keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Ihonhoitoa

Viime viikollahan en mahtunut sinne Sokoksen kosmetiikkaosastolle rattaideni kanssa kun olisin halunnut penkoa 3+1 -tarjouksia. No, seuraavana päivänä palasin Sokokselle - T:n päikkäreiden aikaan omalla kotisohvalla. Nythän oli käsittääkseni ensimmäistä kertaa mahdollisuus ostaa 3+1 -päivien tarjoustuotteita myös verkkokaupan kautta ja tämä oli ainakin itselleni huomattavasti miellyttävämpi tapa. Tein tilauksen torstaina ja maanantaina paketti oli noudettavissa tuossa lähipostissa. Tilailin tuttuja hyväksi havaittuja täydennyksiä meikkipussiin sekä ihonhoitoon ja siitä sainkin inspiksen kirjoitella vähän ihonhoitorutiineistani täällä puolella.


Olen apteekin perusvoide -tyttöjä; rasvailen Humektanilla ja Aqualan L:llä niin kropan kuin kasvotkin päivittäin ja käytän samaisia voiteita usein myös ihonpuhdistukseen. Olen kuitenkin yrittänyt viime aikoina ottaa myös muita tuotteita ihonhoitorutiiniini. Näin kolmenkympin korvilla juonteita alkaa jo näkyä ja iholla on jotenkin aiempaa enemmän pintakuivuutta, mutta samalla saan kuitenkin yhä nauttia myös epäpuhtauksien seurasta. Eli siis ihotyyppini taitaa olla pintakuiva sekaiho.

Lumenen keltainen putsarisarja on tosi kiva, miedon miellyttävän tuoksuinen ja tehokas, mutta hellävarainen. Geeli on myös aika riittoisaa, koska se vaahtoaa mukavasti. Muistaakseni tuo oli ennen "kirkastava" ja hieman vanhemmalle iholle suunnattu, nyt se näyttää olevan "raikastava" ja normaalille/sekaiholle suunnattu. Oli miten oli, minä tykkään! Nuorempana pesin mielelläni kasvot narskuvan puhtaiksi geelimäisillä tuotteilla, mutta nykyään suosin hieman voidemaisempia ja hellävaraisempia tuotteita. Tehottomuutta en silti siedä. Meikin on lähdettävä yhdellä tuotteella nopsasti ja sillä siisti. Toki silmämeikinpuhdistukseen käytän eri tuotetta, etenkin kun satun pitämään vedenkestävistä ripsiväreistä ihan arkikäytössäkin. Tuo Lumenen on siihen tarkoitukseen ihan paras tuote (monia on kokeiltu). 


Käytän aamuin illoin silmänympärysvoidetta ja nyt uusimpana ostoksena myös seerumia iltaisin kosteusvoiteen alla. Päätin kokeilla hetken mielijohteesta Lumene LAB -apteekkisarjan seerumia, joka on tarkoitettu juuri kolme-neljäkymppisen iholle ikään kuin ennaltaehkäisemään ikääntymistä. Tuntuu, että ihoni pintakuivuus on hieman vähentynyt näiden parin viikon aikana kun olen tätä seerumia käyttänyt, mutta toisaalta samalla myös pakkaslukemat ovat pudonneet, joten en tiedä sitten ketä kiittää. Joka tapauksessa olen tyytyväinen, koska nyt iho on tasaisempi ja meikkikin on helpompi levittää.

Kerran-pari viikossa teen naamion ja/tai kuorinnan. Olen tykännyt tuosta The Body Shopin savinaamiosta, heillä on ylipäätään tosi hyviä naamioita. Lumenen kirkastava naamio & mikrokuorinta on silti ihan suosikkini, tosi hyvä tuote heleyttämään ja raikastamaan kasvoja. Nyt muuten huomaan, että onpas mulla paljon Lumenea... 

Taidan olla aika keskiverto ihonhoitaja. Suosin kohtuuhintaisia ja kevyesti hajustettuja tai hajusteettomia tuotteita, ihan tuollaista peruskamaa. Jonkin verran olen kokeillut myös luonnonkosmetiikkasarjojen ihonhoitotuotteita, mutta niiden joukosta ei ole vielä löytynyt mitään kestosuosikkeja. En mitenkään erityisemmin nauti rasvojen ja putiloiden ostamisesta vaan ostan vain tarpeeseen, sitten kun vanhat ovat lopussa ja ostan usein samoja tuttuja hyviksi havaittuja tuotteita. Suhtaudun aika skeptisesti luksusbrändeihin sekä kaikenlaisiin ihmelupauksiin kuten silmänympäysvoiteisiin, jotka lupaavat vaalentaa tummia silmänalusia (eipä silti, sellainen olisi itselleni aika ihanteellinen tuote). 

Tällä hetkellä haaveilen kasvohoidosta jossain ihanassa rentouttavassa kauneushoitolassa. Esimerkiksi Day Spa Feel It:in Le Grande Classique -hoito olisi ihana:

Syväpuhdistava, tasapainoittava ja rentouttava kasvohoito
LE GRANDE CLASSIQUE 75€
Kesto: 90 min
Kaksi kertaa Lucas-hoitonestesumutus joka sisältää viittä tärkeää eteeristä öljyä, hellävarainen kasviuutteita sisältävä kuorinta, micropeeling-kuorinta, hellävarainen epäpuhtauksien poisto, rentouttava hieronta koko kasvoille, kaulalle ja decolteelle, puhdistava naamio sekä aromaattinen kompressi ja silmänympärysnaamio. Yksilöllinen asiakkaan tarpeiden mukaan tehtävä kokonaisvaltainen kasvohoito, joka syväpuhdistaa ihon tehokkaasti sitä kuitenkaan ärsyttämättä. Rentouttava hieronta sekä luonnolliset virkistävät ja tasapainottavat tuoksut tekevät ihostasi syväpuhtaan ja säteilevän.

Millaisia ihonhoitorutiineja teillä on? Käyttekö kauneushoidoissa? 
Ja onko vaalentavaa silmänympärysvoidetta oikeasti olemassa? 
terveisin nimimerkki Utelias

6 kommenttia:

  1. Mä käytän putsarina apteekin Sebamed Oliv Face & Body Washia. Sopii ainakin herkälle iholle hyvin. Kasvovoiteiksi on vakiintunut Clarinsin Multi Active Day/Night -voiteet, joita mies tuo usein lentokentältä ja ne ovat myös aika riittoisia. Muistin juuri, että olen itse ihan kokonaan unohtanut kasvoveden ja sy-voiteen käytön! Viimeiseen puoleen vuoteen en ole näitä kaivannut, voi tietysti johtua siitä että raskausaikana iho on väliaikaisesti paremmassa kunnossa. Myös kuorinnan teen aika harvoin, max. kerran kuussa. Kroppavoiteena mulla on myös apteekin rasvoja, tykkään kun niissä ei ole voimakasta tuoksua, joka tarttuisi vaatteisiin.

    Olen käynyt muutaman kerran tuolla Day Spassa. Ihan kiva paikka muuten ja hyvä valikoima eri hoitoja, ainoa häiritsevä tekijä oli että vartalohieronnan aikana radiosta soi joku jumputus-Nrj-radiokanava, joka hieman häiritsi rentoutumista... muuten siitä hoidosta jäi tosi rentounut olo, joka kesti seuraavaan päivään asti, eli siinä mielessä kannatti kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla kokemuksia tuosta Day Spasta. Ehkäpä tuollaisessa hoidossa voisi näin keväällä käydä, olisi iho sitten valmiimpi kesään (mulla muutenkin yleensä iho voi parhaiten kesäisin). Mutta NRJ on kyllä niiiin epärentouttava kanava kuin olla ja voi...

      Kiva kuulla, että sulla on raskausaikana ollut iho paremmassa kunnossa. Mulla oli paljon enemmän epäpuhtauksia raskausaikana, imettäessä taas iho oli tosi hyvässä kunnossa ja nyt jotain siltä väliltä. ;)

      Poista
  2. Samoja suosikkeja löytyy täältäkin. :) Mulla on menossa jo kai kolmas tuubi tuota Raikastavaa Puhdistusvoidetta, saman sarjan kasvovettä en ole vielä kokeillut, vaikka yleensä tykkään, että ovat samaa sarjaa. Nyt on ollut pitkään iso pullo iHerbistä tilattua kasvovettä, joka on ollut vieläpä hyvääkin. Ostin alkuvuodesta Cittarin tarjouksesta jemmaan uuden puhdistusvoiteen sekä kokeeksi Kosteuttavan Puhdistusvoiteen ja Kosteuttavan kasvoveden, ne on ihan ok, mut vähän turhan täyteläisiä mun iholla, varsinkin kesää kohti mentäessä. Tuo sama naamio-kuorinta on mullakin ja tykkään. Lumenen SOS Rauhoittava Tehovoide on kans jäänyt vakkarikäyttöön, siitäkin on kai kolmas tuubi menossa ja yhen ostin laivalta jemmaan. Mä oon siis kans jotenkin jämähtänyt Lumeneen (no, mikäs siinä, kun on toimivia tuotteita)ja osa tuotteista on iHerbistä. Lumenen BB-voide tekisi mieli hankkia, saapi nähdä sitten...

    Hoidoissa tulee käytyä tosi harvoin. Olisikin ihana päästä pitkästä aikaa. Kasvohoidosta on jo aikaa, jalkahoidossa on tullut käytyä vähän useammin. Mä oon käynyt viimemmäksi Silja Europalla (useammankin kerran) Spa jalkahoidossa, joka on ihana. Harmi vaan, kun Europa siirtyi Tallinnan reitille, joten ei tule varmaan enää niin paljoa käytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo SOS rauhoittava tehovoide onkin itselleni ihan uusi tuttavuus, kuulostaa hyvältä! Ja Lumene on kyllä sellaista peruskauraa, johon harvemmin pettyy. En kyllä tunne ketään, joka kävisi kovin ahkerasti kasvohoidoissa, ja onhan se päivittäinen kotihoito paljon tärkeämpääkin. Joskus voisi kuitenkin hemmotella itseään, mä olen varmaan jotain 10 vuotta sitten viimeksi ollut jossain kasvohoidossa!

      Poista
  3. minä tykkään kuolleenmeren kosmetiikasta.ostin sitä matkalaukullisen kun kävin israelissa.sitä saa sieltä halvalla.hotellin myymälästä sai yhtä merkkiä about viidellä eurolla suomen rahassa.ahava on kallista,samat tuotteet saa paljon halvemmalla.mikään kosmetiikka ei nuorenna enkä usko napakoittavaan vaikutukseen,se on blaseboa.minäkään en maksa kosmetiikasta paljon.luksus brändit on huijausta.ennen otan piikki hoitoa kasvoille,olen jo 48 vuotias,ja ikä näkyy.nauti nuoresta ja hyvästä ihosta ja ihanasta lapsesta.aika kuluu todella nopeaan.kokeile goldi mrkkistä kuollen meren kosmetiikka sarjaa.sitä saa kauneus hoitoloista.muutkin merkit on hyviä.minullakin on kuiva iho.kuolleen meren kosmetiikka on kuivan ihon tuote. terveisin leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä leena! Noita kuolleenmeren juttuja taisi olla myös Kreikassa tosi edullisesti myynnissä, täytyykin pitää mielessä. Olen vähän samoilla linjoilla, etten halua maksaa paljon, luksusbrändeissä maksaa joku muu kuin se itse tuotteen sisältö (siis markkinointi, imago ja kaikki se muu).

      Nautin kyllä täysillä pienestä ihanasta lapsestani ja mielestäni nyt kolmekymppisenä oma iho & kroppakin tuntuu kaikkein omimmalta ja vielä nuoreltakin. ;)

      Poista

Ilahdun kommentistasi!