sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Värikästä vaatetta vekaralle

Poikani on nyt 9,5 kuukauden ikäinen, kova menemään paikasta toiseen. Konttailee jo vauhdilla, nousee seisomaan huterampiakin "tukia" vasten ja askeltaa tuen kanssa. Menossa mukana vaatepuolella ovat lähinnä mukavat puuvillaiset bodyt ja jarrusukkahousut - tavallisia paitoja en jaksa edes yrittää. Sukat & housut -yhdistelmäkin on vähän haastava kun eivät ne sukat tahdo pysyä jalassa - toisaalta housujen kanssa voi olla paljain jaloin lämpimissä sisätiloissa, sehän on kaikkein paras vaihtoehto kävelemään opettelun kannalta.

Tällä hetkellä käytössä on vaatekoko 74, mutta näyttää siltä, että pitäisi siirtyä 80-senttisiin (toki hieman valmistajasta ja mallista riippuen). Tämänhetkisen vaatevaraston koko on seuraavanlainen:

8 x pitkähihainen body
1 x lyhythihainen body
2 x sukkahousut
2 x velourhousut
1 x farkut
1 x velourhaalari
1 x fleecetakki
1 x villahaalari (äitiyspakkauksesta)
4 x yöhaalari
1 x toppahaalari (äitiyspakkauksesta)
1 x windfleecehaalari (syksyllä käytössä ollut, menee vielä juuri ja juuri - tämä on lämpöpussin kanssa rattaissa tosi hyvä nollakelillä)
+ jarrusukkia, tavallisia sukkia, villasukkia, pipoja, käsineitä ja kaulureita

Määrä riittää kotikäytössä, koska pesukone pyörii ahkerasti. Pyykkiä tulee aika paljon vähemmän kuin pikkuvauva-aikana, jolloin T saattoi puklailla kymmenen bodya päivässä vaihtoon. Muutama body saisi kuitenkin valikoimassa vielä olla ja tosiaan pian osa niistä 74-senttisistä joutaa kuitenkin pieneksi jääneiden laatikkoon. 

Kokosin alle sellaisia vaatteita, joista juuri nyt itse tykkään. Kirkkaat ja selkeät värit miellyttävät - pikkuvauva-ajan beiget ja muut murretut värit tuntuvat nyt vähän tylsiltä, eivätkä oikein sovi menevän pikkupojan "tyyliin". Etenkin tykkäämme miehen kanssa molemmat kirkkaanpunaisesta. Se on reipas ja raikas niin tytöille kuin pojillekin sopiva väri, jota kylläkin on aika vähän nyt ollut kaupoissa. Kuoseista minua miellyttävät selkeät graafiset jutut (kuten ne ikisuosikit raidat) ja yksivärisyys. En tykkää kovin hempeistä jutuista.


- Luomupuuvillaisissa bodyissa on selkeät värit: 6,95 / kpl
- Reippaat raidalliset jarrusukat: kahden parin pakkaus 4,95
- Coolit punaiset farkut sisältävät puuvillan lisäksi elastaania: 12,95
- Kolmiokuosinen pipo: 5,95
Kaikki tuotteet Seppälä
Yht. 44,70


Seppälästä en ole koskaan tajunnut vauvanvaatetta hankkia ja yllätyinkin nettisivuja selaillessa, miten mainioita vaatteita siellä onkaan! Suomalainen suunnittelija Mira Mallius on mielestäni tehnyt todella hyvää työtä. Vaatteiden mitoitukseen ja laatuun en (vielä) osaa ottaa kantaa, mutta värit ovat aivan herkullisia ja materiaalit vaikuttavat hyviltä. Ihanaa pikkulapselle sopivaa meininkiä, väriä ja iloa ilman selkeitä tyttö-poika-stereotypioita. 

Toisessa kollaasissa on vaatteita Polarn o. Pyretin valikoimasta. Tämä merkki on monien muiden kivojen ruotsalaisten lastevaatevalmistajien (esim. Villervalla, Me&I) tavoin keskittynyt reippaaseen ja laadukkaaseen pitkälti unisex-vaatetukseen. Selkeitä värejä on paljon ja vaatteet ovat helposti yhdisteltäviä keskenään.



- Raitabodyt ovat luomupuuvillaa, vihreä kuviollinen puuvillaa: 23,90 / kpl
- Yksiväriset jarrusukat 8,90 / pari, raidalliset 10,90 / pari
- Oranssit pöksyt ovat puuvillaa ja elastaania: 34,90
- Hauska haamupipo ilahduttaa väreillään: 15,50
Kaikki tuotteet Polarn o. Pyret
yht. 141,90


PoPin vaatteet ovat mainioita, itse olen etenkin ulkopukeutumisessa ihastunut heidän tyyliinsä. Mutta hintaero tuohon Seppälän kollaasiin on ihan valtava! Sataviisikymppiä ihan vauvan perusvaatteisiin on kyllä suuri summa, etenkin kun aika monen tämän ikäisen vekaran vanhemmista toinen on hoitovapaalla. Toisaalta PoPin vaatteilla on erinomainen jälleenmyyntiarvo - kaverini kutsui minut mukaan ko. merkin Facebook-kirppikselle ja meinasin pudottaa silmät päästäni nähdessäni, mitä vaatteista käytettynäkin maksetaan. Vau.

Itse olen ostanut T:lle vaatteita pääosin uutena. Jonkin verran olen saanut kavereilta käytettyjä vaatteita etenkin ihan siihen pikkuvauva-aikaan ja kaikki olen ottanut ilomielin vastaan. Kirppareilta en sen sijaan ole juurikaan mitään kivoja vaatteita löytänyt. Olen sitten ajatellut, että laitan aktiivisesti pieneksi T:lle pieneksi jääneet hyväkuntoiset vaatteet itse kiertoon ja niin olen tehnytkin.

Hankitteko te lapsillenne vaatteita käytettyinä vai uusina?
Ja millaisista väreistä/tyylistä tykkäätte lapsen pukeutumisessa?

P.S. Juttua lapsen välikausivaatetuksesta tulossa lähiaikoina.

14 kommenttia:

  1. Tykkään tyyleistä laidasta laitaan, vähän tilanteesta riippuen (ja siitä, mitä sattuu löytymään kaapista puhtaana :)). Lastenvaatteissa en ole mitenkään merkkiuskollinen, silloin tällöin on kiva ostaa tytölle joku spesiaalijuttu, mutta suurin osa hänen sisävaatteistaan on ihan H&M:ltä ja Lindexistä. Ulkovaatteet ovat sitten asia erikseen, niissä olen huomannut selkeän eron edullisten vs. kalliimpien merkkien välillä. Popin ulkovaatteet ovat tosi hyviä, mutta minusta heilläkin sisävaatteet vaihtelevat aika paljon laadultaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole kokemusta kuin yhdestä PoPin sisävaatteesta, joka saatiin lahjaksi. Sekin oli 56-senttinen eli ei ihan kauheasti ehtinyt käytössä kulua. ;) Meillä on nyt ko. merkiltä hieman ulkoiluvaatetta hankittuna, toivottavasti osoittautuvat hyviksi.

      Poista
  2. Tuo Seppälä oli ihan yllätys ja tosi positiivinen sellainen. En ole minäkään koskaan sieltä lasten vaatteita tajunnut katsella. Kiitos ideasta, kuosit natsaa omaan tyyliini myös. Ja hintakin :) Tosin pruukaan laittaa jotain parempaa esim Popin ja Metsolan juttuja jonkun koonaisuuden pyhä/kyläkäyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, itsekin tosiaan yllätyin oikein positiivisesti. :) Kiva, että suomalaisetkin osaa. Muuten olen huomannut että melkein kaikilla on tuo tyyli, että kyläilyyn/muskariin yms säästetään niitä parempia asukokonaisuuksia tietyiltä merkeiltä. Itse en ole vielä osannut olla niin suunnitelmallinen; päälle on laitettu sitä mikä on ollut puhtaana. Mutta kotonakin tykkään yleensä pitää esim. hyvin yhteen sopivaa paitaa ja housuja. Ja jos kylään lähdetään, niin MINÄ olen se joka lapsen pukee. Pari kertaa kun mies on ollut asialla, niin on tullut kyllä aika hassu kokonaisuus.

      Poista
  3. Esikoispojalle ostin kaiken uutena, kuopustytölle jostain syystä tosi paljon kirppiksiltä... Tyttöä en varmasti koskaan olisi pukenut niin pinkkiin kuin nyt, jos ei olisi jo poikaa kotona! Poika tykkää kaikista muista väreistä paitsi mustasta. Kirkkaat värit olisivat kivoja, mutta niitä löytyy harmillisen vähän leikki-ikäisten mallistoista.

    Poika on nyt niin kuluttavainen (vaatekoko 104-116), että tämän talven aikana on kuluttanut neljät housut polvista puhki. Kirppiksiltä ei tämänikäisille pojille alaosia juuri löydäkään. Toinen haaste on löytää yläosastaan tarpeeksi kapeita housuja. Name it -merkillä on parhaimmat hoikan pojan housut! Tosin n. 15 € / collegehousut ei paljon naurata tällä kulutustahdilla...

    Tykkään paljon Lindexin vaatteista, mutta housut tippuvat meidän pojan päältä. Lindexillä oli ennen aivan loistavia joustovyötäröisiä velourhousuja vauvalle, mutta nyt ne mokomat ovat menneet kaventamaan mallia niin, ettei meidän pullero tytteli tahdo niihin mahtua. No, onneksi yläosat sopivat kummallekin lapselle!

    Jos olisin tosi rikas, ostaisin varmaan paljon Me&I-merkiltä! Tuntuu, että on ihan sama, mitä kuosia lapsella on heidän mallistostaan päällä, niin aina se kerää kehuja vierailtakin ihmisiltä.

    Ulkovaatteissa vannon pojan kohdalla Reimateciin, koska se kestää eikä päästä vettä läpi. Kengistä sopivimmat löytyy Vikingiltä.

    Meillä jännitetään sitä, minkä verran tyttö pystyy hyödyntämään pojan jäämistöjä erityisesti kalliissa ulkovaatteissa. Milloinkohan alkaa poikamaisten värien vastustaminen...? Lapset ovat syntyneet samaan vuodenaikaan, mutta kokoero on silti niin valtava, että kun tyttö taitaa tarvita nyt kevääksi välikausihaalarin kokoa 74, niin pojalla oli aikoinaan samanikäisenä haalari kokoa 86. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tuikkuli, nyt tuli mieleen että jos haluat päästä eroon joistakin pojan ulkoiluvaatteista jossain vaiheessa, niin tarjoa toki meille! :) Tosin meidän poika on ilmeisesti paljon pienempi kuin teidän, hän on kasvanut koko ajan vähän miinuskäyrien puolella. Kiitos tämän pätkän äidin kai...

      Miltä merkiltä muuten suosittelisit(te) hankkimaan ensikengät?

      Tuo on muuten totta, että Lindexin velourhousumalli muuttui ihan ihmeelliseksi! Meidän poika on pyöreämasuinen, mutta silti tuntuu, että noissa on liian löysä se vyötärökaistale, ei pysy napakasti päällä. Toisaalta lahje on taas kauhean kapea. Se vanha malli oli paljon parempi!

      NameIt:llä on muuten nyt tämän vuoden ajan aina -10% ale kantiksille kun ostokset ylittävät 25 euroa. Varmaan tiesitkin. Onhan tuo aika laiha lohtu, mutta jotain edes. Mä tykkään NameItin vaatteista, mutta heillä on aika stereotyyppiset värit: tytöille vaaleanpunaista ja pojille vaaleansinistä. Itse en oikein tuosta vaaleansinisestä välitä... Onneksi sieltä sitten muitakin värejä toki löytyy.

      Me&I-kutsuille tykkäisin joskus päästä, olisi kiva katsella livenä niitä vaatteita. Ovat kyllä kivoja.

      Poista
  4. Heh, olen siinä uskossa, että meidän neiti hyväksyy kyllä tummansiniset Reimatecit jne. ensimmäisinä vuosinaan. ;)

    Meidän lapsilla nuo Lindexin vauvahousut ovat olleet ihan parhaimmat vyötäröstä. Nyt olen saanut tytölle muutamat hempeänväriset vanhanmalliset kirppikseltä. Pojalle v. 2009-2010 ostetut ovatkin vielä sitä vanhaa mallia. Ensin olin muuten sinä uskossa, että Lindex olisi aina tehnyt tyttövauvoille kapeammat housut eri mallilla, mutta sitten minua valaistiin, että koko housumallisto on uudistettu!

    Superfitillä on muuten hyviä ja tukevia ensiaskelkenkiä. Superfit tekee kai aika kauttaaltaan suht kapealestisiä kenkiä, joten jos teillä on siro poika, niin on varmaan hyvä malli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aivan varmasti neiti ne hyväksyy! Ellei sitten äidille tule jotain akuuttia pinkkihimotusta. (Minun kaveripiirissäni tyttöjen äideillä yleinen "tauti"). :D

      Meidän täytyisi käydä kunnolla sovittelemassa noita ensikenkiä. Superfitejä olen tainnut katsellakin, muistaakseni K-kengässä, heillä oli hyvin tosi pieniäkin kokoja saatavilla.

      Poista
  5. Meillä on tyttöjen sisävaatteet pääosin H&M, Lindex, KappAhl-linjaa. Esikoiselle saatiin ihan älyttömästi vaatteita (joihin hukutaan vieläkin), jotain toki ostinkin ja nyt sitten kuopus-tyttönen kulkee siukun vaatteissa, pääasiassa. Me pidetään kotona vanhoja ja kuluneempiakin ja kaupoille/kyläilemään laitetaan parempaa päälle. Mä tykkään väreistä, ja lapsilla etenkin pitää olla väriä. Vaaleanpunaista/pinkkiäkin on tietty siunaantunut, vaikken sitä itse tietoisesti ostakaan. Popilla, Me&I:lla, Metsolalla ym. kalliimmilla merkeillä on kyllä ihania värejä ja kuoseja, mutta mä en vaan raaski niitä ostaa... Seppälässä on kivoja, täytyisikin käydä joku päivä, sieltä olen kuopukselle yhden ihanan ruskean lintukuosisen bodyn ostanut, paljon on pidetty ja pesty ja hyvin on pitänyt kutinsa edullisuudesta huolimatta. Samalla ostin myös söpöt tummanruskeat sammarit.:)

    Ulkovaatteissa on ollut mm. Minymoa (tosi hyvä talvihaalari taaperolla!), Reimaa, KappAhlia. Reimasta sen verran, että nyt on isommalla neidillä talvihaalari (110 cm) Reimalta, kun sain -20 % alea niin raaskin ostaa. Olin kyllä kuullut, että Reiman laatu on huonontunut enkä kyllä voi sanoa olevani täysin tyytyväinen haalariin, joulukuun alussa sen hankin ja parin kuukauden käytössä polvissa ja pepussa on jo hitumajälkiä ja heijastin on repeämässä. Viime viikolla napsahti lahkeen kuminauha poikki (nämä toki kuluukin, kun niitä vedellään kengän alle). KappAhlin Proxtec-kuoripuvun ostin viime vuonna esikoiselle ja se on ollut tosi hyvä, pitkään mietin, että onkohan kestävä, mut on ollut ja mahtuukin vielä tänä keväänä.

    Meillä on ollut muutamat kengät Superfitiltä, voin kans suositella. Ekana kesänä ostin esikoiselle aikas ihqut Superfitin sandaalit. Ideaparkin K-kengässä on hyvin ollut näitä, sieltä on tullut hankittua. Kavoja ja Tepsuja oon kuullut kehuttavan myös, mä en vaan niinkään innostunut niiden malleista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on myös kivaa pukea lasta kirkkaisiin väreihin ainakin näin kevään korvilla. :) Itse luotan edelleen niihin pliisuihin sävyihin omassa pukeutumisessa. Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen Seppälän vaatteisiin!

      Kurkkasin pikaisesti Superfitejä tänään Sokoksella, siellä oli aika hyvä valikoima koosta 18 lähtien. Mukavan kevyitä kenkiä!

      Poista
  6. Meidän tytöllä (1v3kk) taitaa valtaosa sisävaatteita olla Lindexin ja PoPin vaatteita. Niissä on kivoja kuoseja ja värejä tarjolla. Esim. NameItiä meillä oli pikkuvauva-aikana, mutta tuntuu että niiden ainoat värivaihtoehdot tytöille on lällypinkki ja liila hempeillä kuvilla ja ei oikein iske... Sama vaivaa esim. Espritin lastenvaatteita. Reippaan pinkit vaatteet on kivoja, mutta pastelleista en oikein välitä.

    Lindexin housut vaan ovat mitoitukseltaan monet aika toivottoman leveitä hoikalle lapselle. Muutenkin meillä on kaapissa läjä housuja, jotka pituuden puolesta olisi jo sopivia käyttöön, mutta vyötäröt toivottaman leveitä :(. Jatkossa taidan ostaa lähinnä sellaisia housuja, joissa on se nappi-kuminauha säätösysteemi vyötärössä. PoPin vaatteet tosiaan menee käytettynä hyvin ja usein aika hyvällä hinnalla kaupaksi, olen tainnut myydä kaikki tytöltä jääneet FB-kirpparilla. Tosin myös Lindexin vaatteet on menneet käytettynä hyvin kaupaksi ja ostohintaan nähden ihan ok hinnalla :).

    Meillä on nyt Superfitin goretex-nilkkurit lopputalveksi/kevääksi ja vaikuttavat tosi hyviltä. Helppo pukea jalkaan ja ovat sopivan taipuisat, mutta silti tukevat. Mä aina ihmettelen sellaisia taaperokenkiä, joissa on nauhakiinnitys. Meillä ainakin pukeminen on usein ei-niin-mieleistä hommaa ja en tiedä kestäisikö sen paremmin tytön kuin minunkaan hermot nauhojen solmimista ;D. Tarrat tuntuu paljon kätevämmiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu mua vähän tympii Nameitissä, se vaaleanpuna-liila-vaaleansininen hempeys. Mutta tietysti sillekin tyylille on omat kannattajansa ja on meilläkin vaaleansinistä esim. yökkäreissä.

      Superfit alkaa vakuuttaa. :)

      Poista
  7. meillä taitaa olla paljon enemmän vaatteita ;) nojoo, mutten ole niin ahkera pyykkääjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaakin olla aika pieni vaatevarasto. Varmaan sitten kun poika on päiväkodissa, niin tarvitaan aika paljon enemmän. Vaatteet likaantuu ja kuluukin hieman isompana eri tavalla. :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi!