keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Sisustusinspiraatiota

Keräilin muutamia kuvia kotoisista ja kauniista sisustuksista. Kaikissa on kivoja ja kekseliäitä yksityiskohtia - jotain sellaista, josta saan inspiraatiota omaankin kotiini. Toivottavasti tekin!

Ensimmäiset neljä kuvaa ovat Tyylivarkaiden nettisivuilta. Ylin kuva on täynnä mahtavaa väriloistoa, joten nuo ihanat vihreät ruokapöydän tuolit jäävät jopa pliisuiksi tässä kokonaisuudessa, siksi alempana vielä parempi otos. Eivätkö oletkin hienot, täydellinen sävy ja muoto! Toisessa, maanläheisessä olohuoneessa taas innostuin seinään maalatusta puusta, johon on lisätty oikeita oksia ja niihin voi sitten ripustaa lyhtyjä ja muuta kaunista. Todella hyvä idea! Neljännessä kuvassa puolestaan on esitelty työhuoneen nerokas säilytysratkaisu, syvyydeltään pieni kaappi, josta saa aukeavan läppäripöydän.


Seuraavat kuvat ovat ruotsalaisen kiinteistönvälitys- ja sisustusyrityksen Alvhemin kotisivuilta. Käyn melko usein kurkkimassa heidän uusimpia kohteitaan, joissa tosiaan riittää ihailtavaa. Yritys on keskittynyt tietyn alueen kiinteistöihin, joita myy selvästikin intohimolla. Kauniit vanhat talot tietysti tarjoavat mielettömät puitteet, mutta kyllä näistä myyntikohdekuvista saa paljon inspiraatiota myös uudempiin asuntoihin. Tykkään erityisesti siitä, miten kohteet on stailattu usein edullisilla ketjuhuonekaluilla ja sekaan ripoteltu jotain hieman vanhempaa ja persoonallisempaa. Juuri niin kuin ihmisillä yleensäkin kodeissaan on.

Lastenhuoneen kuvat valitsin siksi, että huone on (kuten meilläkin) pieni ja pitkulainen, mutta siitä on saatu toimivan oloinen. Mielestäni tosi kiva ja reipas sisustus! Minulla on muuten selkästi joku juttu nyt värikkäisiin tuoleihin, koska bongasin kuvakokoelmaan myös nuo upean pirteät punaiset tuolit (vaikka edellä esitetyt vihreät olivatkin vielä hienommat). Kirjahylly- ja vessakuvissa ei sinänsä ole mitään kummallista, mutta sain niistä ideoita meille. Jotain tuon tyylistä hyllysysteemiä voisi yrittää rakentaa pianoseinälle ja vessassa olisi kiva hyödyntää nimenomaan wc-istuimen takana oleva kapea syvennystila, samalla saisi laskutilaa kauneimmille kosmetiikkapurnukoille.

 

Lopuksi vielä linkkivinkki, nimittäin IKEA Hackers. Heidän blogissaan esitellään kekseliäitä tee se itse -ratkaisuja, joiden pohjana on aina jokin kyseisen huonekalujätin edullinen bulkkihuonekalu. Tosi hauskoja juttuja! Tällä kertaa huomioni kiinnittyi ideaan, joka on toimiva, jos ikkunan edessä ei ole ikkunalautaa ja haluaa silti kasvattaa yrttejä keittiössään: Matalalle asennettuun verhotankoon vain ruukkuja roikkumaan. Ihanan keväisen näköistä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!