maanantai 3. elokuuta 2015

Kesän parhaat vaatekaapin täydennykset

Teen yleensä sesonkien vaihtuessa jonkinlaisen inventaarion vaatekaappiini ja listailen juttuja, joita tarvitsen. Täksi kesäksi en kuitenkaan jostain syystä tehnyt minkäänlaista listaa, vaan olen ostanut muutamia uusia juttuja sitä mukaa kun kivoja on tullut vastaan. Huomaan, että listasta olisi ehkä ollut hyötyä, sillä muutamia sellaisia ostoksia olen tehnyt, joita en ole käyttänyt kertaakaan. Hups... Syytän kyllä tätä surkeaa kesäsäätäkin!  Pari ihan kivaa hellemekkoa olen löytänyt pikkurahalla alesta ja bikinejä hamstasin jo keväällä monta ihanaa paria, mutta käyttämättähän ne ovat jääneet.

Nyt kuitenkin esittelyssä muutama onnistunut hankinta, joista uskon olevan iloa pitkään.


Parhaaksi kenkäostokseksi on tänä kesänä noussut Vagabondin valkoinen tennaripari. Niinpä niin, tällaisia umpinaisia, melko lämpimiäkin kenkiä harvemmin tosiaan kesällä edes tarvitsee, mutta nyt nämä ovat olleet mukana menossa jos toisessakin. Nämä (mieheni mielestä sairaanhoitajien kengät) sopivat tosi hyvin kapeiden housujen sekä yllättäen myös monien hameiden seuraksi.

Tukholmassa tämän tyylisiä näyttivät olevan syksyn uutuushyllyt ja näyteikkunat pullollaan, tummemmissa väreissä ja vielä reilusti paksummalla pohjalla ysärihenkeen. Mielestäni niin coolit ja ylivoimainen mukavuus tietysti kruunaa kenkien ihanuuden. Epämukavia popoja en enää suostu käyttämään.

Siniset Geoxin kenkulit (jotka näkyvät hääasupostauksessa täällä) ostin Budapestistä puoleen hintaan ja olen aika rakastunut niihin. Farkkujen / farkkuhameen kanssa tosi ihanat. Nämä ovat kyllä jääneet aika vähälle käytölle, koska lähes joka päivä on ollut niin sateista, eikä mokkanahka tykkää kosteudesta. Eikös muuten ole jotain ysäriviboja näissäkin...? Muistelen, että meidän äidillä oli joskus tämän tyyliset.


Zaran jakku on myöskin Budapestistä ja normaalihintainen ostos (näkyy myöskin samaisessa hääpostauksessa). Tätä katselin jo joskus keväällä Helsingissä, mutta kokoja ei ollut. Olinkin aika iloinen kun Budapestissä kokoja löytyi vielä mukavasti. Jakku on aika lämmin ja siksi päässyt nyt kylmillä kesäsäillä suht paljon käyttöön. Uskoisin, että tästä tulee olemaan vielä iloa syksyn ja talven toimistopäivinä.


Ehkä koko kesän paras ostos on ollut Marks & Spencerin aurinkolasit. Todella hyvät! Mietin ensin, onko tuo hieman vaaleanpunaiseen taittava sävy hankala, mutta olen tykännyt siitä todella paljon. Aurinkolaseissa edullinen, noin 20 euron hintakin on ihan mukava, ei tarvitse varoa niin paljon kuin kalliita laseja. Näiden lasien myötä uskallan väittää, että edullisemmat voivat olla yhtä hyvät, elleivät jopa paremmatkin, kuin arvokkaammat merkkilasit. Ainakin omat RayBanini ovat näihin verrattuna lähinnä hyvännäköiset, eivätkä suojaa niin hyvin silmiä auringolta.

Nyt ajatukset alkavatkin olla jo tulevassa syksyssä, vaikka tällä viikolla vielä lomailen ja onkin luvattu ihanan aurinkoista säätä. Ajattelin vähän listailla tänne blogiinkin, mitä vaatekaappini kaipaa syystäydennykseksi. Ihan siksikin, että pysyisin itse ruodussa. Syksyisin kun aina meinaa shoppailu lähteä vähän lapasesta kaikkien uusien ihanuuksien kanssa.

11 kommenttia:

  1. Tuo on niin totta, mitä kirjoitit viimeiseen lauseeseen. Voin täysin allekirjoittaa. :D
    Kauniita ja käytännöllisiä täydennyksiä. Itselleni on todella vaikea löytää mukavantuntuisia kenkiä, joten niitä tekisi mieli aina ostaa sitten useampi kappale, kun tulee vastaan.

    Kivaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia. Mä olen aika hyvä löytämään kenkiä, myös niitä mukavia. Kengät ja laukut on mun erikoisalaa... ;)

      Poista
  2. Voi ei, mulle 20 euroa aurinkolaseista olisi jo paljon :)
    Mutta noi "hoitsukengät" on kyllä aivan ihanat!! Ja kaikki muut tosi hyvin sun tyyliin sopivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kokemusta muutamista alle 20 euron laseista ja ovat hajonneet turhan nopeasti. Ja sitten on kokemusta myös noin 100 euron laseista, jotka ovat olleet ihan jees ja kestäneet paremmin. Mutta nyt nämä M&S:t on kyllä olleet odotuksia paremmat.

      Hoitsukengät on kyllä kivat. :)

      Poista
  3. Tennarit on kivat ja aikas södet nuo siniset. :)

    Onkohan noissa M&S:n laseissa millaiset linssit, suojaavatko oikeasti silmiä muuta kuin häikäisyltä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulpu. Mä yritin googlettaa tuota suojaa, kun siis UV-suoja näissä on kyllä, mutta olen heittänyt laput roskiin, enkä nyt osaa tarkemmin sanoa, millainen UV-suoja se oli...

      Poista
  4. Ihania kenkiä ja jakku! Kunpa jalkani olisivat edes sentin pidemmät niin kenkiä alkaisi löytyä himpun verran paremmin...
    Minun olisi hommattava myös jonkinlainen jakku töihin, mutta en osaa käyttää niitä kun pelkään näyttäväni tätimäiseltä. Joku tuollainen vähän rennomman mallinen toimisi varmaan minullakin paremmin kuin se "perusjakku".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mullahan on siis myös todella lyhyet jalat ja silti sujuvasti käytän matalia kenkiä. Rohkeasti siis vain! :) Mä en aiemmin ollut ollenkaan jakkuihmisiä, enkä vieläkään viihdy sellaisessa perinteisessä mallissa. Mutta suosittelen tsekkaamaan kauluksettomat mallit, joissa on vajaamittaiset hihat (tai mahdollisuus kääräistä hihoja vajaamittaisiksi). Niistä on kiva aloittaa ja olen todennut ne yllättävän kivoiksi käytössä, jäänyt jopa koukkuun ja neuletakki tulee valittua töihin hieman aiempaa harvemmin.

      Poista
    2. Tajusin muuten varmaan sun kommentin väärin - siis kaipaat varmastikin enemmän pituutta jalkateriin eikä jalkoihin? :)

      Poista
    3. Vitsi mä yritin vastata sinulle moneen kertaan puhelimella, mutta se ei vaan onnistu. En saa viestiä lähtemään, se vain katoaa. Joo, jalkateriin kaipaan pituutta kun 34-kokoisia kenkiä on aika vähän aikuisten puolella tarjolla :D
      Matalissa kuljen muuten minäkin lähes aina. En osaa käyttää korkokenkiä, olen täysin tennari- / lättäkenkäihminen.

      Poista
    4. Voi ei, moni on sanonut samaa, että puhelimella kommentointi tökkii. Niin tylsää, koska puhelimellahan kaikki nykyään bloginsa lukee! :( :( Jää monta kivaa kommenttia saamatta.

      Mutta siis joo, uskon, että 34-koon kenkiä on todella vaikea löytää!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!