maanantai 11. maaliskuuta 2013

Hyvän olon maanantai

Heippa ja mukavaa viikon alkua! Itselläni on alkanut viikko hyvissä merkeissä - levänneenä ja upeassa auringonpaisteessa. Huomasitteko tuon ekan kohdan, levänneenä, ihan tosissaan! Eikö ole uskomatonta? 

Mehän aloitettiin se pienimuotoinen unikoulu muutama viikko sitten ja heti aluksi yöt lähtivät rauhoittumaan tosi paljon kun yömaito jäi pois. Unikoulu tehtiin siis "pistäytymismenetelmällä", niin että käväistiin hänen luonaan hieman silittelemässä aina kun poika alkoi itkeä, mutta lähdettiin aika pikaisesti pois. Ja kun huuto jatkui, niin käytiin hetken päästä uudelleen jne. kunnes hän rauhoittui. Muutamana ekana yönä T itki aika lohduttomasti, mutta jo kolmantena yönä nukahti itsekseen kitinäänsä monesti jo ennen kuin ehdimme edes hänen huoneeseensa saakka. Noin viikko unikoulun aloittamisen jälkeen tuli reippaasti takapakkia ja muutama yö menikin ihan katastrofaaliseksi huutamiseksi. Mutta nyt on ilmeisesti oppi mennyt ainakin vähäsen perille, koska viimeiset yöt ovat olleet tosi hyviä. T on herännyt monena yönä vain kerran ja yhden kerran nukkui jopa koko yön (yli 10 h) putkeen. Poikakin on ollut noiden hyvin nukuttujen öiden jälkeen mainiota seuraa. Ruoka maistuu, leikkiminen on kivaa ja päiväunetkin maittavat eli huomaa, että hänkin nauttii kun saa hyvät yöunet.

"Minneköhän mua nyt kuskataan...?"

Olen ollut tässä viime aikoina niin väsynyt rikkinäisten öiden takia, että monesti olen kömpinyt T:n kanssa aamupäikkäreille heti tilaisuuden tullen ja näin ollen ollaan oltu molemmat vielä yökkäreissä puoliltapäivin. Nyt kuitenkin oli toinen ääni kellossa. Päätin heti aamusta, että tänään lähdetään jumppaan! Salilla, jossa käyn, on mahdollisuus viedä jo näinkin pieni lapsi hoitoon treenin ajaksi ja ajattelin, että nyt voisi olla hyvä aika kokeilla. Lastenhoitotilat olivat viihtyisät, siellä oli paljon kivoja leluja ja T oli viihtynyt hoitajien ja muiden pienten lasten seurassa koko tunnin oikein hyvin. Sillä aikaa minä sain ihanan hyvän olon startin tähän viikkoon BodyBalancesta, jossa oli tosi uusi kiva ohjelmakin. (Pitäisi kehitellä vähän uusia kuvioita omaankin tuntiin tällä viikolla.) Oletteko te jo ehtineet testailla uusia LesMillsejä?


Treenin jälkeen käytiin vielä kaupungilla lounaalla, söin tosi herkullista mozzarellapastaa. Suolapähkinät muuten sopii ihan mielettömän hyvin pastaruokiin ja salaatteihin! T:llekin maistui sose hyvin aktiivisten leikkien jälkeen.


Koekäytin myös tänään ekaa kertaa uutukaista sähköhammasharjaa. Minulla on aika perusterveet hampaat, jotka eivät reikiinny juurikaan, mutta hammaskiveä kertyy ja sitä olen käynytkin puhdistuttamassa suuhygienistillä aika tiheään. Nyt viime käynnillä hygienisti suositteli sähköhammasharjan hankkimista. Voisin kuulemma pidentää kalliiden puhdistusten välejä ja saada hoidettua muutenkin paremmin hampaitani kotona. Ja täytyy sanoa, että vau-vaikutushan tässä on päällänsä, niin puhdas fiilis tuolla uudella vehkeellä tulee. 

Kun mies tuli töistä, niin kotirouva oli siis vastassa levänneenä, treenanneena, hyvin syöneenä ja hampaat kiiltäen. Ei paha. :D

Miten teidän viikko lähti käyntiin?

11 kommenttia:

  1. Onpa ihanaa, että olet saanut nukuttua ja päässyt balanceen. Koko perhe voi hyvin, kun äiti voi hyvin! T. varmasti tykkää uudesta leikkikokemuksesta.Ja näyttää kuvassa syötävän söpöltä!
    Minä olen ollut sairauslomalla tämän maanantain. Ei huono; nukuin flunssaani pois melkein kahteentoista (voitko kuvitella?), kömmin ylös, söin vähän ja kävelin pienen kävelyn koiran kanssa auringossa ja Voila! voimani palautuivat. Laitoin ruokaa, leivoin piirakan, pesin koneellisen, tein kouluhommat ja uskaltauduin balanceen. Miten ilahduttavaa, kun oma suosikkiohjaajani oli tehnyt miksaustunnin. Ihanaa!
    Uusi ohjelma alkaa täällä vasta ensi viikolla.
    Palaan taas töihin huomenna.Yskä ei mene hetkessä, mutta otan iisisti.
    Hyvää viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sun kanssas, ei kukaan voi sairastaa rajua flunssaa noin, että käy kävelyllä ja balancessa, leipoo ja laittaa ruokaa. :D Onneksi nyt sentään nukuit kunnolla. Toivottavasti flunssa on nyt selätetty!

      Poista
    2. Tarkennus, ettei kukaan muu kuin sinä voi...

      Poista
  2. Ihanaa unta sinulla! Ja hyvännäköistä ruokaa!

    Tuo sähköhammasharjahomma taitaa olla totta. Minäkin sain vähennettyä suuhygienistikäyntejä sähkärin avulla.

    Viikko alkoi arkisesti taistellen yhden hyvin uhmakkaan kanssa niinkin suuresta asiasta kuin lakin pukemisesta. Niin vain ehdittiin yhdeksäksi kerhoon ja oltiin jopa ensimmäisinä paikalla!

    Viikko jatkuukin lähes juhlan merkeissä, koska mummo on parhaillaan yöjunassa ja tulossa meille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan ihanaa unta. Viime yönäkin T nukkui koko yön putkeen, 20-6.30. :)
      Kyllä voin hyvin kuvitella, että lakin pukeminen aiheuttaa sodan. Tsemppiä sinne! Ja mukavaa viikkoa mummon kanssa.

      Poista
  3. Oi mikä alku viikkoon, kuullostaa aivan mahtavalta :)! Itsellä ei alkanut ihan yhtä reippaasti: en uskaltanut treenailemaan kunnolla kun kurkun perällä tuntuu lymyilevän flunssanalku. Oon tähän saakka välttynyt siltä, joten ajattelin yrittää nujertaa sen levon avulla alkuunsa. Tuo auringonpaiste kyllä virkistää mieltä, toivottavasti jatkaa samaa rataa (ja sulattaa lumetkin pian...) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, nyt vaan maltat mielesi ja LEPÄÄT niin kyllä se siitä. Ehkä flunssanalku antaa periksi ja häippäsee piankin! Nyt on kyllä ollut flunssaa paljon liikkeellä, meidän perhe on säästynyt kaikilta taudeilta koko talven (kop kop), mikä on kyllä suoranainen ihme!

      Poista
  4. Uni on yksi tärkeimmistä asioista elämässä. Hyvä uni= hyvä elämä. Pienten lasten kanssa joutuu joskus tinkimään omasta unesta, hienoa että olet saanut riittävästi lepoa, silloin elämäkin hymyilee :)

    Kiva blogi sinulla, tervetuloa kurkkaamaan omaani !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta turiset tuosta unesta. Kyllä sitä osaa arvostaa, ja yönunia ei mitkään päikkärit korvaa.

      Kiva kuulla, että tykkäät blogistani. Kävin vastavierailulla ja samat sanat sulle!

      Poista
  5. Hyvältä kuulostaa sun viikon aloitus! Täällä on ollut vähän tahmeampaa, eilinen meni väsyillessä, lähdin sentään lenkille, kun mies tuli töistä ja illalla jumppaan sekä venyttelyyn. Meillä oli viime viikolla uusi Balance, ihmettelin vaan, kun se oli muuten sama, taiji-aloitus vaan uusi... Tyttöset on lenssussa, joten yöt ovat olleet katkonaisia, viime yö etenkin, huoh.

    Sähköhammasharja on kyllä hyvä vehje, huomaa eron tavallisella harjalla pesuun.

    Mukavaa viikkoa teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meillä vaan ollut Balancessa mitään samoja osioita kuin edellisessä ohjelmassa... Eiköhän se teilläkin päin vaihdu ihan kokonaan kuitenkin. :)

      Kurja juttu, että teillä on tytöt kipeänä. Kyllä nyt on ilmeisesti tosi paljon flunssaa liikkeellä! :/ Toivottavasti ensi yö menee teilläkin päin jo paremmin!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!