tiistai 17. huhtikuuta 2012

Sisustuskuvahaaste: viikko 3


Kaapin sisältö

Kaapin sisältöä ei ollut vaikea valita - mitäs muutakaan tällä hetkellä haluaisin esitellä kuin näitä pieniä hellyyttäviä vauvanvaatteita ja tarvikkeita? Kaapissa on vielä mukavan väljää, lähinnä pienimpiä 50-60-senttisiä vaatteita ja muita ensimmäisiin kuukausiin tarvittavia juttuja.

Makuuhuone
Romanttiset, runsaat makuuhuoneet eivät ole ollenkaan meidän juttu, huomaakohan sen tästä kuvasta? ;) Massiivikoivuinen sängynrunko on Iskusta, ei tosin tule tässä kuvassa juurikaan esiin. Patjat hankimme Ikeasta, ja olemme olleet niihin erittäin tyytyväisiä. Tällä hetkellä tästä huoneesta ei edes löydy päiväpeittoa vaan jalkopäähän heitetään päivän ajaksi vain reilumman kokoinen torkkupeitto, sopii laiskoille petaajille! Verhot ovat Marimekon jo lopetettua  pellavaista Olkikukka -kangasta, samat löytyvät myös olohuoneen puolelta.

Työnurkkaus / tuunaus

Saanko esitellä: työnurkkaus, jonka äärellä kukaan ei koskaan tee töitä? Läppäri sylissä on vaan niin paljon mukavampaa hengailla sohvan nurkassa... Periaatteessa työpiste kuitenkin löytyy tästäkin asunnosta ja se koostuu vanhasta pöydästä sekä joka kodin Ikea-hyllyköstä, joka tarjoaa säilytystilaa mapeille ja kirjoille. En ole mitenkään kiintynyt tuohon hyllykköön, mutta kyllähän se asiansa ajaa ja voi ihan hyvin toimia lastenhuoneen säilytyskalusteenakin tulevaisuudessa. Sen sijaan tuota vanhaa pöytää rakastan!

Tästä päästäänkin kuvan toiseen teemaan eli tuunaukseen. Tämä vanha pöytä on alunperin isoäitini isän laivassa palvellut aarre, jonka sain napattua mummolan muuton yhteydessä itselleni. Voitteko kuvitella, menin viimeisenä valitsemaan tavaroita ja tämä ihanuus oli vielä jäljellä? No, myönnettäköön, että sen ihanuus oli hieman vaikeammin käsitettävissä hyvin huonokuntoisesta pinnasta johtuen. Me kuitenkin päätimme yrittää tämän laivapöydän kunnostusta: hioimme usean tummanruskean maalikerroksen alta alkuperäisen puupinnan esiin ja käsittelimme pöytälevyn valkoisella maalilla. Ja se kannatti, pöytä on tosi kaunis ja sillä on hyvin paljon tunnearvoa. En tiedä onko isoisoisä itse pöydän nikkaroinut, mutta varmaa on, että sitä ei ole mistään huonekaluliikkeestä ostettu.

Eteinen

Eteinen on pieni ja simppeli, mutta toimiva. Sisään astuessa voi jättää kengät leveälle kuramatolle, joka on itse asiassa aika tuore hankinta. Ennen eteisessä oli vain tavallinen, hieman reilumman kokoinen kynnysmatto, mutta tämä on kyllä tosi paljon toimivampi systeemi ja maton päälle saa testatusti mahtumaan myös vaunut likaisine renkaineen (ja niistä lisää myöhemmin). Tällaista mattoa myydään metritavarana rautakaupoissa, joten jokainen voi leikata oman eteisensä mittojen mukaan sopivan palasen. Peiliovien takana on tilaa takeille, samoin vastakkaisella puolella, josta löytyy muutama koukku. Pipot, hanskat ja muut tilpehöörit säilytetään valkoisen lipaston laatikoissa. Eteisen toiminnallisuutta on kuitenkin aina varaa parantaa ja olenkin hieman ideoinut jotain kätevää säilytysjuttua avaimille heti ulko-oven viereen, saa nähdä keksinkö jotain kivaa.


Sisustustyynyt & matto

Ja viimeisenä muutama sisustustyyny, kaikki Ikeasta (raidalliset ovat valmiita tyynynpäällisiä ja alin itse ommeltu). Säilytyskori on Pentikin. Jos laivapöydästä olisi riittänyt tarinaa enemmänkin, niin tästä matosta minulla ei ole oikeastaan mitään sanottavaa. En edes muista mistä se on hankittu. Joka tapauksessa puuvilla-paperinarumatot ovat kivoja ja niitä löytyy meiltä molemmista makuuhuoneista.

Huh, alkaa itsestä tuntua, että tämä haaste on jo kyllästyttänyt teidät aivan täysin kun samat jutut väkisinkin toistuvat eri kuvissa - vieläkö jaksatte katsella läpi neljännen osan?

2 kommenttia:

Ilahdun kommentistasi!