lauantai 10. lokakuuta 2015

Sitten seuraavassa kodissa...

Sanokaa vaan hulluksi, mutta olen jo vähän välillä haaveillut asioista, jotka haluaisin meidän seuraavaan kotiin. Mitenkään tosissani en tässä ole, emmekä todellakaan ole muuttamassa mihinkään, onhan nykyinen kotimme kaikin puolin toimiva, sopiva ja upouusi, mutta hei, haaveilu on ihanaa!

Meidän nykyisessä kodissa on monia arkea helpottavia juttuja, jotka olivat tärkeitä kriteereitä uutta kotia etsiessä. Esimerkkeinä voisin mainita:

- laattalattia eteisessä ja keittiössä: ihanaa kun ei tarvitse varoa parkettia näillä kovan kulutuksen alueilla 

- erillinen kodinhoitohuone alakerrassa heti eteisen välittömässä läheisyydessä: ei pyykkejä kylppärissä, helppo huuhdella kuravaatteet kuraritilän päällä

- reilusti säilytystilaa, ainakin vanhaan kotiimme verrattuna

- tarpeeksi iso yhtenäinen olohuone-ruokailutila: tilaa isolle sohvalle, tarvittaessa vaikka 15 hengen ruokailulle sekä tietysti pianolle ja muille tärkeille huonekaluille (okei, vanhan kaapin haaveestani jouduin toistaiseksi luopumaan, mutta ehkä sille vielä joskus tila löytyy)

- helppohoitoinen komposiittiterassi

- integroitu astianpesukone ja tasoon upotettu liesi - nämä ovat tietysti nykypäivänä itsestäänselvyyksiä, mutta edelliseen kotiimme verrattuna kivoja parannuksia keittiöön

Näistä mistään en luopuisi, mutta tietysti olen keksinyt juttuja, joita haluaisin lisäksi. Kas tässä.

kuva: Nixi.fi

1. Keittiö, jossa on saareke ilman toimintoja.

Tämä on mun ykköshaave. Saarekkeen pitäisi olla suuri, eikä siinä saisi olla liettä, vesipistettä tai yhtään mitään muutakaan toimintoa. Vain paljon tasoa, jolle voi kattaa, jonka päällä voisi pilkkoa kasviksia, leipoa, lukea lehteä, juoda aamukahvia... tietysti pari tyylikästä baarituolia seuraksi.

En ole vielä löytänyt kuvaa, joka täysin vastaisi tätä unelmakeittiötäni, mutta yllä olevassa Nixi Keittiöiden kuvassa on jotain oikeaa suuntaa. Tosin tuosta liesituuletinmallista en juurikaan pidä ja toiseksi se baarijakkaroiden paikka puuttuu. Mutta keittiön sävyistä pidän paljon ja saareke on tarpeeksi suuri.

kuva: asuntomessut.fi

2. Erillinen arkieteinen kuraritilällä sekä erillinen kodinhoitohuone

Joskus tulevaisuudessa olisi ihanaa, jos meillä voisi olla ns. edustuseteinen (vieraille) sekä arkieteinen erikseen. Ja arkieteisellä en nyt tarkoita kodinhoitohuonetta vaan ihan erillistä eteistilaa. Arkieteisessä pitäisi olla kuraritilä ja reilusti vaatteiden  ja kenkien säilytystilaa. Varsinaisen pyykkihuollon haluaisin silti pitää ihan erikseen. Ja siinä virallisessa "edustuseteisessä" olisi sitten vain joku todella kaunis naulakko vieraiden takeille, ehkä minun tyylikkäin kenkäparini esillä ja tietysti joku upea lipasto design-valaisimineen... 

En ole onnistunut löytämään netin syövereistä kuvaa tällaisesta kokonaisuudesta - kauniita arkieteisiä kyllä löytyy, mutta niissä on aina myös pyykkihuolto samassa tai sitten vastaavasti surkeasti säilytystilaa. Mutta  tuossa ylläolevassa, suht huonolaatuisessa Asuntomessujen kuvassa on ehkä vähän oikeaa suuntaa ja sävymaailmastakin tykkään.

kuva: jeld-wen.fi

3. Erillinen TV-huone

Olisi todella mukavaa sisustaa olohuone ja TV-huone erikseen. Nämä saisivat kuitenkin olla vierekkäin ja lähellä keittiötä. Ja TV-huone voisi samalla toimia vierashuoneena eli siellä voisi olla joku kivannäköinen vuodesohva. Pariovista olen myös hullaantunut, joten en ollenkaan pahastuisi, jos TV-huoneeseen johtaisivat kauniit, mutta modernit pariovet.

Tässäpä nämä haaveet. Välillä mietin, että yksitasoinen koti olisi ihana, mutta toisaalta tässä kahdessa tasossakin on ehdottomasti omat hyvät puolensa! Ja nämähän ovat sellaisia haaveita, jotka itse rakentamalla tai rakennuttamalla olisi helpoin toteuttaa, mutta ainakaan tällä hetkellä emme ole sellaista projektia suunnittelemassa. En kuitenkaan sano, etteikö se joskus voisi olla mahdollista. Mielipiteillä kun on taipumusta muuttua ja elämäntilanteilla samoin. :)

Mutta nyt ylös, ulos ja ihanaan auringonpaisteeseen.

Kivaa lauantaita!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa tutulta! Meidän talo valmistui 2011 ja ei mennyt montaa kuukautta, kun aloin jo suunnittelemaan seuraavaa taloa. Jota tuskin koskaan tulee, mutta kun se suunnittelu on niin mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, täytyyhän sitä naisella suunnitelmia olla. ;)

   Poista
 2. No pitikin tehdä sun tämmöinen postaus.. arvaa alkoiko täälläkin nyt päässä pyörimään kaikki unelmakodin elementit. Mun tapauksessa toivelistalla olisi ykkösenä se yksi huone lisää. Ihan mieletön luksus olisi kodinhoitohuone tai edes tilavampi kylppäri. Ai joo, ja jos voisi olla vessa niin erikseen, että voisi joku olla samaan aikaan suihkussa ja silti käydä vessassa, niin se olisi jotakin se! Keittiöön reilusti tilaa lisää ja ja ja ja..

  Edelleen mä kyllä haluaisin asua yhdessä tasossa - oli se sitten kerrostalo tai rivitalo. Omakotitaloon en edes halua. Tuntuu, että kaksikerroksisen pitäisi olla jotenkin tosi iso (lue; ei ikinä varaa) ettei se tuntuisi pieneltä.. Vaikka toisaalta sitten taas olisihan se ihana, että olisi kaksi erillistä osioita kotona.

  No niin, anteeksi, että tulin tänne sun kommenttiboksiin jaarittelemaan :D (ja miks lisäksi musta tuntuu, että kirjoitin just ihan samantapaisen jaarittelun jonnekin hiljattain.. öö.. nyt alkoi ihmetyttää.. :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirita kommentistasi! Siis oikein hätkähdin - mitä ihmettä, mähän olen jo unohtanut nuo jutut. Siis kolmas makkari, voi mitä luksusta se olikaan ja nyt ihan itsestäänselvyys. Ja toi vessa-asia, tuntui ihan käsittämättömän helpolta, että tosiaan pystyi käymään vessassa samaan aikaan kun toinen oli suihkussa. Mutta niin siinä käy, että tällainen kiittämätön pieni ihminen vain alkaa pitää kaikkea itsestäänselvyytenä ja piinata itseään haaveilemalla saarekekeittiöistä ja isommista kuraritilöistä, eikä muista olla onnellinen kahdesta wc-istuimesta, jotka vielä sijaitsevat eri kerroksissakin. ;) Meillä on kaksikerroksinen 105-neliöinen, eli ei kyllä mitenkään isot nämä kerrokset, mutta en silti koe, että tämä tuntuisi liian pieneltä. Paitsi silloin kun on lapsiperheitä kylässä, koska kaikkihan ahtautuvat alakertaan aina...

   Ja hei mahtavaa, että tulit tänne jaarittelemaan!! Tule toistekin :)

   Poista
  2. No hei näinhän se on, että kun haaveista tulee totta, niin niihin kovin nopeasti tottuu. Kuinka monena päivänä sitä nyt vaikka OIKEASTI jaksaa leijua pilvissä siitä, että on päässyt naimisiin loistotyypin kanssa? :D

   Ja hei 105 neliötä on PALJON! Meillä kun on tässä 71, niin yli sata kuulostaa ihan luksukselta :)

   Nii ja nyt hei lupaat ens kerran fiilistellä oikein kunnolla, kun meet vessaan samaan aikaan kun mies on suihkussa :D

   Poista

Ilahdun kommentistasi!