lauantai 26. toukokuuta 2012

Porilainen on parastaAlkuperäinen kotikaupunkini Pori on rakas. Vielä melkein kymmenen muualla asutun vuoden jälkeen saan aina hetken miettiä, jos jossain kysytään kotikaupunkia. Että onko se Pori vai tämä nykyinen. Kotonakin saa mielellään olla jotain muistuttamassa porilaisuudesta. Näitä Porin Oluttehtaan nostalgiakortteja myytiin joskus vuosia sitten ABC-liikennemyymälöissä, silloin tuli ostettua itsellekin muutama (ja siihen aikaan muuten Karhua vielä pullotettiin Porissa ja tapana oli tarkistaa etiketistä, onko siellä pieni P- vai K-kirjain: P tarkoitti parasta porilaista ja K oli tietysti Keravan kuraa). Nyt yksi niistä pääsi kehyksiin keittiön seinälle. Meillä oli pitkään olohuoneessa myös hieno Pori Jazz-juliste vuodelta 2003, mutta emme piheinä opiskelijoina kehystäneet sitä ja raukka repeytyi eräässä muutossa niin, että siitä oli pakko luopua. 

Yksi ehkä ikuinen haave olisi löytää jostakin alla oleva syntymävuoteni 1983 Pori Jazz-juliste. Olen kyseisillä festivaaleilla tietenkin vieraillut, noin kuukauden ikäisenä! Todella upeita muuten monet muutkin vanhat julisteet tuolla Pori Jazz-sivuston historiikkiosiossa. Noista voisi loihtia vaikka kuinka hienon kollaasin, jos niitä jostain saisi...

"Kaikkien aikojen jazzjuhlat Porissa", kirjoittivat monet arvostelijat kesän 1983 festivaalista. 
Yleisö oli samaa mieltä. Hyvän tunnelman syntymiseksi kaikki oli kohdallaan: musiikillinen tarjonta, järjestelyt ja sää. Järjestelyjen uutuus oli Jazzkatu, eli basaarialue Taidemuseon takana. Jazzkadusta ilmaiskonsertteineen tuli jo ensimmäisenä kesänään suosittu kävelykohde festivaaliyleisölle ja niillekin porilaisille, joille jazz ei vielä ollut auennut. 


Ei siis ihme, että juuri jazzkatu kuuluu minun kesääni yhtä itsestäänselvästi kuin jäätelö tötterönsä päälle. 
Siellä nähdään tänäkin vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!