perjantai 11. toukokuuta 2012

Pimennysverho

Lupasin vielä Annalle (ja miksei muillekin) havainnollistaa tilannetta kun saadaan ompelemani pimennysverho käyttöön.

Tällaiset kiinnikkeet löytyivät Bauhausista. Suht huomaamattomia etsittiin.
Kiinnikkeet ruuvattiin ikkunankarmin yläpuolelle,
yksi oikeaan ja yksi vasempaan reunaan.
Tässä ikkuna sateisena aamuna.
Tässä sama ikkuna: pimennysverho paikallaan, mutta sälekaihtimet auki.
Kun verho ei ole käytössä, sille on piilopaikka makuuhuoneen oven takana. 

Tämä verhohan ei ole varsinaisesta pimennysverhokankaasta ommeltu, sillä minulla sattui olemaan ennestään tällaista paksua tummanharmaata kangasta jemmassa, joten halusin käyttää sitä. Aika hyvin kuitenkin tuntuu pimentävän. Meillä paistaa aamuaurinko suoraan makuuhuoneeseen, joten etenkin kesäaamuisin tästä on hyötyä kun auringonsäteet tunkeutuvat sälekaihdinten rakosista. Mutta toki jos alkaa tuntua, ettei pimennysteho riitä, niin saatan ommella vastaanvanlaisen vielä kunnon pimentävästä kankaastakin. Saikos tästä mitään selkoa?

P.S. Ikkunakuvassa näkyy myös asia, joka on raivostuttanut minua erittäin paljon pari päivää. Eli tuossa koivujen lomassa tien vierellä oli vielä tiistaina tuuhea ja korkeahko pensasaita, joka oli mielestäni kivan näköinen ja tarjosi hyvin näkösuojaakin. Taloyhtiö kuitenkin nirhaisi sen jostain kumman tuntemattomasta syystä maan tasalle, eikä siinä auttanut, vaikka minä esitin päinvastaisia toiveita. Harmittaa!

2 kommenttia:

  1. Kiitos esittelystä, hyvältä näyttää! On varmaan riittävä lisä sälekaihtimille ja bonuksena vielä mahdollisuus saada verho kokonaan piiloon. Kiva idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan oltu tähän systeemiin kyllä toistaiseksi hyvin tyytyväisiä! Ihan täyttä pimeyttä kun ei haettukaan.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!