lauantai 31. lokakuuta 2015

Pyhäinpäivän inspiraatio: Entrance

Olen löytänyt uuden inspiraatiosivuston, josta olen ihan fiiliksissä. Ruotsalainen kiinteistönvälitysfirma (kuinkas muutenkaan) Entrance Makleri on stailannut asunnot todella kauniisti, ne vilisevät mielenkiintoisia yksityiskohtia ja oivaltavia toteutuksia. Ja tietenkin ennen kaikkea ne on kuvannut äärimmäisen taitava valokuvaaja. Mietin tässä, että kuinkahan hienoja kuvia omastakin kodista saattaisi saada, jos tällainen tiimi pääsisi meille vierailemaan... Ja tunnustettakoon samalla, että yksi haaveistani on, että oma koti kuvattaisiin joskus sisustuslehteen - tosin varmasti aika kaukainen sellainen.

Mutta hei, asiaan. Niihin inspiraatiokuviin. Poimin Entrancen upeasta kuvavirrasta minua eniten sykähdyttäviä sisustuksia.

Ensimmäisessä makuuhuonekuvassa huomion kiinnitti tietysti tuo mieletön sängynpääty. Kokonaisuudessaan sänky on tosi kekseliäästi toteutettu ja kokonaisuus tarjoaa paitsi silmänruokaa, myös runsaasti säilytystilaa. Valaisimet kruunaavat kokonaisuuden, näyttää tosi kauniilta.


Seuraava olohuone on ihan mieletön! Kalanruotoparketti nyt jo itsessään kiehtoo minua valtavasti, mutta tykkään paljon myös kalusteiden sijoittelusta ja perinteisemmän sekä modernin tyylin sekoittelusta. Läpikuultava sohvapöytä sopii kokonaisuuteen täydellisesti.


Eteinen voi olla tylsä ja hankalasti sisustettava tila, vaikka se sinänsä olisi toimiva ja siisti pelkistettyine liukuovineen (kuten meillä). Mielenkiintoa tilaan voi kuitenkin saada niinkin pienellä asialla kuin tummalla ovella. Tämä idea tekisi niin mieli varastaa! Meillä on siis tummanharmaa ulko-ovi, mutta tuulikaapin väliovea pidetään lähes aina kiinni ja se on ihan tavallinen valkoinen tylsimys. Voin kuitenkin kuvitella mieheni ilmeen kun ehdotan oven vaihtoa tai maalausta... ;)


Voin sanoa, etten muuta tekisikään kuin töitä, jos työhuoneeni olisi alla olevan vieras-/työhuoneen kaltainen. Luovuus lähtisi aivan varmasti lentoon.


Keittiöiden suhteen olen todella, todella kaikkiruokainen. Eilen juuri piipahdin Ikeassa ja huomasin taas, miten ihailen hyvinkin romanttisia ja tummanpuhuvia kokonaisuuksia siinä kuin pelkistettyjä modernin valkoisiakin keittiöitä. Tässä alla olevassa kuvassa näitä elementtejä on sekoitettu aika onnistuneesti. Kokonaisuus on tosi toimivan oloinen ja isolle saarekkeelle olisi ihana kattaa...


Lisää keittiöitä, ja nyt sitä sinisen ja puun yhdistelmää, joka herättää usein kiihkeitä tunteita. Monethan eivät siedä tummansinistä, varsinkaan lämpimien puunsävyjen kanssa samassa, koska ysärivibat ovat niin vahvat. Mutta minä tykkään! Nuo vanhat (?) Muurahaistuolit ovat aivan ihanat. Tosin nahkavetimiä keittiössä en ymmärrä - eikös ne mene ihan hirveän näköisiksi käytännössä?


Alla oleva tila on varmasti hankala sisustettava, mutta katsokaa nyt mikä tunnelma! Kiireisen työpäivän jälkeen ei olisi ollenkaan hassumpaa tulla palautumaan tällaiseen paikkaan.


Ja lisää sitä kalanruotoparkettia... Vaaleassa tilassa on annettu päärooli lattialle.


Taas yksi erilainen keittiö, joka sykähdyttää. Ilmava astiakaappi on piste iin päälle ja ruokapöydän muoto kiinnostava.


Monet suomalaiset pitävät mustavalkoisesta, niin minäkin. Alla olevassa kuvassa mustavalkoisuus on kiehtovaa, pidän erityisesti matosta ja sohvapöydästä. Kahden todella erilaisen sohvan yhdistelmä on hieno.


Lopuksi vielä melko runsas, mutta rauhallinen kokonaisuus, jossa uusi ja vanha yhdistyvät kauniisti. Olen tosi heikkona vanhoihin kirjoituspöytiin.


Mitäs piditte näistä poiminnoista? Lisää voi käydä kurkkimassa Entrancen sivuilta. Inspiroivaa pyhäinpäivää!

2 kommenttia:

Ilahdun kommentistasi!