perjantai 6. marraskuuta 2015

Inspiraatio: Jaettu tila

Tällä hetkellä suuret monitoimitilat ovat suosittuja. Keittiö, olohuone ja usein myös eteinen ovat yhtä suurta tilaa ja sen myötä samassa tilassa on paljon toimintoja. Näinhän on meilläkin. Kuitenkin ainakin itse tykkään hengailla kotona pienissä sopeissa, kuten lukunurkkauksissa. Lapsen leikitkin kerääntyvät samaan kasaan kaikkien meidän aikuisten touhujen kanssa, vaikka vapaata tilaa olisi ympärillä reilusti.

Suuret tilat ovat kauniita ja tyylikkäitä, mutta miksei yhtä ja samaa tilaa voisi jakaa erilaisiin alueisiin? Aika ihana idea hengailla perheen kanssa isossa olkkarissa, josta kaikkien ei tarvitse vetäytyä omiin huoneisiinsa, koska tilassa on jokaiselle oma pieni soppensa. 


Ihastuin tässä Stadshemin upeassa kodissa tilanjakajaan, jolla suuresta makuuhuoneesta on saatu erotettua vanhempien makuutila sekä lasten sänkyjen alue. Mahtava idea, upea toteutus ja järkyttävän täydellinen tyyli sekä sävyt kaikin puolin.


Jakaja on paitsi kaunis ja tunnelmallinen, niin myös käytännöllinen, sillä se tarjoaa säilytys- ja laskutilaa. Eikö muuten ole aivan upea kerrossänky? Yöpöytiin ihastuin myös, olisikohan tässä ratkaisu yhä ratkeamattomaan yöpöytäpulmaani...?


Tämä koti on muualtakin mieletön. Olohuoneessa ihailen tavaroita, joita saa olla reilusti esillä kokonaisuuden silti säilyessä tosi harmonisena ja rauhallisena. Miten omissa kuvissani kaikki koriste-esineet alkavat heti näyttää niin sekavilta?


Valkoiset verhot ja vanha kaappi - huomio kiinnittyy tietysti aina niihin juttuihin, jotka omasta kodista puuttuvat. Sohvan malli ja sen vaalea hiekanharmaa sävy ovat myös erityisen kauniit.


Ah, niin harmonista, tyylikästä, mutta kuitenkin mielenkiintoista, rentoa ja leikkisää. Lisää kuvia voi käydä kukkimassa tämän linkin takaa.

Ihanaa kun löysin näin inspiroivaa jaettavaa, sillä itse en ole juuri kameran kanssa ehtinyt heilua. Meillä on ollut aika vauhdikas viikko! Neljä kappaletta nuoren herran lääkärireissuja noin esimerkiksi. Onneksi nyt on edessä viikonloppu - toivottavasti se sujuu rauhallisemmin. Huomenna pääsen ohjaamaan joogatunnin ja siirrynkin seuraavaksi hieman valmistelemaan sen sisältöä. Sunnuntaina saamme isänpäivän odotettuja vieraita, vielä pitäisi menu rakennella. Mitä te ajattelitte kokata isänpäivänä?

Ihanaa viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Hyvin toteutettu nuo eri "nurkkaukset" ! Meillä oli ennen tuollainen seinään kiinnitetty yöpöytä ja se oli kätevä. Huoneiden vaihdon jälkeen yöpöytäjutut ovat mietinnässä vielä. Keveys ja lattian jäänti vapaaksi olivat hyviä puolia siinä ratkaisussa.

    Meillä varmaan tehdään iskän ja äijävaarin lemppariruokaa eli poroa tai jopa hirveä sunnuntaina :) Kakku ajateltiin tehdä huomenna valmiiksi...saa itsekin kölliä pidempään sängyssä pyhäaamuna :)

    Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista - yöpöydän keveys ja lattian vapaaksi jääminen olisivat ehdottomasti plussaa. Erittäin vahva vaihtoehto siis.

      Kuulostaa mahtavalta teidän ruokasuunnitelmat. Mä päädyin kuhafileisiin. :) Ihanaa isänpäivää teidän perhelle.

      Poista
  2. Onpas ihanan näköinen asunto! Näitä inspiskuvia on ollut kiva katella :)
    Ps. Blogissani olisi sulle haaste http://unelmamaja.com/2015/11/07/haastellinen-haaste/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei mahtava kuulla, olen miettinyt, että onko näiden inspispostausten lukeminen ihan tylsää, mutta en ole malttanut olla jakamatta. Kiitos haasteesta, ehdinkin jo tämän aiemmin toteuttaa. :)

      Poista
  3. Todella hyvä postaus ja ajankohtainen! Meillä on nimittäin mietitty kovin, miten lastenhuonetta saisi jaettua. Molemmat kaipaisivat omaa rauhaisaa nurkkausta, sillä toinen yrittää tehdä läksyjä. Mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oli ajankohtainen. Voih, tytöt varmasti tykkäisivät kovasti tuollaisesta tilanjakajasta. Itse jaoin lapsena kaksossiskoni kanssa huoneen ja tuollainen systeemi olisi ollut meille varmasti ihan unelma. Usein me tehtiin niin, että laitettiin työpöydät vastakkain keskelle huonetta ja niiden väliin kirjahyllyn pätkä. Siitä tuli kivat omat sopet molemmille. Monia järjestyksiä kyllä kokeiltiin ja oltiin aina innokkaita sisustamaan yhteistä huonettamme. Vaikka aina omasta huoneesta haaveiltiinkin, niin oli se kyllä mukavaa aikaa.

      Poista
  4. No hei ihan täydellinen kerrossänky tosiaan ja hirmu kiva toi tilanjakaja! Yllättävän kiva! En koskaan ajatellutkaan, että voisi olla noin mukava ratkaisu. Aloin heti miettimään jotain tuon tapaista meidän olohuoneeseen, joka on vähän hassun suuri verrattuna muun asunnon kokoon.. hmm.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva, että pystyin tarjoamaan inspistä teille muillekin, kun tosiaan itse koin suuria ahaa-elämyksiä tämän tilanjakajasysteemin suhteen.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!