maanantai 2. helmikuuta 2015

Pikkupojan siistimpi asu

Pienillä (ja isommillakin) pojilla taitaa olla taipumus viihtyä rönttövaatteissa. Kulahtaneet housut ja joku väljä, mukava pusero, mielellään autoprintillä. Ei siinä mitään, itsekin olen sitä mieltä, että mukavuus on arkipukeutumisessa tärkeintä. Mielestäni on tärkeää antaa lapsen osallistua itseään koskeviin päätöksiin ja siksi olen antanut pojan valita autoprinttejä ja muuta sen sellaista päälleen. On aika liikuttavaakin, miten innostunut lapsi voi olla piipaa-auto-yökkäristä ja usein pukeminen sujuu ilman kiukkua, jos vaatteet ovat mieleiset.

Meillä on kuitenkin ollut tänä talvena tällainen yksi tällainen vähän siistimpi asukokonaisuus, jota on käytetty kyläily- ja kaupunkireissuilla. Se koostuu POMPdeLUXin housuista ja raitaneuleesta, H&M:n parkatakista ja Mayoralin kengistä. Tässäkin asussa on jotain pikku-T:n mielestä tosi makeeta, arvaako joku mitä?


Nuo housut ovat vuorelliset ja siksi aika käytännölliset. Etenkin, jos alle laittaa vielä pitkät kalsarit, niin ovat kyllä lämpimät! Eli sopivat hyvin sellaiseen ulkoiluunkin, jossa ei niin peuhata lumessa tai loskassa (kröhöm, onko sellaista ulkoilua...?). Hankin yhdet toppahousutkin tuon parkatakin seuraksi, mutta ne ovat jääneet todella vähälle käytölle.

Lastenvaatekirppareilla netissä tunnutaan käyttävän näistä siistimmistä takeista "kauppatakki"-nimitystä. Se ei kuitenkaan ihan sovi meille, koska me käydään yleensä kävellen kaupassa ja itsekin pukeudun tuulipukuun. Lapsella on siis ihan normaalit ulkoiluvaatteet (käytännössä meidän tämän talven ainokainen Molo Kidsin haalari ja Kuoma-kengät) päällään.


Se pikku-T:n mielestä upea juttu on tietysti tuo Marimekon autoheijastin! Arvasitko?

Puuvillainen raitaneule on ollut ahkerassa arkikäytössä ihan päiväkodissakin. Nuo PdL:n vaatteet ovat kyllä vakuuttaneet laadullaan, aivan erinomaisia.


Tällä yhdellä siistimmällä asukokonaisuudella on pärjätty koko talvi ja vielähän tässä on pitkät pätkät kylmiä kelejä jäljellä. Takki on itse asiassa niin reilua kokoa, että se menee ensi vuonnakin. Luulen, että tulen myös ensi talveksi hankkimaan jotkut tuollaiset siistimmät ulkokäyttöön soveltuvat housut sekä tyylikkäät nahkakengät. Minä ja mieheni suosimme omassa pukeutumisessamme tällaisia maanläheisiä sävyjä ja on ihan hauskaa pukeutua koko perhe vähän sävy sävyyn kun asioille lähdetään.

Millaisia pukeutujia teidän lapset ovat?
 Löytyykö kaapista erikseen ns. parempia vaatteita ja ennen kaikkea, pääsevätkö ne käyttöönkin asti?

Translation: My son's smart casual outfit. It looks cute and feels comfortable, just like (little) men like it.

8 kommenttia:

 1. Ihana asu! Herra kuus vee kulkee myös samantyyppisessä kokonaisuudessa. Meillä on myös parit siistimmältä housut ja sitten kengät ja takki ns. Parempiin menoihin = kaupunkireissyt ja synttärit. Arkena mennään sitten kollarilinjalla. Ja mukavuus ennen kaikkea. Tosin lapsillekin on tarjolla kauniita + mukavia vaatteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsille on tosiaan paljon mukavia ja hyvännäköisiä vaatteita, joskus toivoisi, että aikuistenkin vaatteissa olisi yhtä paljon tällaisia kombinaatioita. :)

   Poista
 2. No autoheijastin on The juttu, tietty! :) Kiva asu.

  Meillä tyttöset menee myös myös päasiassa college, leggari, velourhousu, puuvillapaita-linjalla arkena, mut kyllä sit jonnekin lähtiessä koitetaan laittaa jokin nätimpi pusero/housut ja joskus myös mekko kuuluu garderoobiin. Isompi tyttö (6v.) valkkaa jo toki itsekin ja välillä äidillä on nielemistä tyttösen väriyhdistelmistä, vaikka aika hyvin on oppinut itsekin katsomaan yhdistelmiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden väriyhdistelmien kanssa on varmasti hyvä antaa kokeilla pienenä villejäkin asioita, ainakin itse olen niin saanut tehdä ja silti musta tuli tällainen täti "beige"...

   Poista
 3. Päällysvaatteissa kovimmassa käytössä ovat toki kestävät topat ja haalarit, jotka pyrin kyllä nekin ostamaan silmää miellyttäviksi. Että sopivat niin ulkoiluun kun kaupungille. Olen kuitenkin myös aina hakkinut kesäksi ja talveksi niin sanotut siistit takit, jotka laitetaan pääasiassa autolla liikkuessa ja kylään. Tyttö usein haluaa itse laittaa kivemman takin ja kengät esim. muskariin lähdettäessa, mikä on kyllä aika söpöä :) Vinkkinä, että Mangosta saa aika kivoja tällaisia ns. siistimpiä takkeja, itse aina bongaan sieltä alen aikaan tulevat takit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet tytöt kyllä keskimäärin tuntuvat haluavan itsekin useammin pukeutua siisteihin vaatteisiin, se on niin suloista. Kiitos vinkistä Mangon suhteen, pitää tsekata!

   Poista
 4. Tosi suloisen näköinen asu! Minä kans mietin, että ensi talveksi ehkä jo hommattava joku tuommoinen housut + takki yhdistelmä. Tämä talvi mennyt ihan reilusti vaan haalarilla kokonaan. Myös tuijotan aina suu auki lasten vaatteiden hintoja. En nyt ihan oikeasti vaan voi maksaa jotain 50 euroa takista.. onneksi käytettynä onnistuu aina välillä tekemään löytöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housut ja takki -yhdistelmä on ihan kätsy jo tällaisella 2-vuotiaalla. Ihan vielä 1-veenä sitä ei kyllä kaipaa. Todennäköisesti kun lapsi kasvaa, niin näille "kaupunkivaatteille" tulee enemmän käyttöä. Mä olen panostanut rahallisesti enemmän päivittäisessä käytössä oleviin teknisiin ulkoilukamppeisiin (tosin nekin kirpparilta usein) ja pihistellyt sitten hienommissa vaatteissa.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!