kovin, joten se olisi ykköstoiveeni materiaalin suhteen, tämä kuvan yksilö on kasmirvillaa H&M:ltä.

- Vaaleahko pikkulaukku: Omistan vain mustan clutchin, jossa ei ole yliolan-hihnaa. Vaaleampi hihnalla varustettu tulisi siis tarpeeseen. Tämä Furlan laukku on Stockmannilta ja vaan nii-iin ihana.

- Villamyssy: Olen kai tulossa vanhaksi kun haluan hatun! Siis en pipoa tai myssyä vaan ihan oikean hatun. Sellaisen naisellisen ja tyylikkään. Kuvan Nortika-hattu on Stockmann.comista.

- Pitkähihaisia trikoopaitoja: Näitä tarvitsen monessa värissä, ainakin harmaana, tummansinisenä, valkoisena ja raidallisena. Hyvä hintalaatu-suhde on mielestäni H&M:n trikoopaidoissa, mutta niissä on tällaiselle pienelle naiselle usein liian avarat kaula-aukot. Nyt huomasin, että valikoimiin oli tullut uusia malleja pienemmillä päänteillä. :)

- Harmaat suorat housut: Tykkään töissä pitää suoria housuja välillä iänikuisten farkkujen sijaan (farkkuvalikoima mulla onkin hyvällä mallilla tällä hetkellä), mutta musta väri tuntuu joskus liian viralliselta. Harmaat olisi ihana löytää! Kuvan housut H&M.

- Farkkupaita: Olen toooosi myöhässä tässä trendissä, mutta nyt keksin, että farkkupaitahan on saatava. Siis ihan ehdoton vaikka neuleen kanssa. Kuvan paita H&M.

- Laadukas huivi: Iso huivi on ihana, koska siihen voi kietoutua viluisen hetken iskiessä toimistolla. Tämä BeckSöndergaardin huivi voisi olla hyvä valinta - materiaalissa on villan lisäksi 50 % silkkiä (stockmann.com).
 

Ah ja sitten nämä mun unelmakengät, joista bloggasin jo toukokuussa. Uudet syysnilkkurit, jotka tuovat sen kaivatun ryhdin ballerinakauden jälkeen. Must-have by Vagabond.

Huomasin muuten tässä listaillessani, että olen pari hyvää hankintaa jo syksylle tehnytkin: uusi takki, pari neuletta ja toppia.

Mitä teillä on syksyn hankintalistalla?

kuvat: hm.com, stockmann.com ja vagabond.com

2 kommenttia:

  1. Olet tehnyt hyvän suunnitelman. Ihana hattu ja Furlan laukku on aivan suloinen.
    Itse ostin tweedkeepin MarcoPololta. Se on kevyt ja tyylikäs ja minulle parempi kuin neuleet, joissa tulee liian kuuma.
    Haaveilen olkalaukusta ja nilkkureista, jotka voisivat olla ruskeat ja toisiinsa sopivat.

    Syksy on parasta pukeutumisaikaa, sillä sen tietää, että lämpimälle tulee tarvetta pitkäksi aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen tweedkeep olisi kyllä hyvä mullekin toimistolle! Yhteensopivat nilkkurit ja laukku ovat kyllä nappiostos ihan varmasti, et tule katumaan. Ja kannattaa nimenomaan ostaa ne samalla reissulla, niin saa yhteensopivan setin. :) Syksy on kyllä ihanaa aikaa ja tosiaankin, lämpöisiä vaatteita tarvitsee pitkään.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!