tiistai 7. tammikuuta 2014

Kysely designin ystäville!

Serkkuni Sanna opiskelee neljättä vuotta muotoilua ja tekee opinnäytetyötään suomalaiselle BeDesignille. Heidän kauniit tuotteensa ovatkin varmaan monille blogimaailmaa seuraaville tuttuja. Nyt Sannan tehtävänä on suunnitella mahdollinen uusi sisustusesine kyseiselle merkille ja siinä hän tarvitsee hieman sinun apuasi. Jos siis ehdit käyttää ajastasi muutaman minuutin, niin kysely löytyy täältä, KLIK.

 
Kysely sai minut ajattelemaan, mitä hyvä muotoilu tarkoittaakaan. Ennen kaikkea se on mielestäni toimivia ja pitkäikäisiä tuotteita, arjen toimivuutta ja estetiikkaa. On ilo säilyttää kauniisti tuiki tavallisia tuotteita, kuten suodatinpusseja tai vanupuikkoja. Hyvä design ei siis todellakaan ole mitään koriste-esinegalleriaa vaan arjen käyttöön sopivia monikäyttöisiä tuotteita. Myös huollettavuus on tärkeää, esimerkiksi Kivi-tuikkujen konepestävyys on erinomainen juttu enkä varmaankaan käyttäisi niitä niin monipuolisesti ilman tätä mahdollisuutta.


Olen niitä ihmisiä, jotka tykkäävät hankkia tiskiharjan kaakeleihin sointuvassa värissä, vaikka merkki sitten olisikin ihan vain Rainbow. Myös lapsen tuotteet voivat olla kauniita ja sisustukseen sopivia, esimerkiksi Marimekon tabletti on päivittäisessä käytössä taaperon ruokailuissa. Fanaattinen en tämän asian suhteen ole - joskus mies ostaa kuviollista wc-paperia ja kyllä mä senkin kestän. ;) Mutta mielummin sitä aina hankkii arkisetkin tuotteet estetiikan tajua kunnioittaen.


Meiltä löytyy niin arvostettuja ja ikivihreän maineen saavuttaneita design-klassikoita kuin uudemman muotoilusukupolvenkin poimintoja. Molemmissa on puolensa. Klassikot ovat usein jo paikkansa lunastaneet: jos jakkara on näyttänyt 70 vuoden ajan modernilta vuodesta toiseen, voi olla varma, että se on pitkäikäinen hankinta eikä mene pois muodista koskaan. Toisaalta uudempi design on monesti yllätyksellisempää ja uniikimpaa. Klassikoitahan on jo myyty melkoinen määrä, eli niitä tulee aika usein myös vastaan eri paikoissa. Vasta aika näyttää, mitkä uuden muotoilun tuotteet saavuttavat tulevaisuuden klassikoiden aseman.



Kiitän Sannan puolesta kaikkia kyselyyn vastaajia lämpimästi! Sannan blogin löydät täältä: www.lily.fi/blogit/sanph

2 kommenttia:

  1. Kivoja yksityiskohtia. Vaikka en olekaan mikään sisustaja eikä huusholli ole suuremman yleisön katseen kestävä on estettiikka tärkeeä - tiskiharja sointuu keittiön väreihin myös täällä. :) Ja hyvä vinkki tuo Kivi-tuikun konepestävyys, kiitos siitä. Sulta bongasin myös Kastehelmi-tuikun käytön sokerikkona. :) Mä oon tosi huono keksimään (älyämään) mitään tällaisia juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, jos mun postauksista on ollut hyötyä. Itsekin näitä ideoita usein blogeista bongailen.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!