torstai 5. maaliskuuta 2015

Täydellisen kokoinen laukku ja sen sisältö

Marraskuussa hankin itselleni uuden laukun, Filippa K:n hieman kiiltäväpintaisen, mutta kuitenkin samettisen matan nahkaisen ihanuuden. Ihastuin selkeisiin linjoihin ja juuri tuohon pintaan, se näyttää hieman valon suunnasta riippuen kiiltävältä tai täysin matalta. Ajattelin, että kyseinen laukku olisi erinomainen lisä pikkujouluasuun tai joulun ajan parempiin menoihin, en missään vaiheessa kuvitellut sen nousevan arkisuosikiksi.


Mutta niin vain kävi, että huomaan nostaneeni tämän laukun olalleni lähes joka arkiaamu viimeisten neljän kuukauden ajan. Laukku on ollut todella ahkerassa käytössä, mutta pysynyt onneksi siistissä, mielestäni ihan uudenveroisessa kunnossa. 


Miksi sitten pidän tästä niin paljon? Ihanan keveyden vuoksi, laukkuhan on juuri sopivan kokoinen. Se mahduttaa sisäänsä kaiken tarpeellisen, eikä mitään turhaa. Lompakko, kännykkä, työpaikan kulkukortti, koti- ja autonavaimet, meikkipuuteri, pari huulikiiltoa, purukumit, kenties pari pikkuautoa. Lisäksi yliolan-hihna on ihan ykkönen, on niin mukavaa kun kädet jäävät vapaiksi. Usein, jos minulla on enemmän tavaraa mukana (esim. läppäri), niin otan vain yksinkertaisesti toisen laukun. Silti pienessä näppärässä kulkee tärkeä helposti löydettävissä, eivätkä tavarat huku suuren kassin uumeniin. Nimimerkillä "en koskaan löydä puhelintani kun se soi".


Olen huomannut, että juuri tämän kokoinen laukku on minulle se ihanteellisin. Ihan pienellä iltalaukulla en pärjäisi, mutta reilumman kokoisen laukun kanssa tulee yksinkertaisesti kannettua liikaa kaikkea mukana. Aloinkin jo jonkin aikaa sitten etsiä jotain vaaleampaa saman kokoluokan yksilöä kesäisempään käyttöön. Ilokseni voin kertoa, että olen nyt toisen juuri täydellisen kokoisen laukun omistaja, mutta siitä lisää myöhemmin. ;)


Oletteko te enemmän isojen vai pienten laukkujen naisia?

7 kommenttia:

 1. Tuo on varmasti tosi näppärän kokoinen.
  Itsestäni on tullut niin laiska laukkujen kantaja, että näin talvella kauppaan lähtiessä on tullut sullottua vain taskuun kukkaro ja puhelin. :D Yleensä valitsen pienen laukun esim. kaupungille lähtiessä, mahdollisimman kevyen ja mieluusti juuri yliolan-laukun, jotta kädet jää vapaaksi. Tosiaan vähemmälläkin tavaramäärällä pärjää. ;) Pitäis vaan löytää uusi laukku, kun pelkään että vanha palvelijani hajoaa kohta käsiin.
  Töissä arkena tulee käytettyä hieman isompaa laukkua, sillä kannan eväitä mukanani, niin tykkään että kaikki mahtuu kerralla samaan laukkuun (etenkin näin bussi-ihmisenä). Mutta siinäkin olen siirtynyt jo astetta pienempään malliin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muuten myös otan kauppareissulle mukaan vain puhelimen ja pankkikortin! On ihan kiva kulkea ilman laukkuakin välillä.

   Poista
 2. Nöu: kolmas kerta toden sanoo, vai tuleeko jo kolmannen kerran..? Yritetään uusiksi:
  Aina mahdollisimman iso, siis niin iso kuin vain suinkin kuvittelen kykeneväni kantamaan!!! Mun laukku on mallia "muumimamma": mitä siellä ei ole, sitä et tarvitse ;D (mutta usein myös toisin päin: useinkaan et tarvitse sitä kaikkea mitä siellä on...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut kolmeen kertaan, kerran vain. Kommentointi on vissiin taas tökkinyt?

   Musta tuntuu, että isojen laukkujen kantajilta löytyy aina kaikki tarpeellinen sieltä laukun uumenista. Muumimamma-asenne on just hyvä!

   Poista
  2. Mä luulen että mun ongelma johtui siitä kun en tavalliseen tapaan ollut valmiiksi kirjautunut Google - käyttäjänä sisään. On ennenkin ollut tosi hankalaa: se hävittää tekstin jos vasta julkaisuvaiheessa kirjaudut sisään. Ja nyt siis teksti tuli näkyviin vasta kolmannella yrityksellä, ärsyttävää...

   Poista
 3. Minulla on nykyisin iso olkalaukku aina mukana, jostain tottumuksesta kai, mutta tykkään sen mallista ja kankaasta, Se on yleensä tyhjä noita perusjuttuja lukuunottamatta, paitsi jos olen menossa jonnekin tai tulossa kaupasta. Niihin käsikynkässä/kädessä kannettaviin laukkuihin en ole koskaan tottunut, tuntuu oudolta heilutella laukkua kädessä ja mihin sen tosiaan sitten laskee kun tarvitsee käsiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en myöskään oikein ymmärrä noita kädessä kannettavia laukkuja. Näyttää ihan hienoilta muotikuvissa, mutta siihen se sitten jääkin. ;)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!