keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Maton vaikutus ruokailutilassa

Tässäpä kuva kauniista ruokailutilasta. Klassikkopöytä ja -tuolit upeissa väreissä, sävyihin sointuvaa taidetta seinällä, kaunis puulattia, upea valaisin. Kokonaisuus kaikin puolin kohdallaan. Mitään ei puutu?Paitsi kun näkee seuraavan kuvan. Alle on lisätty matto (okei, myös lattiavalaisin on tullut kellon tilalle ja pöytä taitaa olla hieman pidempi, mutta muuten sama). Ja kokonaisuus on vain jotenkin niin paljon yhtenäisempi, kotoisampi, selkeämpi.


Kauneus on tietysti katsojan silmässä, niin tässäkin tapauksessa. Ehkä matot hieman jakavat sisustajia - on niitä jotka välttelevät mattoja ja nauttivat tyhjistä lattioista. Ja sitten meitä mattofaneja.

Matto kokoaa minun mielestäni tässäkin tapauksessa ruokailutilan kauniisti yhteen ja tuntuu myös mukavalta jalkojen alla. Odotan, että pikku-T kasvaa ja voin taas levittää maton pöytäryhmän alle omassakin kodissa. Ehkä sen voisi tässä kolmen vuoden tullessa täyteen pikku hiljaa tehdä...

Mitäs mieltä, matolla vai ilman?

Translation: Two beautiful dining area pictures from Finnish Artek. Both are classy and stylish, but really like the one with the beautiful white carpet. What about you?

kuvat: Artek / Finnish Design Shop

8 kommenttia:

 1. Olen ehdottomasti mattofani! Olen vain saanut tarpeekseni huonolaatuisista matoista, sen takia meillä on tällä hetkellä kotona vain muutama matto. Säästän niihin hyvälaatuisiin, joita voi sitten hankkia pikkuhiljaa. Seuraavaksi haaveena on Woodnotesin Beach -matto makuuhuoneeseen. Ruokapöydän alla matto olisi kyllä ihana, mutta meillä se taitaa olla vielä hyyyyyvin kaukainen haave! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woodnotesin matto olisi mullakin haavelistalla. Haluaisin tosi simppelin maton ja olen todennut, että puuvilla on enemmän mun juttu kuin villa! Meillä on useita tosi hyvälaatuisia mattoja puuvillasta, ei mitenkään superkalliita tosin, mutta laadukkaita. Olkkarin uusin matto on sen sijaan osoittautunut valitettavasti vähän heikkolaatuiseksi, ihan siisti se on silti vielä, mutta ei niin siisti kuin pitäisi (ostettiin se vasta viime toukokuussa).

   Just tänään kaatui maitolasi lattialle ja mietin, että eipä olisi matolle käynyt hyvin... Eli saa tuo ruokailutilan matto meilläkin vielä odottaa.

   Poista
 2. Matto on parempi. Meillä ei ole voinut pitää mattoa keittiössä, kun lapset oli pieniä. No kun lapset kasvoivat, niin tulikin eka lapsenlapsi ja nyt lattialle tippuu taas ruokaa. Pappelinan muovimattoa olen suunnitellut, että hankin pöydän alle. Hinta vain on suolainen:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pappelinat on huippuja ja ihanteellisia ruokapöydän alle, mutta meilläkin täytyisi olla 170x240-koko ja se on kyllä järkyttävän kallis! Voisi silti olla hintansa väärti...

   Poista
 3. Maton kanssa, ehdottomasti :) Kuten sanoit, tuo lämpöä tilaan ja kokoaa ruokailuryhmän yhteen.

  VastaaPoista
 4. Matto! Itsekin olen katsellut meidän keittiötä ja jopa ääneen pohtinut, että mahtaisikohan matto koota ruokailryhmän enemmän yhtenäisemmäksi. Vielä en ole saanut aikaiseksi mattoa hankkia, mutta hankintalistalle se viimeistään nyt kyllä pääsee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä matto. Niin mäkin tekisin, ellei meillä olisi aika usein maidot lattialla...

   Poista

Ilahdun kommentistasi!