maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuosi 2012 kuvina

Vuosi 2012 alkoi mukavan lämpöisissä merkeissä, nimittäin heti tammikuussa lomailimme miehen kanssa Singaporessa ja Indonesian puolella Bintanin saarella. Matka oli tosi upea ja pitkät lennotkin sujuivat hyvin salamatkustajan kanssa.


Helmi-maaliskuussa ahersin kovasti töissä, kasvattelin mahaani, ihmettelin äitiyspakkauksen sisältöä ja muitakin hankintoja vauva varten tehtiin. Mieleen jäivät hurjat pakkaset ja se, että lunta tuntui satavan aina vain lisää ja lisää. Maaliskuun ensimmäisenä päivänä keräsin rohkeuteni ja julkaisin pitkään mietinnässä olleen ensimmäisen postauksen tähän blogiini! Loppuvuodelle blogista tulikin tärkeä harrastus ja henkireikä.


Huhtikuussa jäin äitiyslomalle ja samalla heräsi innostus sisustella kotia. Laitoin vauvansängyn valmiiksi ja vaihdoin olohuoneeseen taulun. Ja kaikki kaapit tuli myös siivottua.

 
Toukokuussa masulla alkoi olla jo melkoisesti kokoa, mutta voin erinomaisesti. Hääräilin innokkaana kotosalla, olohuoneeseen piti saada väriä. Myös ompelutaitoja tuli verestettyä... Hääpäivänämme 21.5. minusta tuli onnellinen äiti kun 2,6-kiloinen Pikku Prinssimme saapui maailmaan. Hän sai meidän vanhempien päät aivan sekaisin ja loppukuusta lähinnä tuijoteltiinkin tulokasta.


Kesäkuussa harjoittelin vauva-arkea ensimmäistä kertaa kahdestaan pikkuisen kanssa. Päivät kuluivat aika lailla kotosalla ja vaunulenkeillä. Pieniä varpaita kuvaltiin ahkeraan ja meillä kävi myös paljon vieraita.


Heinäkuussa lomailimme koko perheen voimin rauhallisissa merkeissä. Kävimme Pori Jazzeilla, asuntomessuilla ja parissa muussa kesätapahtumassa. Kotiin hankittiin uusi Minimi-jakkara. 


Elokuussa nautittiin kauniista kesäsäistä. Kotiin saapui uusi lattiavalaisin ja seinälle kiinnitettiin T:n tädin tekemä kaunis taulu.


Syyskuussa meille muutti uusi kamera ja aloin harjoitella enemmän valokuvaamista. Syysvaatteisiin pukeutuminen tuntui kivalta viileämpien kelien myötä.


Lokakuussa energiaa haettiin ulkoilusta, melkein joka ilta käytiin luonnossa tallustelemassa Manducan kanssa. Pikku-T voi aika huonosti ja minä kokeilin kaikenlaisia imetysdieettejä hänen vointinsa kohentamiseksi. Kotiin saatiin uusi valaisin ruokapöydän ylle.


Marraskuussa polttelin kynttilöitä, poitsu aloitti muusikon uransa ja palkitsin itseni raskaasta syksystä Milk-valaisimella. Lopetin myös imettämisen ja T:n vointi alkoi kohentua. Omaa ulkonäköäni piristin leikkauttamalla otsatukan.


Joulukuussa nukuimme pitkästä aikaa koko perhe paremmin. Kaunis, talvinen sää innosti kuvailemaan myös lenkkipolkujen varrella. Kävin T:n kanssa joulutorilla ja muutenkin lahjaostoksilla. Joulua vietettiin mummilassa perinteiseen tyyliin, koko perheen kesken.


Tämä kulunut vuosi on ollut kyllä hieno, erilainen kuin mikään muu aikaisempi. Olen saanut kokea niin suurta onnea, rakkautta ja univelkaa, etten mitään niistä olisi osannut etukäteen odottaa. Olen ollut maailman tarpeellisin ja kokenut itseni silti riittämättömäksi. Olen viettänyt enemmän aikaa kotosalla kuin koskaan aikaisemmin ja vaikka aluksi se tuntuikin oudolta, olen viihtynyt pääosin aivan erinomaisesti äitiyslomalla. Niin kliseistä kuin se onkin, oman lapsen kasvun ja kehityksen seuraaminen on aivan mahtavaa ja ainutlaatuista! Vuoden aikana tehdyt ostokset ovat keskittyneet aika pitkälti vauvahankintoihin sekä kotiin - tänä vuonna meille saapui näköjään kolme uutta valaisinta ja aika monta muutakin kivaa juttua sisustuksen saralla.

Kiitollisena kuluneesta vuodesta toivottelen teille kaikille oikein hyvää vuodenvaihdetta! 
Palataan ensi vuonna uusin miettein.

14 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ja monipuolisia kuvia! Sinun postauksesta innostuneena päätin itsekin toteuttaa samantyylisen :) Hyvää uutta vuotta teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, tällaiset koosteet on mun mielestä aina kivoja blogeissa. Ja sun postaus oli myös aivan ihana. Hyvää uutta vuotta teillekin! Ehkä me jopa vuonna 2013 saadaan aikaiseksi tulla siellä Porvoossa käymään. ;)

      Poista
  2. Teillä onkin ollut oikein tapahtumarikas vuosi! Ja varmasti ikimuistoinen, pienen pojan syntymän myötä.
    Iloa ja onnea tulevalle vuodelle!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana vuosikatsaus! Olipa kiva katsoa hyviä kuvia.
    Onnea ja iloa tulevaan vuoteen sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Vaikka melkein kaikki kuvathan on jo aiemminkin täällä nähty. Kivaa vuodenvaihdetta sinne mummilaan.

      Poista
  4. Voi miten mahtava peruutuspeili tämä blogi on! Monta upeaa hetkeä taltioituna kuvin ja tunnelmin. Ja eikö vauvat kasvakin käsittämättömän nopeasti?!

    Onnellista uutta vuotta Zubi! Uusi vuosi ja uusi blogi, saa tulla vierailemaan!

    http://modernistikodikas.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea Kerttu ihanalle uudelle blogille, lisään lukulistoille! :) Teillä on NIIN kaunista terv. haaveilen valkoisesta takasta, isoista ikkuinoista jne.

      Ja niin totta, tänne blogiin on tullut taltioitua etenkin niitä arjen juttuja, arvokkaita kuvia. Mutta just mietin, että tosi monessa kivassa tilanteessa on kamera unohtunut, ehkä tässä vielä oppii kuvaamaan luontevammin ja monipuolisemmin. Toisaalta kun kainalossa roikkuu pikkutyyppi, niin ymmärrettävää se varmaan on, että kamera joskus vähän jää.

      Poista
  5. Kauniita kuvia, piristävä postaus. Äitinä voin samastua viimeisen kappaleen pohdintaan. Kuinka sitä on maailman tärkein ihminen ja silti tuntee ajoittain riittämättömyyttä. Sitä kai se äitiys on. Kaunista uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin hyvää uutta vuotta! Äitiys (ja tietysti isyyskin) on aika ristiriitaista monellakin tapaa... Miten joskus haluaisi maailman eniten pariksi päiväksi pois tästä kotikuviosta, mutta sitten jo parin tunnin jälkeen tulee ikävä.

      Poista
  6. Ihania kuvia, tosi kiva postaus :) Onnea ja iloa myös uuteen vuoteen!

    VastaaPoista
  7. Kiva katsaus menneeseen vuoteenne. :) Nyt kohti uusia seikkailuja! Onnellista uutta vuotta teidän perheelle. <3

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!