perjantai 13. joulukuuta 2013

Talven tekstiilit - ja jotain uutta

Sain Modernisti Kodikas -blogin Kertulta haasteen kertoa talven tekstiileistämme. Kiitos kivasta haasteesta! Se on vain nyt aavistuksen tylsä toteutukseltaan tällä kertaa - en ole vaihtanut mitään muita tekstiilejä talveksi kuin tuon Marimekon Kuusikossa -tyynynpäällisen. ;) Viihdyn tällaisessa haalean vaalean värittömässä sisustuksessa hyvin ja etenkin talvisin. Kesäaikaan sitä kaipaa jotain väriä piristykseksi, mutta talvella riittää valkoinen, musta, lämmin puu, greige ja ripaus kultaa.

Suurin osa kotimme tekstiileistä on Marimekolta ja Ikeasta. Arvostan hyvää laatua ja helppoa huollettavuutta, mitään helposti rypistyvää tai nukkaantuvaa torkkupeittoa en kauan jaksa katsella, myös konepestävyys on tärkeää. Itse en ole käsistäni kovinkaan taitava, mutta minusta olisi ihanaa saada vaikka mummini virkkaama tyynynpäällinen olohuoneeseen! Mummin tekemiä pitsiliinoja meiltä löytyykin monia ja niitä tykkään pitää esillä aina silloin tällöin.


Vaikka kesälläkin torkkupeittoa tulee pidettyä tuolin reunalla, niin talvella se on oikeasti aktiivisessa käytössä. Rakastan torkkuja ja peittoon kääriytymistä pitkän päivän jälkeen. Parhaillaan olen pehmoisen peiton sisässä tässä sohvalla, nimittäin mieheni on viemässä poitsua mummilaan hoitoon viikonlopuksi ja saamme viettää aikuisten viikonlopun. Tulee kyllä tarpeeseen, aivan ihanaa! Tuntui todella oudolta heittäytyä tähän aikaan sohvalle makoilemaan. Toki pientä miestä on jo ikävä, mutta samalla tuntuu aivan kutkuttavalta ajatus lapsettomasta viikonlopusta. Ja hyvinhän mummi, pappa ja pikku-T yhdessä pärjäävät.


Talven tekstiileistä puheen ollen, hankin meille hiljattain uudet untuvapeitot vanhojen hyvin palvelleiden (ja jo melko liiskaantuneiden) Hemtexin untuvapeittojen tilalle. Tällä kertaa päädyin peittoihin Ikean valikoimista ja ne ovat kyllä olleet tosi ihanat. Kuohkean, lämpimän ja kevyen peiton sisään pujahtaminen illalla on todellista arjen luksusta. Ja hyviin uniin jos mihin kannattaa panostaa!

Otsikossa lupailin hieman jotain uuttakin ja se on tässä. Olen pitkään miettinyt, mitä uutta voisin keksiä tuolle sohvaseinälle - Marimekon kankaasta tekaistu taulu oli alun perinkin hieman väliaikaisratkaisu ja se on tuntunut liian synkältä viime aikoina. Nyt sitten päädyin tuollaiseen lehtikoristeeseen ihan herätteenä. Se on kyllä aavistuksen liian korkealla, mutta olkoot nyt tuossa, koska ruuvi on sopivasti valmiiksi seinässä tuolla korkeudella. Puun oksiin on kiva ripustaa pieniä koristeita tai sujauttaa väliin vaikka valokuva.


Talven tekstiilit-haaste lähtee eteenpäin Sandellalle Pieniä askeleita -blogiin.

Ihanaa viikonloppua!

7 kommenttia:

 1. Hih, tutut villasukat sielläkin jalassa ;) T. Sanna-jäävarvas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat on mahtava keksintö! :) Toimistollakin mulla on varavillikset ja iso neule - ihan vain niitä hetkiä varten kun vilu yllättää. Nuo luonnonvalkoiset on ihan mun lempparit, mummun tekemät.

   Poista
  2. Aiii Sanna se ootkin sinä!! :) mahtavaa. Miten löysit tänne?

   Poista
  3. Minäpäs minä ;) Sun äiti kerto tästä blogista mulle mummun synttäreillä!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!