keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Sisustuskuvahaaste: viikko 2

Toisen sisustuskuvahaasteviikon aika on koittanut! Tällä viikolla keskitytäänkin hieman enemmän kodin yksityiskohtiin.

Valaisin
Ensimmäisenä aiheena on valaisin ja tästä kuvasta niitä löytyy heti kolme. Tykkään tosi paljon valaisimista ja ihastun niihin usein. Kodissa on mielestäni erityisen tärkeää etenkin talvella, että valaistus on tasapainoinen, tunnelmaa luova ja riittävä, se vaikuttaa jaksamiseen tosi paljon kaamosaikaan. Kesällä valaisimet saavat sitten muuten vaan näyttää hyviltä sisustuksessa.  

Pentikin pallolampunjalka on klassikko, joka ei varmaan esittelyjä kaipaa. Tämä valaisin näyttää aina hyvältä, koska lasipallot toistavat sekä luonnonvaloa että keinovaloa kivasti. Taustalla näkyy lattiavalaisin, joka on tilattu Ellokselta. Sen pallomaisessa jalassa on hieman samaa fiilistä kuin tuossa Pentikin lampussa olematta kuitenkaan liian samanlainen. Pianon yllä puolestaan on himmentimellä varustettu IKEAn seinävalaisin, sillä saa tarpeen mukaan joko kynttilämaisen tunnelmavalaistuksen tai kirkkaampaa yleisvaloa tilaan.

Keittiötarvikkeita

Keittiön seinustalta, kokkaajan käden ulottuvilta löytyy pari pientä koukkua, joissa roikkuu aina jotain tarpeellista, tällä hetkellä tukholmalaisesta pikkuliikkeestä löytämäni mittasarja ja pikkuraastimet sekä Hemtexin patalaput. Seinäkello on hankittu porilaisesta Sisustustalo Mokasta, joka on yksi suosikkiliikkeistäni.


Yöpöytä
Tämä Pentikin jakkara leikkii yöpöytää vielä hetken, kunnes saa väistyä pienen tyypin sängyn tieltä. Valaisin on Clas Ohlsonilta ja valokuvassa esiinnymme minä ja molemmat siskoni pieninä. Ollaan saatu näköjään valloitettua vanhempien sänky tehokkaasti.

Yllätyksellinen asia sisustuksessa

Tässä kohtaa iski melkein ahdistus. Meidän sisustuksessa ei ole mitään yllätyksellistä! Ihan kamalaa, tähän on tultava muutos. Okei, olisin toki voinut kuvata jonkun remontin jäljiltä repsottamaan jääneen lattialistan (joka siis varmaan laitetaan kuntoon ihan minä päivänä hyvänsä, hmm...), mutta päädyin kuitenkin kuvaamaan erään matkamuiston / tuliaisen. Jep, ei mitenkään yllättävää, mutta sisustushaasteen onkin varmaan myös tarkoitus herättää itsessäkin ajatuksia ja kehittämisideoita!

Kukkia & somisteita
Loppuun vielä muisto naistenpäivän kukkakimpustani, tulppaanit ovat ihan lemppareita! Kivi-tuikkulyhtyjä on kertynyt aika monta, niitä on kiva poltella pimeinä iltoina ja katsella muuten vaan valoisina. Simppeliin klassikkomuotoon ei kyllästy helposti.


Palaillaan haasteen pariin taas ensi viikolla!

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis harmaan sävy makuuhuoneenne seinässä.. Mua harmittaa, kun valkkasin mielestäni kauniin harmaan maalin ja se näyttääkin seinässä ihan violetille :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tuosta itsekin. Se on itse asiassa ainut seinä, jota emme tapetoineet edellisten asukkaiden jäljiltä uudelleen, koska tuo harmaa oli niin nätti. Tapetin valinta on kyllä ihan kamalan vaikeaa. Pienellä tilkulla sävy näyttää helposti erilaiselta kuin koko seinän kokoisena pintana.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!