perjantai 30. tammikuuta 2015

Perjantaipostaus

Tiedättehän ne perjantaipostaukset, joissa kello 17.00 bloggaaja huokaisee siivotussa kodissaan, perjantaipuska aseteltuna kauniisti sohvapöydälle, jääkaappi tankattu monipuolisilla herkuilla, viinilasi kädessä, juustotarjotin edessä - viikonloppu. No, tämä ei ole sellainen postaus. 

Perjantait eivät ole mitään mun vahvuusaluetta. Tuntuu, ettei mulla yleensäkään riitä perjantaisin energiaa juuri mihinkään. Silloin ei tehdä mitään isoja siivouksia eikä ruokaostoksia. Ollaan vaan. Tänäänkin kävin kaupassa hakemassa vain välttämättömimmät ja illalliseksi syötiin eineksiä (toim. puolustus: ainut kerta tällä viikolla). Kukat maljakossa ovat jo viime viikonlopulta, nuupahtaneita mutta silti ilahduttavat edelleen. Yleensä pyykkikone pyörii joka päivä, vaan ei tänään. Kohta taidan kömpiä nukkumaan ja aloittaa varsinaisen viikonlopun sitten vasta huomenna.Takana on ihan hyvä viikko, mutta, noh, arkinen. Sellainen, jolloin taas joutui vähän miettimään, että miksi me oikeastaan asutaankaan täällä kaukana tukijoukoista. Sellainen, jona olisi voinut pari kertaa rimpauttaa äidille, että ehditkö hakea päiväkodista. Sellainen, jonka päätteeksi perjantai-iltana voi sytyttää hämärän tunnelmallisen valaistuksen ja valita kuvakulmat niin, että isoimmat leluröykkiöt eivät näy. Ja olla ihan iloinen, ettei tarvitse lähteä minnekään, että on oma koti, jonka sohvannurkkaan käpertyä.

Millainen perjantai teillä on ollut?

Translation: TGIF.

6 kommenttia:

 1. Täällä on toinen joka ei perjantaisin jaksa yleensä mitään sen kummempaa, kuin rojahtaa viinilasin kanssa sohvannurkkaan. :) Tosin tämän perjantai on mennyt matkavalmisteluissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että on muitakin ei-perjantaienergisiä. Toisaalta ymmärrän niitäkin, jotka rutistavat perjantaina kaikki kauppareissut ja siivoukset, niin saa lauantaina vain olla. Mulla on molemmat vielä edessä... Ihanaa reissua teille! NY on mun haavelistalla vasta.

   Poista
 2. Päätin vuosi sitten,että meidän perheen siivouspäivä on torstai-ilta ja vkonlopun ruokaostoksetkin pyritään tekemään silloin.Nyt viikonloppumme tuntuu pitkältä ja rentouttavalta ja on ihana tulla perjantaina siistiin kotiin.Ennen painein samassa perjantai väsymyksessä.Kannattaa kokeilla,paluu entiseen on helppo,jos Se tuntuu sopivammalta.
  - Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas loistavan järjestelmällistä! Voisi toki kokeilla, eihän siinä mitään menetä. Tosin torstai-ilta on usein mun tai miehen urheiluharrastusten täyttämä. Olisi kyllä mahtava ajatus tulla perjantaina siivottuun kotiin työviikon jälkeen.

   Poista
 3. Täältä löytyy kans yks ei-perjantaienerginen. Jotenkin perjantaina töistä päästyä tuntuu, että takki on aivan tyhjä. Niinpä mä olen pyhittänyt perjantai-illat ihan täysin sohvan nurkassa löhöilyyn - oli koti sitten missä kunnossa hyvänsä. Lauantaina on sitten energiaa touhuta pitkien unien jälkeen. :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!