keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Lamppu ja pöksyt

Huomasin, että aika usein blogiini on päädytty googlettamalla tietoja tuosta meidän keittiönpöydän valaisimesta, joka on siis Yki Nummen Kuplat. Nyt se näyttää olevan Sokoksella maaliskuun S-etukorttitarjouksessa, mistä jo teille vinkkasinkin. Hankin tuon valaisimen syksyllä ja nyt se on saanut palvella paikallaan koko pitkän pimeän talven. Ja olen kyllä ollut tyytyväinen! 

Se sopii erinomaisesti juuri ruokapöydän ylle, koska kuvun alareuna on leveä niin, ettei valo pääse häikäisemään pöydässä istuvaa mitenkään. Valo suodattuu suoraan alaspäin ja on oikein omiaan esimerkiksi sanomalehden lukemiseen. Tietysti valon sävy ja teho riippuu siitä millaisen polttimon valaisimeen laittaa, siihen käy normaali E27-kanta, joten valinnanvaraa on ihan hyvin. Kirkas akryylikupu päästää valoa kivasti ympärilleen, joten valaisin antaa ympärilleen myös yleisvaloa. Huono puoli valaisimessa on se, että tuossa kirkkaan kuvun päällä näkyy ärsyttävän hyvin pöly! Mutta meillä on tuossa keittiönkaapissa mikrokuituliina, jolla sipaisen kuvun pölyttömäksi aina tarvittaessa, eikä se nyt niin iso homma ole.


Tässä samalla tulee toinenkin alevinkki. Nimittäin jos mun pitäisi valita paras tekemäni ostos vaikka viime vuodelta, niin se olisi kyllä ehdottomasti Haglöfs Aero Q -ulkoiluhousut. Hankin nuo housut viime vuonna näihin aikoihin ollessani seitsemännellä kuulla raskaana. Otin toki tuolloin tietoisen riskin - onhan housujen sovittaminen tuossa tilassa vähän hankalaa. Mutta se kannatti, sillä nämä menivät hyvin raskausaikana kuminauha masun alla ja sen jälkeen ihan normaalissa käytössä. 


Olen käyttänyt näitä housuja melkein joka päivä, kiitos tuulipukuelämäntilanteeni. Hengittävän ja ohuen materiaalinsa ansiosta sopivat viileisiin kesäpäiviin, mutta tuulenpitävyys takaa sen, että näillä tarkenee aluskerrastoa vaihtelemalla myös kovissakin pakkasulkoiluissa. Kaatosateissakin on pysytty kuivana, vaikka eivät nämä tietysti mitään lätäkössä istumista kestäisi. Malli on kiva ja lahkeenmittoja on saatavilla useita, myös tällaisille pätkille kuin minä. Ja nyt nämä pöksyt ovat siis Stockmannilla kantistarjouksessa. Tuolla verkkosivuilla näyttää olevan vähän huonosti kokoja saatavilla, mutta eilen piipahdin myymälässä ja siellä kokoja oli tosi hyvin jäljellä. Tosi harmi, että tuon saman sarjan takkimalli ei sovi mulle.

Nyt utelen kiinnostuneena, minkä te nimeäisitte vuoden 2012 parhaaksi ostokseksi? Onko se lamppu, kotiäitipöksyt, unelmalaukku vai joku ihan muu?

6 kommenttia:

  1. Argh, pitäisköhän käydä katsomassa noita housuja stockalla, vanhat kuorihousut alkaa olla aikansa palvelleet :). Mulla on Haglöfsin kuoritakki, jonka ostin 2011 syksyllä ja on kyllä ollut varmaan sen vuoden paras ostos ja todella paljon käytössä syksystä kevääseen ja on varmasti vielä monta vuotta.

    Vuodelta 2012 ei oikein ole noussut mitään ostosta ylitse muiden. Toisaalta ei tullut tehtyäkään mitään kauhean isoja hankintoja. Hintaansa nähden paras löytö oli varmasti syksyllä ostamani H&M:n slimmit farkut, jotka on olleet ihan jatkuvassa käytössä ja pysyneet hyvinä, ovat istuvat, eivätkä lörpsähdä käytössä. Ainut mikä harmittaa on kaapissa vähän käytettyinä lojuvat kalliit merkkifarkut joita ei tee enää mieli laittaa jalkaan, kun nuo on paljon paremmat :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät treenivaatteet/ulkoiluvaatteet on kyllä hintansa arvoisia. Sanoisin, että niistä kannattaa hieman maksaakin. Itselläni on v. 2009 ostettu Peakin softshell-takki melkein päivittäisessä käytössä myös ja malli sekä väri (mustavalkoinen) on sellaiset, etten ole kyllästynyt tippaakaan.

      H&M:n slimmit farkut on muuten myös mun suosikkeja!

      Poista
  2. Vähän paha: viime vuonna tuli ostettua sekä uusi auto että kamera. Mutta koska auto on vain puoliksi minun niin nimetään sitten se kamera vuoden parhaaksi ostokseksi:) Itsehän ostin myös syksyllä Haglöfsin ulkoilupuvun ja olen ollut supertyytyväinen: myös minulla ollut käytössä syksyn lisäksi koko talven ja kerrostamalla vaatteita ei tosiaankaan ole palellut :) Eikä kastunut sateessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa hyvältä tuo Haglöfsin tuulipukusi! Haluisin itse noihin housuihin kuuluvan takinkin, mutta koot on vähän turhan reiluja. Ja kamera on kyllä loistava ostos, sitä tulee käytettyä paljon ja hyvät kuvat on niin tärkeitä muistoja tulevaisuuteen. Ja sulla on kyllä ollutkin blogissa loistavia kuvia viime aikoina. :)

      Poista
  3. Rakastuin viime kesänä Turussa oranssiin nahkaolkalaukkuun ensisilmäyksellä pienen laukkukaupan alennusmyynnissä. Kävin sitä silittämässä moneen kertaan, enkä millään meinannut malttaa ostaa. Se maksoi puolella hinnallakin 100 euroa. Viimein myyjä sanoi, että osta vaan, kun mielesi noin kovin tekee. Laukku oli viime vuoden paras ostos. Värikin on reipas ja se piristää monta asua!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!