perjantai 20. maaliskuuta 2015

Se pieni, mutta kuitenkin liian suuri ero

Se tunne kun saa viimein kaikki haaveilemansa tuolit kotiin. Ja ne ovat eri korkuisia keskenään. Argh.

Valmistajan mitat vedetty yli ja omalla mittanauhalla mitattu uudelleen (leveydessä muuten valtava heitto!):


Nämä pitivät paikkansa:


Eli koska halusin kaksi kelkkajalkaista mallia neljän putkijalkaisen kaveriksi, niin nyt meillä on sitten kaksi reilut 2 cm matalampaa tuolia. Huoh. Kutsukaa vaan perfektionistiksi ja turhan tarkaksi, mutta kyllä minä haluan, että kaikki kuusi tuolia ovat aivan saman korkuiset selkänojastaan.

Ikuinen uudet tuolit -projekti ei siis vieläkään ole päätöksessään...

6 kommenttia:

 1. Sillä lailla! No, olishan se varmasti ollut kiva tietää etukäteen. Tuo leveyskin voi koitua jonkun ongelmaksi, jos yhtäkkiä kolme tuolia joutuukin ahtamaan pöydän jalkojen väliin, vaikka omien laskujen mukaan olisi pitänyt reilusti tilaa.

  Mutta hei, kyllä lopussa varmaan on sellainen olo, että näin tämän pitikin mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ihan totta. Itse asiassa toi taivutettujalkainen malli on musta periaatteessa upeampi, mut meillä ei olisi ollut tilaa laittaa kolmea sellaista vierekkäin nykyisen pöydän alle, joten sen takia päädyin tuohon toiseen malliin. Tykkään kyllä nyt noista suorajalkaisista tosi paljon ja uskon, että kokonaisuudesta tulee hyvä kun niitä on kuusi. Mutta huh, miten pitkäpiimäinen projekti tästä kehkeytyikään!

   Poista
 2. Apuva! No onhan toi ihan törkeän iso ero. Ruokapöydän tapauksessa se juurikin näyttää vähän kummalliselta, jos tuolit ovat eri korkuiset. Onpas tosi harmillinen juttu, kun toi toimituskin oli niin pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa mieltä, 2 senttiä on oikeasti paljon! Mä rakastan symmetrisiä näkymiä, niin ei oikein sovi silmään et pari tuolia on reilusti matalampia. Ja joo, toimitus on ollut jäätävän pitkä tässä tapauksessa.

   Poista
 3. Tuo mittojen poikkeavuus ilmoitetuista on kyllä huono homma. Oma työnikin perustuu osaksi juuri valmistajan ilmoittamiin mittoihin ja kyllä, itse reklamoisin!!
  Toivottavasti kuitenkin saat asian kääntymään lopulta hyväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Tuija. Totta on, että aika usein joutuu tekemään ostopäätöksiä valmistajan mittojen mukaan. Monia design-tuotteita kun ei livenä pääse edes näkemään, ainakaan juuri siinä sävyssä ja mallissa kuin itse haluaisi, vaan ovat enemmän ja vähemmän tilaustuotteita. Niinpä mittojen tärkeys kyllä korostuu. Päädyin sellaiseen ratkaisuun, että saan palauttaa toisen tuolin ja pidän toisen, mutta se ei tule ruokapöydän yhteyteen vaan yläkertaan ylimääräiseksi pikkutuoliksi. Ja tosiaan ruokapöydän ympärille tulee nyt kuusi ihan samanlaista tuolia, toivottavasti niiden mitat nyt sitten ovat samat keskenään!!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!