keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Olohuoneen ongelmakohta - apua kaivataan

Nyt ei seuraa mitään viimeisen päälle upeita sisustuskuvia vaan melkeinpä päinvastoin. Olohuoneessamme on nimittäin ongelma. Se on tämä näkymä - päätyseinä eteisestä katsottuna näyttää liian tyhjältä ja tylyltä. Erityisesti tuo oikealla puolella näkyvä korkeamman ikkunan alaosa on aiheuttanut päänvaivaa. Muutostamme lähtien olen miettinyt, mikä sinne sopisi.


Paikka on aika keskeinen, koska se näkyy eteiseen, portaikkoon, keittiöön ja ruokailutilaan. Siis joka paikkaan. Tyhjää kohtaa tuleekin tuijoteltua päivittäin. Artekin ritiläpenkki hengaili siinä monta kuukautta, mutta eihän se päässyt ollenkaan oikeuksiinsa tuolla paikalla, mittasuhteiltaan liian pienikin. Minusta puun sävyt kuitenkin sopivat tilaan hyvin.


Pitäisikö siihen laittaa tuoli? Vai kenties joku senkki? Seinäkiinnitteiset hyllymodulit? Ilmava sivupöytä? Mitä ihmettä? Onko tuo nurkassa oleva valaisinkin ihan vääränlainen? Ikkuna on hieman alle 70 cm korkeudella ja suurin osa tehdasvalmisteisista tasoista ja senkeistä on joko liian korkeita tai liian matalia.


Sohvan takaosakin on aika tylyn näköinen, joku kiva kapoinen taso voisi kenties sinnekin sopia.


Mietin jo, että olisikohan tässä nyt se paikka käyttää ihan oikeaa sisustussuunnittelijaa apuna. Voisi saada uusia näkökulmia. Tiedän, että blogiani lukevat monet taitavat sisustajat, joten kysynkin, mitä te tekisitte? Omassa päässäni on muutamia ajatuksia, joita olen pyöritellyt, mutta niistä ehkä jossain myöhemmässä postauksessa. 

terveisin nimimerkki vinkeistä kiitollinen ;)

Translation: This is such a challenging spot in our living room, any ideas are warmly welcome.

27 kommenttia:

 1. Varmasti omaan silmääsi se ottaa pahiten, koska minusta se ei näytä yhtään tyhjältä :) Ja myös se artekin penkki sopi mielestäni hyvin tuohon kohtaan. Toki se jää ehkä vähän piiloon siellä. Mutta itse ehkä laittaisin jonkun yhtenäisen leveän kalusteen. Juurikin joku sivupöytä tai senkki tai penkki. Tai entäs jokin tarjoiluvaunu ja pieni tuoli, vai tuleeko jo liian ahdasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lauramaria, kiva kuulla, ettei sun silmään näytä pahasti tyhjältä. Tarjoiluvaunu+tuoli-komboa olen joskus miettinyt myöskin!

   Poista
 2. Ylintä kuvaa katsoessa, mulle tulee mieleen, että kohtaan voisi laittaa jonkun tumman tason (pariksi tummalla seinälle ja tray-pöydälle). Leveä vaakapinta rauhoittaisi tilaa ja tasapainottaisi tosiaan tuon toisen puolen kanssa. Asiaa voisi kokeilla kantamalla esimerkiksi kirjapinoja (mies tykkää varmaan hulluna) ikkunan alle. Ja eihän paikka välttämättä tarvitse uutta kalustetta. Ritiläpenkki ja tummat kirjapinot voisivat toimia jatkuvassakin käytössä ;) Siis kirjoilla ritiläpenkkiin saisi lisää massaa, sitä se tila kaipaa. Pinoja täytyisi olla ainakin yksi penkin alla ja pari penkin vieressä, että siitä saa tarpeeksi kookkaan. Liian kevyt kaluste ei ota tilaa haltuun eikä ole tasapainossa sitten tuon toisen puolen kanssa. Mä olen parempi puhumaan (käytän käsiä koko ajan) kuin kirjoittamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Olen nyt jotenkin tykästynyt ritiläpenkkiin eteisessä, siellä se on niin käytännöllinen ja pääsee jotenkin paremmin oikeuksiinsa, eli siis käyttöön. Mutta joku samantyyppinen, korkeampi mutta ilmava taso tuonne tosiaan voisi sopia. Ajattelin, että sellaisen voisi teettääkin... Saisi oikean korkuisen!

   Poista
  2. Teettäminen kuulostaa oikein hyvältä idealta! Mallaile jollain olemassa olevalla massaa siihen. Minkä levyinen, korkuinen jne. näyttäisi parhaalta :)

   Poista
 3. Miten olisi pidempi ritiläpenkki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäkin olen miettinyt! Mutta en tiedä, olisiko liian matala kuitenkin...? Siinä on kyllä niin kaunis muotoilu, että houkuttaisi vähän.

   Poista
 4. Musta pidempi ritiläpenkki..?

  VastaaPoista
 5. En tiedä pidätkö vain mustavalkoisesta sillä en ole seurannut blogiasi aiemmin, mutta jospa kokeilisit silti vain maalata seinään suorakaiteen..? Ikkunan alunen pianoseinästä lasioven reunaan asti.. Sitten siihen kävisi joku kevyempikin pieni kaluste, vaalea. Kokeile tumman pariksi rohkeaa, esim. Sadolin C4.30.49 Reef (kurkkaa sadolin.se TOP 7 Graphic -värit). Viimeisen trendihän tosin taitaa olla se että hyllykin on seinän väriä... :)
  Värikästä kevättä,
  terkuin tytsy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitos kommentista. Tuo suorakaiteen maalaaminen on todellakin jotain sellaista, jota en olisi ikinä tullut ajatelleeksi. Voisi kyllä olla oikeasti hyvännäköinen! Tätä ideaa pitää ehdottomasti ehdottaa miehellekin.

   Poista
 6. Minä tykkäisin verhoista. Yläosaa sopisi kauniisti aika sileä kappa jotain graafista kangasta. Olisiko Vallilan seeprat liikaa? Marimekolla on kauniita kankaita ja Artekin Siena kangas sopisi tyyliinne. Toinen idea olisi alkaa kerätä mustiin peruskehyksiin kuvia ja sommitella niistä "palapeliä" yläosaan. Kodin Kuvalehdessä oli pari numeroa sitten ihana kuvakollaasi perheen elämästä isolla vaalealla seinällä. Tykkäisin sellaisesta, mutta meillä ei ole tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos äiti, kyllä verhot voisivat toimia. Niissähän hyvää on se, että voi vaihtaa - välillä graafisempaa ja välillä vaikka valkoista. Artekin Siena-kangas on kyllä hieno! Ajattelitko noita kuvia siis tuonne ikkunoiden yläpuolelle...? Sekin olisi aika jännä vaihtoehto. Myös portaikossa on meillä tilaa, siinähän usein näkee noita kuvakollaaseja. Saisi aika ihanan mustavalkoisista kuvista.

   Poista
 7. Ikkunalauta, siihen paljon vihreitä huonekasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunalauta ei ehkä kuitenkaan ole ihan mun juttu ;) Kiitos kuitenkin ideasta! Ei se varmasti huonolta näyttäisi.

   Poista
 8. Verhot. Jotain hallitsevampaa graafista tai vaikka hillitymmät pellavaverhot. Ja joku kaunis verhotanko verhoille. Tuohon sopisi kappa tai pitkätkin verhot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista mii, olen kanssasi samoilla linjoilla.

   Poista
 9. Ikkunan alle sopisi vaikka Artekin tarjoiluvaunu tai sitten teetetty taso, joka on tarpeeksi iso ja selkeä. Tai miten olisi nyt muodikas kukkapöytä ja muutama viherkasvi? :) Verhoratkaisu vain tuossa ikkunassa voisi näyttää epätasapainoiselta mutta koko seinän mittainen verhotanko verhoineen toisi tietysti tilaan pehmeyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Koko seinän mittaista verhotankoa en osaisi ajatella, mutta Artekin tarjoiluvaunu olisi kyllä upea.

   Poista
 10. Hei! Yllä tullut jo niin paljon hyviä kommentteja, varsinkin virherkasvi-idea oli loistava, ettei minulla ole sellaisia enää antaa. Itse jäin vain ihastelemaan pianon vieressä olevaa jalkavalaisinta. Voisitko kertoa, misitä olet sen hankkinut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisimen jalka on Ikeasta ja varjostin Pentikiltä. Kiitos kommentistasi!

   Poista
 11. Entä jokin pitkä ja kapea, vaalea taso sohvan taakse (jos löytyy niin vaikka sohvan levyinen) ja ikkunan eteen jalkalampun viereen nojatuoli lukunurkkausta luomaan? Nojatuolin viereen voisi halutessaan laittaa vaikka Artekin jakkaran sohvapöydäksi. Vai meneekö liian ahtaaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa vähän kaavaillut itsekin! Jos teettäisi tarpeeksi kapean tason sohvan taakse, niin voisi saada sopivan eikä tukkisi tilaa liikaa. Nojatuolia ollaan soviteltu, mutta menee hieman ahtaaksi, pitäisi löytää juuri oikean mallinen tuoli. Hay Hee on yksi, jota olen miettinyt.

   Poista
 12. Printtitauluja nojaamaan ikkunan alle, jos ne on sinun juttu, siis ne printit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa kyllä, haluaisin löytää meille kivoja printtitauluja.

   Poista
 13. Nyt vasta huomasin tän postauksen. Mutta mun mielestä paras on noin, ei kannata väkisin yrittää laittaa mitään. Tyhjät kohdat ei ole pahoja jos muualla on tunnelma kohdillaan. Mutta paras idis on tuo ylempi kommentti tauluista jotka rennosti nojailisivat lattialla. Ja jokuu kiva viherkasvikin voisi olla freesi. Itse vaihtaisin myös tuon "viuhkan" pois seinältä ja tilalle taulun tai ei mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista Anne. Kiva kuulla, että tyhjäkin kohta on ihan jees. Tuosta "viuhkasta" tai lehtikoristeesta kyllä itse tykkään, mutta samalla paikalla voisi olla taulukin. Harmillisen vähän olen bongannut kivoja printtejä 50x70-koossa... Se olisi nimittäin juuri oikea koko tähän kohtaan.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!