keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Sisustuskuvahaaste: viikko 4

Sisustuskuvahaasteen neljännen eli viimeisen viikon aika on koittanut! 

Ensimmäisessä kuvassa esittelen palan olohuonettamme eräänä aurinkoisena kevätiltapäivänä kuvattuna. Askon Sister-sohva ja saman sarjan rahi ovat olohuoneen mukavuuskeskus. Vaikka tykkään tästä sohvasta ja siinä on hyvä löhöillä, niin jotenkin taidan olla auttamatta "nahkasohvatyyppiä". Meillä oli ennen musta nahkasohva ja aika usein mietin, että se olisi kyllä todella paljon käytännöllisempi ja siistimpikin, etenkin varmaan sitten lapsiperheen elämässä. No, katsotaan kuinka kauan tämän kanssa mennään ja todennäköisesti seuraavaksi on taas nahan vuoro. Tietysti olisi kiva ostaa huonekaluja aina pitkällä tähtäimellä, mutta aina kaikki hankinnat eivät mene ihan nappiin. Beige kangas tuntui ajatuksena loistavalta, mutta käytännössä se on... no, jotenkin vaisu, tiedättekö? Mites te, tykkäättekö nahasta vai kankaasta?

Muuten olohuoneesta löytyy Ikean tv-taso, matto ja taulu, Hemtexin ja Linumin tekstiilejä, toivottuna häälahjana meille kotiutunut Pentikin valaisin sekä vanhemmilta valmistujaislahjaksi saamani Artekin ritiläpenkki sivupöydän roolissa. Tuo sinänsä ihan kiva valaisinratkaisu täytyy kyllä hylätä siinä vaiheessa kun lapsi oppii liikkumaan ja kiinnostuu johdoista, on nimittäin melko herkkä kaatumaan. Tilalle pitänee hankkia jokin seinävalaisin tai tukeva lattiavalaisin. Katsotaan sitten.

Olohuone, sohva, taulu

Keittiöstä kuvasin vain pienen nurkkapalasen, koska en onnistunut saamaan kokonaisuudesta mitään kovinkaan hyvää kuvaa. Tuollaista harmaata kaakelia ja perusvalkoista kaapinovea täältä kuitenkin löytyy. Avokeittiö on pieni ja ihan perusvarusteltu, ei mitään ihmeellistä.

Keittiö

Keittiöstä löytyy myös ruokapöytämme, Sotkan massiivipuinen versio suoraan 1960-luvulta! Tämä on pari vuotta sitten mummolasta saatu ja hieman tuunattu. Melko huonokuntoiset, tummat tuolit hylättiin ja tilalle hankittiin tuollaiset valkoiset Iskusta. Itse pöytälevy hiottiin ja käsiteltiin läpikuultavalla, valkoisella Osmocolor-vahalla. Valaisin on Kodin Ykkösestä.

Pöytä

Kattauksen halusin kuvata ulkona, tässäpä siis tämänpäiväinen myöhäinen lounaani. Terassille alkaa paistaa aurinko alkuiltapäivästä ja paiste jatkuu aina iltaan saakka. Tänään oli oikeastaan kevään ensimmäinen päivä kun terassilla tarkeni mainiosti lukea lehden ja syödä, ihanaa! Päivän lounaana oli tomaattikeittoa juustovoileivillä ja maidolla, kattauksessa Marimekkoa ja Iittalaa. Niin ja tuo valkoinen kasvi on muuten silkkikukka Ikeasta (osuvalta nimeltään Fejka ;)), en valitettavasti ole mikään varsinainen viherpeukalo...

Kattaus

Grande Finalena tälle sisustuskuvahaasteelle toimikoon jo aiemminkin nähty kuva, jonka valitsin pienen mietinnän jälkeen kauneimmaksi kohdaksi kodista. Tykkään tuosta mustavalkoisuudesta ja rauhallisuudesta, mieheni haluama tapetti oli niin nappivalinta! Tähän kohtaan olisi myös helppo lisätä väriä esimerkiksi ihanan Hayn tuolin muodossa. Tässä näkymässä on minulle monia rakkaita juttuja kuten äidiltä lahjaksi saadut Pentikin valaisin ja korurasia sekä taustalla näkyvä häälahja kaasoilta eli Block-valaisin, ensimmäisen vakituisen työpaikan myötä hankittu lipasto ja tietysti piano.

Kaunein kohta kodista

Olen muuten huomannut tämän haasteen myötä, että meillä on paljon kivoja lahjaksi saatuja juttuja sisustuksessa ja ne ovat kyllä minulle erityisen rakkaita kaikki. Lämmin kiitos siis kaikille teille, jotka kenties tunnistatte itsenne lahjojen antajiksi! :)

P.S. Kaikenlaista pientä muutosideaakin on mielessä pyörinyt, joten en varmaan malta olla jatkamatta sisustusjutuilla vielä haasteen jälkeistäkin elämää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!