sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Ajatonta designia lahjaksi

Kun on itse kiinnostunut ajattomasta designista ja sisustuksesta, niin on aika luontevaa antaa sitä myös lahjaksi. Maailma on täynnä upeita tuotteita, eikä kaikkia voi (tai edes halua) hankkia omaksi. Lahjaksi antaminen on todella mukavaa ja tuntuu melkein kuin olisi itsekin saanut tuotteen. ;) Sisustustuotteet ovat usein tosi kestäviä lahjoja, itse olen saanut lahjaksi monta meidän kodin suosikkituotetta, joista en aio luopua ikinä (esimerkiksi Artekin ritiläpenkki ja Design House Stockholmin Block-valaisin).
 
Me toteutimme tänä vuonna kimpassa koko muun perheen kanssa äitini sisustushaaveen ja hankimme Artekin JL341-valaisimen. Äidillä on synttärit jouluaattona, joten tämä oli synttärilahja. Tämä valaisin on mielestäni yksi upeimmista päällä maan, niin kaunis. Valo suuntautuu sekä ylös- että alaspäin eikä häikäise yhtään pöydässä istuvia, sillä itse polttimo jää piiloon renkaiden taakse. Juha Leiviskä on suunnitellut tämän hieman futuristisen valaisimen jo vuonna 1969, mutta se on edelleen tuoreen ja modernin näköinen.

 
 
Äiti oli jo tosi pitkään miettinyt uuden valaisimen hankintaa, joten lahja tuli tarrpeeseen. Suosittelin hänelle tätä valaisinta, koska se sopisi mielestäni niin hyvin heidän 50-luvun kotiinsa sekä sisustuksen muuhun tyyliin. Ja eikös sovikin täydellisesti?


Vanhempieni sisustuksessa on aika paljon design-klassikoita, joista minäkin pidän paljon. Sisustuksen tyyli on kuitenkin värikkäämpi kuin meillä. Muuramen klassikkohuonekaluja löytyy jokaisesta kolmesta kerroksesta. ;) Äiti taitaa olla melkoinen Muurame-fani... Artekin ruokailuryhmä on jo patinoitunut, sen ääressä on tehty läksyjä, pelailtu ja tietysti syöty lukuisia kertoja. Seinällä oleva Vitran Ball-kello on itse asiassa myös uusi, kimppalahja, johon itsekin osallistuin. Sen värit toistavat kivasti taulujen sävyjä. Samainen seinäkello olisi itselläkin haavelistalla, mustana ehkäpä.


Meillä oli tänä vuonna sopimus, että jokainen ostaa ja saa vain yhden lahjan. Saajat ja antajat arvottiin, minun piti ostaa lahja isälleni. Hankin hänelle uuden termoskannun, Steltonin tyylikkään klassikon vuodelta 1977. 


Termoskannun seuraksi hankin vielä samaa muotokieltä toistavan seinäkellon, jonka valmistajaa en nyt valitettavasti muista. Molemmat on kuitenkin hankittu tamperelaisesta Sisustus ID:stä. 


Tässä vielä pari kuvaa mummilamme joulutunnelmasta.


Meillä on tapana syödä jouluista ruokaa, mutta ei varsinaisesta joulupöydästä. Sen sijaan syömme viiden tai kuuden ruokalajin illallisen, jossa annokset on koottu valmiiksi. Ihan kiva tapa, tulee syötyä hitaammin ja ehkä jopa vähemmän kuin seisovasta pöydästä, eikä niin pahaa ähkyäkään tule. Ja fiilis on juhlava.


Joku taisi olla aika onnellinen uusista junaradan osistaan... ;)


Ajatonta designia tuo Briokin, sulassa sovussa leikeissä ovat uudet ja vanhat osat. Nämä tulevat varmasti kestämään sukupolvelta toiselle.

6 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta postauksessa! Hienot lahjat ovat ilona arjessa. Kello on nimeltään Picto. Lahjaradio ei tainnut päästä kuviin. Se soi kauniisti ja sopii Muuramen päälle, onhan se Tivoli- tyyliä.
  Tänään muuten siirsin ritiläpenkin paikan ja sohvan seudusta tuli siistimpi. Aina jotain sisustussäätöä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos äiti, radio jäi tosiaan pois kuvista, sopii varmasti tosi hyvin uudelle paikalleen! Pienet säädöt on kivoja, etenkin silloin kun saa vaihtelua ostamatta mitään uutta. :)

   Poista
 2. Tosi kaunis valaisin ja ennen kaikkea upea lahja! Näyttää sopivan tilaan hienosti. Jouluun liittyy niin paljon kertakulutusta, että tällaiset kestävät lahjat ovat paljon parempi vaihtoehto. Ja samalla voi tukea suomalaisia pienyrityksiäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna. Meillä toimi kivasti tänä vuonna yhden lahjan sopimus, samaa jatketaan myös ensi vuonna, saajat ja antajat vain arvottiin uudelleen.

   Poista
 3. Ihania lahjoja ja kauniita kuvia :) suunnittelen vierashuoneen sisustusta ja tulin hakemaan ideoita blogistasi,osaatko sanoa mistä vierasvuoteenne on ostettu? Ovatko vieraanne olleet tyytyväisiä?Teillä on niin kaunis ja kodikas koti.
  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Ellen ja kiitokset kommentista. Meidän vierashuoneen sänky on ihan tavallinen runkopatjasänky 120-leveänä ja se on kavereilta käytettynä saatu. Uusittiin siihen petari ja kyllä vieraat ovat olleet tosi tyytyväisiä. Lopulta kunnon sänky on kätevämpikin kuin vuodesohva, jos vain sille on tilaa.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!