perjantai 1. kesäkuuta 2012

Matkamuistoja

Kesälomakausi on alkanut! Sanomalehdet, televisiomainokset ja sähköpostilistat pursuavat reissumainoksia, joita minun on ollut aina vaikea vastustaa. Nytkin matkakuume nostaa päätänsä, mutta tuore mini-perheenjäsen pitää huolen siitä, että tämä kesä vietetään pitkästä aikaa kokonaan kotimaan kamaralla. Itse kun rakastan lämpimiä kohteita, eikä pientä rääpälettä voi minnekään Kreikan aurinkoon tietenkään vielä viedä. Meille taitaa riittää suureksi seikkailuksi parin yön hotelliloma pääkaupunkiseudulla, sellainen on nimittäin suunnitteilla heinäkuulle. Onneksi kotimaan kesä on muutenkin täynnä kaikenlaista koettavaa!


Matkustamisessa melkeinpä parasta on reissun suunnittelu ja toisaalta kivojen hetkien muistelu jälkikäteen. Reissukuvia selatessa on helppo palata loman tunnelmaan, niihin uusiin elämyksiin, joita matkan varrella sai kokea. Maut, äänet, tuoksut, maisemat... ja se kutkuttava levottomuus loma-aamuina: ei malta millään nukkua kun tietää, että uusi päivä tuo mukanaan taas kaikkea mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.


Näissä kuvissa on osa viime vuosien ulkomaan matkakohteistani. Olen ollut reissussa niin ystäväporukalla, perheen kesken kuin mieheni kanssa kahdestaan. Jokaisesta matkasta on jäänyt paljon muisteltavaa, uusia ystäviä ja laajentunut sanavarasto. Suurin osa on ollut viikon-parin lomamatkoja, mutta Itävallassa asustelin puoli vuotta opiskelijavaihdossa. Itse asiassa vielä muutama vuosi sitten en voinut ymmärtää, miten joku haluaa sijoittaa tuhansia euroja huonekaluihin kun saman summan voi käyttää lennähtämällä toiselle puolen maailmaa ja nähdä jotain täysin erilaista. Pitkät lennot ja aikaeroväsymys - so worth it! Sittemmin olen hieman hurahtanut tähän sisustuspuoleen (kuten ehkä on tullut selväksikin), mutta matkakuume on aina voimissaan jossain taustalla...

Teille, joilla on reissuja tiedossa tällä kesäkaudella, haluan toivottaa mitä parhainta matkaa.
Ja kaikille meille muille muuten vain aivan ihanaa kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!