maanantai 13. tammikuuta 2014

Helpotusta kuivuuteen

Onko täällä muita, jotka kärsivät talvisin kuivista silmistä? Itselläni on aina ollut herkästi kuivuvat silmät. On aika kiusallista kun silmät polttelevat, kutiavat, punoittavat ja tuntuvat väsyneiltä. Monet kosteuttavat silmätipat on kokeiltu, mutta nyt olen viimein löytänyt valmisteen, josta on apua.


Törmäsin näihin Omega 7 Kaksoistyrniöljykapseleihin etsiessäni netistä apua kuiviin silmiini. Suomessa tehtyjen tutkimusten (lisätietoa mm. täältä) mukaan tämä valmiste auttaa kuivia silmien limakalvoja voimaan paremmin ja hillitsee kuivasilmäisyyden aiheuttamaa jonkinasteista "tulehdustilaa". Aluksi kapseleita otetaan 4 päivässä ja kuukauden tehokuurin jälkeen määrää voi pienentää.

Omalla kohdallani helpotusta silmissä tuntui jo muutamassa päivässä. Nyt takana on useampi kuukausi ja olen edelleen supertyytyväinen. Silmäni voivat hyvin jopa pakkasilla ja päätetyöskentelyssä. Kaupan päälliseksi sain myös paremmin voivan ihon. Olen ajatellut, että talvisin hilseilevä ja kutiseva iho on asia, jolle en voi mitään - muuta kuin etsiä yhä parempaa ja toimivampaa kosteusvoidetta. Olin nimittäin kokeillut jo lisätä ruokavaliooni enemmän öljyjä ja jopa öljytä ihoani kosteusvoiteiden sijaan (mikä oli välillä hieman sottaista puuhaa). 

Nyt ihoni voi kuitenkin paremmin kuin pitkiin aikoihin ja pystyn jopa sheivaamaan sääriäni ihan normaalisti, välillä talvisin kun se on ollut melkein mahdotonta siitä seuraavan piinallisen kutinan takia. Pienenä miinuksena myös kasvojen iholle on tullut ehkä muutama näppy enemmän, mutta toisaalta pintakuivuus on vähentynyt ja ihon sävy on tasaisempi. Eli en valita.

Meidät on totutettu hakemaan vastauksia ihon ongelmiin ulkopuolelta eli juurikin etsimään sitä parempaa kosteusvoidetta. Vaikka luonnollistahan on, että nautittu ravinto ja tällaiset ravintovalmisteet saattavat ajaa saman asian, paljon enemmänkin. Ehkä tämä ei ole jokaiselle se oikea tuote tai vastaus limakalvojen sekä ihon kuivuusongelmiin, mutta ainakin itse aion jatkossakin vierailla luontaistuotehyllyillä ja lukea tutkimustuloksia niihin liittyen ennen kuin menen ostamaan jälleen yhden uuden kosmetiikkapurnukan.

8 kommenttia:

 1. Mulla on kans kuivat silmät, toinen silmä ilmeisesti hieman vaurioitunutkin sen takia, koska kipuilee ajoittain. Mä ostin kans näitä kapseleita etsiessäni myöskin netistä apua kuiviin silmiin. Mä en varmaankaan syönyt tarpeeksi pitkään, koska en huomannut ihmeemmin eroa silloin. Täytyisikin alkaa taas syödä, mä oon niin huono kaikissa tällaisissa, ostan ja muista syödä hetken ja sitten se jää. Silmät on ollutkin ihmeen hyvässä kunnossa nyt, sekin on auttanut, kun en ole ollut töissä. Tuo säärien kutina on tuttu juttu myös mulla talvisin. Viime viikolle sheivasin sääret ennen uimahallireissua ja voi että sitä kutinaa parina, kolmena päivänä sen jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kuulla, että näistä kapseleista ei ole ollut sulle apua. Mulla kyllä helpotti jo muutamassa päivässä. Mutta saman voin todeta, että kun en ole töissä, niin on helpompi olla silmienkin kanssa. Säärten kutinaa ei kyllä ole ollut ikävä tänä talvena, se on piinallista ja olen välillä raapinut unissani ihon ihan rikki, mikä sitten näkyy kesälläkin kun iho ei päivety tasaisesti.

   Poista
 2. Olen täysin samaa mieltä, että ravinto vaikuttaa ihon kuntoon paljon enemmän kuin ulkoisesti käytetyt kosteusvoiteet. Itse olen käytännössä vuoden ollut ilman kasvovoidetta, ihan silloin tällöin vaan rasvaillut jollain apteekin voiteella. Nyt tuntuu, että iho on paljon paremmassa kunnossa kuin moneen vuoteen eikä tunnu lainkaan niin kuivalta kuin aiemmin. Sama juttu on käynyt sy-voiteen kanssa; en ole sitä kaivannut 1,5 vuoteen. Ja aiemmin siis läträilin kaikilla voiteilla ja ihmettelin, kun iho vain kuivui entisestään :D noista kapseleista ei ole omaa kokemusta, mutta myös tyrnimehu on ihana piristys aamuun, oikea supervitamiinipommi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mahtavaa, että olet noin hyvin saanut ihon totutettua. Mulla on suurin riippuvuus huulirasvan kohdalla, sitä tekisi mieli lisätä jatkuvasti.

   Poista
 3. Tätä pitääkin kokeilla! Kärsin myös varsinkin talvisin silmien kuivuudesta ja vaiva on todella inhottava. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos postauksesta oli hyötyä, toivottavasti löydät avun kuivuuteen.

   Poista
 4. Mä olen syönyt ihan tavallisia omega3 kapseleita ja nekin ovat auttaneet pintakuivaan ihoon ja silmien ja nenän limakalvojen kuivuuteen. Näppyjä mulle ei ole tullut, päin vastoin viimeisetkin epäpuhtaudet ovat lähteneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi hyvältä, pitääpä kokeilla noitakin.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!