torstai 15. tammikuuta 2015

Wish list / my home 2015

Tietysti uudelle vuodelle on sisustushaaveita, vaikka mitään suurensuuria linjoja ei ole tarkoitus laittaa uusiksi. Loput Muuto Visu -tuolit odottavat saapumistaan, mutta en niitä nyt tähän listaukseen ottanut mukaan. Sen sijaan nostin esiin muutaman tuotteen, joista ainakin osan todella toivon löytävän paikkansa meiltä tänä vuonna. Kaikki haavelistallani olevat jutut ovat aika käytännöllisiä ja yksinkertaisia, form follows function -tyyliin.

Voisiko meille tänä vuonna saapua uusi sohva? Nykyinen sohva on jo vähän kulahtanut ja se harmittaa, yksittäisenä isona huonekaluna sohva on kuitenkin koko kodin ilmeeseen suuresti vaikuttava tekijä. Haavelistallani jo pitkään keikkunut Interfacen Mango-divaanisohva vaaleahkona harmaana olisi valintani - itse asiassa se on monien huonekalukierrosten lopputuloksena ainut sohvamalli, jonka todella haluaisin. Haluan jämäkän sohvan, joka on profiililtaan melko matala ja moderni, mutta kuitenkin linjoiltaan pehmeä. Hankintaa jarruttavana tekijänä on (hinnan lisäksi) vain ei-irrotettava verhoilu, mikä on näin lapsiperheessä hieman epäkäytännöllinen ratkaisu.


Everyday Designin tarjoiluvaunu toisi lisäsäilytystilaa keittiöön ja toimisi tarjoilupöytänä myös muissa huoneissa, vaikka terassilla. Kiikarissa olisi tuo korkeampi Hanko-niminen malli.

Lundia Fuuga -sarjan tasoa olen tiiraillut sillä silmällä, kaipaisin nimittäin uutta yöpöytää (nykyinen Ikean Hemnes ei sovi ollenkaan huoneen tyyliin). Tuollainen noin metrin leveä taso mahtuisi makuuhuoneeseen hyvin - miksipä yöpöydän aina pitäisikään olla sellainen ihan pikkuruinen - ja samalla saisin säilytystilaa kirjoille. Muuntelumahdollisuuksiahan Lundiassa riittää, joten voisi yhdistellä avohyllyjä, ovia ja laatikoita. Ehdottomasti haavelistan kärjessä!

Eteisessä meillä on isot kaapistot, joihin saa piilotettua takit ja kengät kätevästi. Kaipaisimme kuitenkin myös naulakkoa, johon vieraat voisivat ripustaa takkinsa ja kotiin tullessa saisi itsekin siihen vaikka laukun roikkumaan. Naulakko ei olisi jatkuvassa käytössä, joten se saisi toimia myös seinäkoristeena sellaisenaan. Menun Afteroom -naulakko olisi juuri tähän tarkoitukseen täydellinen, koska se on tyhjänäkin kaunis. 

Siinäpä niitä haaveita kerrakseen. Oikeastihan tietysti takavasemmalta hyökkää joku ihanatäydellinenjapakkosaada-juttu, joka laittaa listan kertaheitolla uusiksi. (Viimeistään sitten terassikaudella!) Mutta se tässä sisustamisessa niin hauskaa onkin. Vaikka kuinka suunnittelisi, niin koti rakentaa itse itsensä, pala palalta. Ja siitä tulee juuri oikeanlainen niin. 

Mistä te haaveilette kotiin tänä vuonna?

Translation: This is my wish list for the new year. As you can see, I'm dreaming of practical, simple and casual beauty for my home. A lot of Finnish design with a hint of Danish style. What's on your list?

8 kommenttia:

 1. Sotken vielä sun ajatuksia, mutta irrotettavat sohvapäällisetkään eivät välttämättä ole paljon sen kätevämpi ratkaisu. Monen sohvan päälliset ovat niin isoja kappaleita, ettei niitä kuitenkaan kotikoneessa kannata pestä eli pesulaan menisivät. Hyvästä kankaasta saa aika hyvin tahrat irti myös tekstiilin puhdistusaineella. Tietysti uudelleenverhoiluvaiheessa irrotettavat päälliset ovat plussaa ja helpottavat prosessia!

  Ihania haaveita! Erityisesti tarjoiluvaunu kutkuttaisi =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Olet kyllä ihan oikeassa tuosta verhoilusta. Itse asiassa minusta olisi hyvä, että istuintyynyjen verhoilu olisi irrotettava ja pestävä, mutta rungon irtoverhoilusta en tykkää. Usein se nimittäin repsottaa alareunasta eikä ole napakka. Meidän nykyisessä sohvassa on juuri näin. Täytyy silti myöntää, että sen jälkeen kun pesin päälliset ensimmäisen kerran (ihan kotikoneessa pienissä erissä), niin sohva ei enää palautunut ihan entiselleen eli päälliset jäivät hieman löysemmiksi kuin alussa. En varmaan olisi edes niitä pessyt, jos väri ei olisi niin arka. Niin ja onhan niitä kaikkia tekstiilien puhdistusaineita ja höyrypesureita tosiaan! Huomaatko, oon aika hyvin jo itselleni perustellut juuri tuon sohvamallin. ;)

   Poista
  2. Hyvin perusteltu. Meillä on Adean Camp. Sen irtopäälinen on kyllä napakka joka puolelta, mutta ei meidän päällisiä ainakaan voi pestä kotona. Eli eipä ole tullut irroteltua vaan olen yrittänyt muuten putsailla, jos on tullut tahroja. Onneksi ei ole kovin arka kangas.

   Poista
  3. Juuri Adea Camp on toinen sohvamalli, jota olen harkinnut. Oletko ollut tyytyväinen siihen?

   Poista
 2. Mulla on myös sohvahaaveita. Mulla on huono tapa makailla sängyllä koko ajan, ja sohva olisi hyvä ratkaisu säästää sänkyä. Mulla ei ole ikinä ollut vielä omaa sohvaa :D Mielipide sopivasta mallista muuttuu kyllä viikottain, joten onneksi en ole vielä ostopuuhiin ryhtynyt. Toinen mahdollinen hankinta on uusi lipasto sitten kun nykyinen seuraavan kerran hajoaa jostain....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on kyllä ihan jees huonekalu, en mä varmaan enää osaisi olla ilman. Sulle kyllä sopis varmasti joku aika siro sohva hyvin. Ootko tsekannut Ikean Ekenäset-sohvan, vai onkohan se liian retro sun makuun?

   Poista
  2. Juu, Ekenäset on kyllä ihan sievä, mutta haluan sellaisen sohvan, jossa voi reilusti maata pitkin pituuttaan (tai mun tapauksessa lyhyyttään) velttona :D Tollaisessa puukäsinojallisessa ei voi niin kivasti lekotella.

   Poista
  3. Joo ymmärrän kyllä hyvin! Niin määkin haluan. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!