sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Lamppuja, lamppuja

Löysimme viimein hyvän valaisimen ruokapöydän päälle! Kyseessä on Philipsin Ecomoods-sarjan riippuvalaisin, joka on himmennettävä ja antaa valon sekä ylöspäin kattoon että alas pöydän ylle. Tosi kiva ja toimiva valaisin ja pidän juuri siitä, että se antaa myös hyvää yleisvaloa.


Ruokapöytämme on Artek 83. Viime syksynä hankitussa 82B-pöydässämme oli outoa pintaongelmaa ja sain siitä hyvityksen, jonka hyödynsin sitten isomman pöydän ostoon. Tämä iso pöytä on kyllä kiva! Mukavaa, kun on kunnolla tilaa syödä ja lukea ym. Ja pintakin on toistaiseksi vaikuttanut ihan erilaiselta, tässä on sellainen himmeä kiilto, joka vanhasta pöydästämme puuttui kokonaan. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä mieltä Artekilla ollaan palautuneesta pöydästämme, minusta siinä oli ainakin ihan selkeästi joku vika pintakäsittelyssä. Sain kyllä oikein asiallista palvelua Artekilta ja tulen varmasti jatkossakin luottamaan heidän laatuunsa. Jokaisella valmistajalla syntyy joskus niitä maanantaikappaleita, sehän on ihan ymmärrettävää.


Keittiön kattoon hankittiin NUD-merkin betonilamppu hauskalla mustavalkoisella johdolla. Mieheni halusi siihen tuollaisen ison hehkulankapolttimon, joka on kyllä hieno, mutta ei ehkä valaistusteholtaan paras mahdollinen. Nyt kesäaikaan kuitenkin ihan hyvä, kun ei niin valoa tarvitakaan. Tähänhän käy mikä tahansa E27-kannalla varustettu polttimo, eli vaihtaminen on helppoa sitten kun tuntuu, että valaistustehoa tarvitsee enemmän.


Olohuoneen tyhjän nurkan ongelma ratkesi ainakin väliaikaisesti kun siirsin sohvaa vähän ja Artekin ritiläpenkki pääsi ikkunan alle. Huomatkaa mun ihana hääpäiväkimppu pianon päällä. :)


Olohuonetilaan on suunnitteilla hankkia vielä ainakin Artekin A330S-valaisimet sekä kromin että messingin sävyissä. Mattamusta ja -valkoinenkin ovat ihanat, mutta nuo metallinhohtoiset ovat klassisemmat ja valo heijastuu kauniisti valaisimen pinnasta. Siksi tykkään niistä enemmän.


Pikkuruisin askelin etenee tämä meidän sisustus. Tässä on nyt ollut niin paljon kaikkea muuta kiirettä, ettei ihan joka viikko ole ehtinyt millään hoidella sisustusasioita. Ikea-reissu vol. 2 on esimerkiksi edelleenkin tekemättä, itse asiassa en edes ihan tarkkaan muista, mitäs sieltä pitikään hakea... Kaipa se on hyväkin, tulee ainakin mietittyä hankinnat kunnolla läpi ja näköjään myös unohdettua epäoleellisimmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!