sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Taulumietteitä

Meillä on ollut pianon yläpuolella mieheni siskon tekemä liitutyö, joka ajateltiin laittaa samalle paikalleen nytkin. Mummini oli kuitenkin jättänyt minun nimeni erääseen Juha Vesasen tekemään akvarellimaalaukseen ja nyt kun toin sen kotiin, alkoi tuntua, että ehkä tämän perintötaulun paikka voisi sittenkin olla pianoseinällä.


"Urbaani loiste" -taulun voimakkaat sävyt sopivat olohuoneeseen ihan yllättävän hyvin, vai mitä te sanotte? Tämä Juha Vesasen työ on muuten maalattu veitsen terällä, aika jännän näköinen jälki. Visuaalisesti lahjakas ja sisustuksesta kiinnostunut mummini oli intohimoinen taideihminen, hänen kodissaan ei juuri tyhjää kohtaa seinällä ollut kun upeat työt piti saada kotiuttaa. Tämän akvrarellin mummi osti kymmenisen vuotta sitten eli se edustaa uusinta osaa hänen kokoelmastaan. Oma makuni on hyvin erilainen kuin mummin, mutta tässä taulussa on kyllä jotain todella kiehtovaa. Mietin jopa, että nuo taulut voisivat olla molemmat tuossa seinällä, mutta miehen mielestä se olisi jo liikaa.


Olohuone on suuri, joten sohva sijoitettiin keskelle jakamaan tilaa. Tuntuu kivalta vaihtelulta ja näyttää ilmavalta kun sohvaa ei tarvitse laittaa seinää vasten. Näyttää niin kovin autiolta näissä kuvissa vielä kun verhot, valaisimet ja paljon muuta puuttuvat. Sohva on vanha tuttu, haaveilen uuden hankkimisesta lähiaikoina.


Vaikka vielä täällä uudessa kodissa onkin paljon tekemistä (kuten juuri taulujen kiinnittämistä), niin hommat ovat sen verran hyvällä mallilla, että ollaan ehditty ottaa tämä päivä aika rennosti, yökkäreissä pitkälle iltapäivään. :)


Mukavaa sunnuntain jatkoa teillekin!

4 kommenttia:

 1. Mielestäni molemmat taulut ansaitsevat ehdottomasti paikan olohuoneesta. Älkää kiirehtikö! Onnea uuteen kotiin :)! Oli kiva piipahtaa jo eilen. Tehokkaasti tyylillenne uskollisesti olette saaneet kaikki hetkessä paikoilleen! t. Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, mitään ei olla vielä kiinnitetty, mietitään rauhassa. On ihan mukavaakin kun on vähän väljää ja autiota alussa.

   Poista
 2. Mistä tuo kaunis lattialampun jalka on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattialampun jalka on Ellokselta ostettu viitisen vuotta sitten, valitettavasti se hajosi viime keväänä.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!