sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Lounasvieraita

Meillä on käynyt viime aikoina paljon vieraita, niin kahvittelemassa kuin syömässäkin. Tykkään tosi paljon laittaa ruokaa isommalle porukalle. Varmaan tämä juontaa juurensa jotenkin omasta lapsuudesta, meillä kun aina syötiin isolla kokoonpanolla. Kaikki lapsuudenystävät varmasti muistavat, että meillä ei pystynyt kieltäytymään ruokailusta, kaverit saivat harvemmin lähteä tyhjin vatsoin kotiin.


Eilisiltä kahvitteluvierailta sain ihanat tulppaanit. En osaa ollenkaan sisustaa pinkillä värillä (en myöskään pukeutua siihen), mutta älyttömän hyvinhän tuo sävy näköjään sopii meidän kotiin! Ehkä joskus pitää repäistä ja hankkia jotain muutakin pinkkiä kuin kukkia. Voisi tehdä hyvää ajatella vähän laatikon ulkopuolelta. En olisi itse tarttunut kaupassa edes tämän väriseen kukkakimppuun, niin urautunut sitä näköjään on tiettyihin sävyihin.

Värikäs pannunalunenkin on aivan ihana, eikö? Ja sekin on lahjaksi saatu (kiitos vain äiti)! Olisin varmasti itse ohittanut sen, valinnut ehkä jotain harmaa-valkoista. Huh, onneksi on lähipiiriläisiä, jotka muistuttavat, että värejäkin saa käyttää!

Siskoni reissasi muuten juuri pari viikkoa Kuubassa ja sai siellä tilaisuuden vierailla paikallisten kodeissa. Kuulemma niiden väripläjäysten jälkeen tuntui aika ankealta palata Suomeen, valkoisten ja harmaiden seinien luvattuun maahan.


Eriparituolit viihtyvät ruokapöydän ympärillä edelleen. Odotan kuumeisesti loppujen Visu-tuolien saapumista! Ja olen päivä päivältä tyytyväisempi tuolivalintaani. Pitäisikin laittaa nuo vanhat valkoiset piakkoin myyntiin. Halvalla lähtee, jos joku tietää mahdollisia kiinnostuneita siistien ja hyväkuntoisten tuolien uusiksi omistajiksi.


Meidän eteisestä on puuttunut laskutila, on kurjaa kun vieraat joutuvat jättämään laukkunsa lattialle. Nyt laitoin Artekin ritiläpenkin heti sisääntulon tuntumaan ja se on kyllä tosi käytännöllinen tuossa, tarpeeksi tukeva kenkien laittoa varten tai vaikkapa kauppakasseille. Taitaa jäädäkin eteiseen! Hiukan ahdashan tuo väli nyt on, jossain vaiheessa voisi hankkia kapeammankin penkin, jos sopiva tulee vastaan. Ajattelin myös, että penkin yläpuolelle sopisi hyvin jokin kaunis naulakko. Olenko tosi tylsä, jos hankin pari Muuton Dots-ripustinta siihen?


Ritiläpenkin säleiköt sopivat aika hauskasti yhteen Pappelinan maton kanssa, tykkään tällaisista symmetrisistä rytmeistä sisustuksessa.


Olen ihan koukussa basilikaan, jonka seurana pitää aina olla hiukan valkosipulia, ja tietysti oliiviöljyä. Tämä kolmikko toimii pastakastikkeena ihan sellaisenaankin, itse asiassa tykkään eniten tosi yksinkertaisista pastoista.


Huh, nyt on maha todella täynnä! Pari tuntia aikaa sulatella ennen jumppaa. Ajattelin vetää tänään selkäpainotteisen treenin yhdistelmällä Kahvakuula 30 min. + Vatsa-selkä 30 min. Sunnuntai on erinomainen treenipäivä.


Ja hei, eihän kukaan itseään kunnioittava sisustusbloggaaja voi olla julkaisematta sataa tulppaanikuvaa tammi-helmikuussa? ;)

Translation: I love the fresh tulips and my new dining chairs. On sundays it's pure luxury to cook for friends. The more the merrier.

11 kommenttia:

 1. Mäkin ihailen Visuja! Kerkeäisitkö tuolipaketteja odotellessa vastaamaan hauskaan haasteeseen sisustushommeleiden työnjaosta perheessä? Haaste löytyy blogistani.

  VastaaPoista
 2. Aika ahtaan näköinen eteine tuon penkin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan se vähän ahdas, mutta livenä kuitenkin mielestäni ihan toimii, ei tuki liikaa.

   Poista
 3. Ja sitten teille tulee sellasia päivällisvieraita jotka levittäytyvät pitkin eteistä ilman että tajuavat hienoa penkkiä.. ;)
  Ja enkä siinä touhussa huomannut testasta edes uusia tuolejanne.. :(
  Mutta kiitos vielä <3
  -Mari-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh ihana Mari, kyllä niitä tavaroita saa levittää ihan mihin haluaa! Lähinnä se on mun oma ongelma kai, että minne tungen laukun ja postit ym kun tullaan kotiin. Kiitos kovin kun kävitte!!

   Poista
 4. Oi muistan kyllä varsin hyvin, että teiltä ei lähdetty vatsa tyhjänä kotiin. Ja kummallista miten silloin niin nirsolle tytölle maistui teillä kaikki sellaisetkin ruoat, jotka ei kotona menneet millään alas. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, mutta olikohan osasyynä se, ettei ei ole nälkä -vastausta juurikaan hyväksytty...? Eikä muuten hyväksytä vieläkään.

   Poista
  2. Onko sellainen mahdollista - siis ettei ole nälkä ;)? t. Maiju

   Poista
 5. Hyvä idea tuon välikön hyödyntäminen eteisessä! Siihen voisi hyvinkin laittaa muutamat naulakotkin, johon voi jättää laukun vaikka roikkumaan, jos välikkö tuntuu liian ahtaalta penkin kanssa. Pienissä neliöissä asuvana on tottunut hyödyntämään jokaisen välin. Mun eteinen on kokonaisuudessaan ehkä tuon teidän välikön kokoinen ja olenkin raivannut pois kaiken ylimääräisen yhtä naulakkoa lukuunottamatta. Mutta ihana kun teillä on tilaa! Yksi vaihtoehto voisi olla laittaa ihan joku tuoli siihen eteiseen kaapistojen eteen. Mahtuisi varmasti, vaikka olisikin "tiellä". Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just siihen mä niitä ripustimia ajattelinkin! Sopivasti myös jäävät välikköön piiloon, niin ettei esim. olohuoneessa oleskelijalle näy mahdolliset siinä roikkuvat kamat. Tuolia tuossa peilikaapiston edessä olen kokeillut, mutta siihen sopii korkeintaan joku jakkara (joka on taas helposti vähän turhan pieni laskutilaksi), tuoli näyttää jotenkin omituiselta. Harmi sinänsä, koska tuolifanina keksisin kyllä heti monta ihanaa tuolimallia, jotka siihen haluaisin.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!