perjantai 13. helmikuuta 2015

Upeasti sisustetut ravintolat

Onpas viikko vierähtänyt vauhdilla, taas on perjantai! Siitä on jo viikko kun kävimme miehen kanssa kahdestaan syömässä Masu Asian Bistrossa Tampereella. Ihaillen huokailin koko ruokailun ajan - katso mikä valaisin, ihan mieletön tuoli, upea hyllykkö... Niin että mies jo kommentoi, että voisi olla mukava jutella jostain muustakin kuin ravintolan sisustuksesta. ;) Ja noh, kyllähän me juteltiinkin.

Mutta siis katsokaa nyt!


Täydessä ravintolassa en kehdannut kännykälläni räpsiä (tuskin kuvat olisivat kovin hyvin onnistuneetkaan), mutta ilokseni löysin jälkikäteen nämä kuvat suunnittelutoimisto Visionary Designin sivuilta. 

Pidän kyllä juuri tällaisista ravintolasisustuksista. Kotiin tyyli olisi liian tumma ja raskas, mutta elementtejä sieltä voi kyllä poimia. Valaisimia on käytetty taidokkaasti ja sisustuksessa yhdistetty aasialaista tunnelmaa skandinaaviseen designiin (mm. Hayn tuoleihin).


Minulle tuli Masussa mieleen eräs aikaisempi ravintolasisustus, nimittäin hyvin samaa tunnelmaa oli Jyväskylässä Stefan's Steakhousessa. Ja kyllä vain, sama suunnittelutoimistohan se tämänkin sisustuksen takana! Tunnelma on Stefun raflassa yhtä viihtyisä, mutta aasialaisten mausteiden sijaan tunnelma on luotu aika amerikkalaishenkisin elementein. Tom Dixonin valaisimet ovat tietysti niin täydelliset.
Kyllä upea sisustus on todella iso osa ravintolaelämystä. Myönnän, että valitsen ravintolat usein miljöön perusteella ja tykkään tällaisista aika rennon tunnelmallisista paikoista, joissa on ripaus luksusta.

Niin ja molemmissa oli kyllä oikein ihana ruokakin, erityisesti suosittelen Masua! Aivan mielettömiä aasialaisia ruokalajeja yhdistettynä länsimaalaisempiin makuihin. Annokset ovat reiluja ja mielestäni esimerkiksi meidän viiden ruokalajin illallinen (n. 50 euroa) oli erinomainen hinta-laatusuhteeltaan.

Tuleeko teille mieleen erityisen kauniisti sisustettuja ravintoloita?

2 kommenttia:

 1. Onpa tyylikäs eli ymmärrän sua :) Ympäristö on osa ruokanautintoa.

  Paitsi intialaisissa ravintoloissa, joissa olen todennut, että mitä kornimpi sisustus muovikukkineen, sitä parempi ruoka =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on NIIN totta. Ja viimeksi juuri koin sisustuselämyksiä ihan parhaassa intialaisessa Nanda Devissä kun totesin, etten olisi ikinä hoksannut, miten monta taulua on mahdollista ripustaa yhteen tilaan (niitä oli myös katossa). ;)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!