sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Kuplat saa jäädä

Tilasin viime viikonloppuna sen haaveilemani Secto Designin Puncto-valaisimen Finnish Design Shopista. Valaisin saapui ja kädet täristen sovitteli tietysti heti ihanuutta kattoon - vain todetakseni, että se ei tällä kertaa ollut etsimäni valaisin. Kuvia ei tullut siinä hässäkässä valitettavasti napsittua, mutta minulla oli siskoni makutuomarina ja tuomio oli selkeä.

Tämä Yki Nummen Kuplat on valoteholtaan meidän keittiöömme paljon parempi, koska kaipaamme hyvää yleisvaloa. Sitä Kuplat tarjoaa kiitettävästi, valon suuntautuessa niin alas kuin sivuille ja ylöskin päin. Lisäksi Kuplat on ihanteellinen lukuvalo, koska leveän alareunansa ansiosta se ei pääse häikäisemään pöydässä istujaa. Valaisin on ilmeeltään ja mittasuhteiltaan myöskin meille tähän nykyiselle paikalle paremmin sopiva. Huonona puolena on kyllä edelleenkin se, että akryylikuvun pinnalta pölyt saa pyyhkäistä päivittäin. 

Joskus näinkin... onhan se mukava huomata, että on aiemmin onnistunut tekemään hyvän hankinnan ja onneksi hutiostoksetkin ovat sallittuja, palautusoikeus kun on olemassa.


Vasemmanpuoleinen kuva on lokakuulta ja oikeanpuoleinen lähes vuoden takaa, maaliskuulta. Tuossa vanhemmassa kuvassa näkyy vielä meidän vanha ruokapöytä (ja vanha läppärini myös). Kylläpäs se näyttääkin oudolta. Jotenkin tämä nykyinen Artekin pöytä on niin kotonaan tässä meidän keittiössä - sen ääressä nytkin istun - että tuntuu kuin se olisi ollut tässä aina.

Oletteko te tehneet hutiostoksia aleista vai pelkkiä nappihankintoja?

2 kommenttia:

 1. Hyvä, että kirjoitit tästä, kun itselle ainakin on tärkeää, että valaisin myös valaisee eikä pelkästään ole hyvännäköinen.

  Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla.

   Luulen, että tuo Puncto sopisi ehkä sellaiseen keittiöön, jossa on vaikka spotit katossa tai hyvää epäsuoraa yleisvaloa esim katon rajassa. Mutta tähän meille valoteho ei tosiaan ollut riittävä valitettavasti.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!