lauantai 23. maaliskuuta 2013

Blogeista opittua...

... on jatkaa leikkokukkakimpun elämää näin.


Kivi-tuikuista on tosi moneksi, vaikka korujen säilytysrasioiksi. Ystäväni oli laittanut niihin meikkikyniä ja siveltimiä kauniisti esille lipaston päälle, kuulemma Kalastajan vaimon blogista bongattu idea alunperin. Juuri tällainen on niin kivaa sosiaalisessa mediassa! Mulla on jo hirmuinen määrä blogeja lukulistoilla, en millään ehdi lukea jokaista postausta kaikilta, mutta ei voi mitään, luen sen minkä ehdin. Jos vastaan tulee joku kiva uusi blogituttavuus, niin fiilis on melkeinpä, että "Voi ei, ei taas näin ihanaa blogia!". Ja sitten lisään sen paisuville lukulistoilleni. :D 


Bloggailuun liittyy vähäsen sekin, että läppärini alkaa vedellä viimeisiään. Se on ostettu tammikuussa 2008 kun kirjoitin graduani ja edellisen koneen kovalevy pamahti. Menetin tietysti osan graduaineistoista silloin ja sen jälkeen olenkin ollut aika ahkera varmuuskopioiden tekijä. Nyt lapsen ja bloggailun myötä kuvatiedostojen määrä on kasvanut huimasti ja koneen kapasiteetti on kovilla. Toki muutenkin tämä uskollinen HP alkaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt. Haluaisin kannettavan, joka olisi kevyt ja näppärän kokoinen, mutta ei kuitenkaan mikään iiihan mini, näppiksen pitää olla järkevä. En ole Apple-tyttöjä, joten koneen pitäisi löytyä joltain muulta merkiltä. Suosituksia, anyone?


Ostin nuo kuvissa näkyvät Rainbow-tulppaanit viikko sitten perjantaina kolmella eurolla. Ovat kyllä olleet todellakin hintansa väärti, kukathan ovat vieläkin hyvännäköiset, vain varret ja lehdet ehtivät kellastua. Meillä täytyy nykyään miettiä aika tarkkaan, minne kukkia ja muita koristuksia ripottelee. Kuvittelin vielä vähän aikaa sitten, että keittiön ikkunanlauta voisi olla turvallinen paikka, mitä vielä...


Pojat ovat aamupäikkäreillä ja minä alan valmistautua päivään (jos vaikka saisi jotain muutakin kuin kylpytakin päälleeni). Tarkoitus olisi piipahtaa katselemassa miehelle vähän vaatetta ja iltapäivällä saamme odotettuja vieraita. Myös huomenna tulee isovanhempia kyläilemään, pitäisi keksiä joku kiva ruoka tarjottavaksi. Ajattelin lasagnea ja puolukkarahkaa, simppeliä ja helppo laittaa esille tällaisissa hieman, kröhöm, ahtaammissakin keittiöissä.

Mukavaa viikonloppua toivotellen,
zubi

8 kommenttia:

  1. Mulla on tosiaan myös uuden läppärin hankinta aivan pakko lähikuukausien aikana: tämä nykyinen on vuodelta 2007 ja mullakin viimeistään tämä valokuvien määrä on hidastanut tästä ihan tajuttoman ärsyttävän.. Mä tosin olen iNainen joten uudesta Airista on jo käyty tekemässä tarjouspyyntö. Mutta ymmärtääkseni (nörttiystävieni keskustelua sivusta seuranneena) Asuksen Zenbook on erittäin vastaava Windows- kone. Tosin hintakin sitten on samaa luokkaa tuon Airin kanssa.

    Ja hei kiva idea nuo kivituikut! Mäkin oon jo pätkinyt tulppaaneja pienempään maljakkoon, mutta kivituikkuidea oli mennyt jotenkin ohi. Ja meillä on muuten sama ongelma noiden kukkien kanssa, että mihin niitä laittaa... jotenkin se tuoksu houkuttaa koiria tosi paljon ja yksi kerta syötyjä tulppaaneja ja sen seurauksena oksua ympäri kämppää riittää.... eli aina kotoa lähtiessä me nostetaan tulppaanit nykyään TODELLA korkealle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuosta Asus-vinkistä, pitää tsekata millainen kone on kyseessä!
      Hassuja teidän koirat noiden kukkien kanssa, enpä ole ennen moisesta kuullutkaan. Meillä on kukkien lisäksi jo paljon muutakin tavaraa nostettu korkeammalle, mm. valaisimia. Pitäisi hankkia joihinkin oviin ja laatikoihin sellaisia "kauniita" sulkijasalpojakin.

      Poista
  2. Meillä kivituikussa on lyhyet ja paksut puuvärit!

    Klo 10 söin muuten jo lounasta! Meillä herättiin tähän päivään klo 5.15...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava tuo puuväri-ideakin!
      T on kans herännyt tällä viikolla 5.15 pari kertaa. Ei kovin inhimillistä äidille... Tänään nukkui onneksi melkein seiskaan ja oli vielä miehen vuoro herätä pojan kanssa touhuilemaan, niin itse nukuin ysiin.

      Poista
  3. Tuikkulilla on ollut sama rytmi kuin meillä, meillä myös pikkutyttö heräsi tänään klo 5.15... Jospa huomenna nukkuisi vähän pidempään, hope so.

    Ihana kuva, pikkuinen käsi kurkottamassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tyttönne nukkui tänään vähän pitempään. :)
      Tuo pikkuinen käsi kurottaa kyllä kaikkialle ja kaipa jätkä on myös vähän kasvanut pituutta kun tuntuu, että hän yhtäkkiä ylettyy vaikka mihin uusiin paikkoihin. Hassua on se, että välillä hän vain kurottaa - siis ilmaa, ei mitään tiettyä kohdetta. Kai se on hyvä välillä vaan kokeilla tuuria, että josko siellä vaikka olisikin jotain kivaa vastassa.

      Poista
  4. Kiitos kivasta sunnuntaista ja hyvästä menusta! Vanhempi mummi 90v. oli tosi onnellinen vierailusta puhumattakaan meistä, papasta ja mummista, joiden sydämet ihan pakahtuvat suloisesta lapsenlapsesta. Te omat tyttäret olitte ihania, mutta tämä T. tuntuu ihan ihmeeltä!
    Minäkin tarvitsisin uuden koneen, tämä hitailee ja varoittelee muistikuormituksesta vähän väliä. En tosiaan osaa valita, mikä olisi hyvä. Ehkä seuraan sinun valintaasi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos vain itsellenne, oli mukava päivä! :) T näytti kyllä kaikki hurmaavimmat ilmeensä ja hienoimmat taitonsa.

      Voi olla, ettet saa multa tietokonevinkkejä ihan lähiaikoina, sinnittelen varmaan vielä tän nykyisen kanssa vähän aikaa. Olen ollut HP:n koneisiin aiemmin tyytyväinen!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!